European Family Lab – Μια ελληνική πρωτοβουλία γίνεται πραγματικότητα

H υποστήριξη των οικογενειών είναι ένα κομβικό ζήτημα, ειδικά σήμερα, όπου η πανδημία δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις, που είναι δύσκολα διαχειρίσιμες. European Family Lab – Μια ελληνική πρωτοβουλία γίνεται πραγματικότητα

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Μια ελληνική πρωτοβουλία γίνεται πραγματικότητα και θα δώσει ανάσα σε οικογένειες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το πρώτο Ευρωπαϊκό Family Lab είναι γεγονός και θα βοηθήσει γονείς, αλλά και επαγγελματίες, να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μεταξύ των οποίων τις επιπτώσεις του COVID-19 στις οικογένειες και τα παιδιά. Πρωταρχικός του στόχος είναι η δημιουργία μιας «θερμοκοιτίδας καινοτομίας», ώστε να βοηθηθούν οι επαγγελματίες που ασχολούνται με παιδιά και οικογένειες να συνδεθούν μεταξύ τους, προσφέροντας όσο το δυνατόν καλύτερη υποστήριξη.

Η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Αντιπρόεδρος της COFACE Families Europe, εμπνεύστρια του European family lab  και Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ, δήλωσε: «Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο βήμα δημιουργίας ενός διαδικτυακού εκπαιδευτικού κέντρου, που θα αφορά οικογένειες και επαγγελματίες κυρίως του κοινωνικού/ψυχολογικού και εκπαιδευτικού χώρου, που έρχονται σε επαφή με οικογένειες σε όλη την Ευρώπη. Είναι αρκετά μεγαλόπνοο σχέδιο και ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη εξειδίκευση που διαθέτουμε στην οικογενειακή υποστήριξη, για να δημιουργηθεί  μια ενεργή κοινότητα επαγγελματιών που θα μοιράζονται τις αξίες της COFACE, για την ισότητα των φύλων, την εξάλειψη των διακρίσεων, την κοινωνική ένταξη και τα ανθρώπινα  δικαιώματα. Η οικογένεια ως θεσμός χρειάζεται στήριξη ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και μας δοκιμάζει σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο».

Το Ευρωπαϊκό Family Lab ξεκινά τη λειτουργία του με μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων που παρουσιάζουν επίκαιρα θέματα, όπως είναι η πρόληψη του εκφοβισμού, οι ενδεδειγμένοι τρόποι επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά τους στην εφηβεία, τη διαχείριση του ρόλου και της επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην οικογένεια, τις προκλήσεις των μονογονεϊκών οικογενειών, τη συνύπαρξη των ρόλων γονέα και εργαζόμενου στις συνθήκες της πανδημίας και πολλά άλλα.

Τα σεμινάρια επικεντρώνονται στην υποστήριξη οικογενειών, με στόχο την ενίσχυση της κριτικής σκέψης. Θα ανανεώνονται κάθε μήνα και τα μέλη της COFACE θα παρέχουν ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών. Με αυτόν τον τρόπο θα αναπτυχθεί μια διεθνής κοινότητα επαγγελματιών, που θα ασχολούνται με την υποστήριξη οικογενειών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η COFACE Families Europe είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο ενώσεων της κοινωνίας των πολιτών που εκπροσωπούν τα συμφέροντα όλων των οικογενειών, χωρίς διακρίσεις. Οι τομείς εργασίας της COFACE περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κοινωνική / οικογενειακή πολιτική, την εκπαίδευση, την αναπηρία, την ισότητα των φύλων, τη μετανάστευση, καθώς και την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο, την προστασία της ιδιωτικής ζωής και  την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας είναι ένας οργανισμός με ηγετική παρουσία και 44 χρόνια εμπειρίας στη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσα από την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, την υλοποίηση κοινωνικών πρωτοβουλιών, την εκπαίδευση, την έρευνα και την ανάπτυξη τεχνογνωσίας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Περισσότερες πληροφορίες: www.coface-eu.org και για την Ελλάδα www.kmop.org.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ