Τα καλλυντικά ευφραίνουν την ψυχή;

Έρευνες δείχνουν ότι η ικανοποίηση που δείχνουν οι καταναλωτές μετά την αγορά καλλυντικών είναι τεράστια στον ψυχολογικό τομέα. Τα καλλυντικά ευφραίνουν την ψυχή; – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Μετά από πολλές έρευνες που έχουν γίνει, τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι η ικανοποίηση που δείχνουν οι καταναλωτές μετά την αγορά των καλλυντικών είναι τεράστια στον ψυχολογικό τομέα. Είναι χαρούμενοι γιατί αισθάνονται ότι  φροντίζουν και περιποιούνται τον εαυτό τους και κατακλύζονται από μία αίσθηση ευζωίας. Καλλυντικά.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η κακή εικόνα που έχουν πολλές γυναίκες για την εξωτερική τους εμφάνιση τους οδηγεί στην κατανάλωση καλλυντικών σκευασμάτων.

Οι μελέτες των εταιρειών από την άλλη τους οδηγεί να δημιουργούν προϊόντα με  πλούσιες αισθησιακές υφές με αρωματικά εκχυλίσματα και μοναδικό σχεδιασμό συσκευασιών τα οποία γοητεύουν τις αισθήσεις και επιδρούν θετικά στην ψυχολογία του ανθρώπου.

Το πείραμα: Τι μας κάνει ποθητές, τελικά; 

Δόθηκε σε 100 γυναίκες ένα νέο προϊόν, ώστε να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητά του σε περίοδο δύο εβδομάδων, χωρίς να γνωρίζουν τι περιέχει. Απλά, γνώριζαν πως πρόκειται για κάποιον ορό που θα έπρεπε να χρησιμοποιούν καθημερινά. Οι αντιδράσεις των γυναικών καταγράφονταν καθημερινά.

Την πρώτη εβδομάδα, οι περισσότερες παρατήρησαν πως υπήρξε μια διαφορά στον τρόπο που τις αντιμετώπιζαν οι γύρω τους. Στο πρώτο δεκαήμερο άρχισαν να νιώθουν πιο όμορφες. Έπειτα από δύο εβδομάδες χρήσης ένιωσαν πολύ πιο ποθητές, είχε βελτιωθεί κατά πολύ η ψυχολογία τους και ήδη αισθάνονταν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Στο τέλος της έρευνας, οι ειδικοί τους αποκάλυψαν στις συμμετέχουσες πως ο θαυματουργός ορός περιείχε ένα απλό διάλυμα καθαρισμού προσώπου και λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο!

Προς μεγάλη τους έκπληξη λοιπόν, ανακάλυψαν πως δεν έπαιξε ρόλο η αποτελεσματικότητα του προϊόντος για να νιώσουν καλά, αλλά η διαδικασία και μόνο να περιποιούνται καθημερινά τον εαυτό τους. Οι ειδικοί επιστήμονες υπογραμμίζουν μάλιστα, πως η φροντίδα της εμφάνισής μας λειτουργεί αυτόνομα ως το πιο αποτελεσματικό αγχολυτικό, ανεβάζοντας την διάθεση, αλλά και την αυτοπεποίθησή μας στα ύψη!

Το πιο σημαντικό βέβαια από όλα  είναι σε όλα να υπάρχει μέτρο, όχι σπατάλη  και σωστή διαχείριση.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ