Henkel Hellas, DIXAN και Beach Cleaning ‘Καθαρίζουν σε Βάθος’ για 2η συνεχόμενη χρονιά

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με υποθαλάσσιους & παράκτιους καθαρισμούς σε ακόμα περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και με τα πρώτα αντικείμενα από το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας. Henkel Hellas, DIXAN και Beach Cleaning ‘Καθαρίζουν σε Βάθος’ για 2η συνεχόμενη χρονιά

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Μετά από μία επιτυχημένη πρώτη χρονιά, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του DIXAN «Καθάρισε σε Βάθος», συνεχίζεται ακόμα πιο δυναμικά. Οι πρώτες δράσεις για το 2021 πραγματοποιήθηκαν σε Ρόδο, Αλεποχώρι, Ηγουμενίτσα, Βόνιτσα, Λεγραινά, Σούνιο και Θεσσαλονίκη. Το αποτύπωμα αυτών των καθαρισμών μεταφράζεται ήδη σε 9.939 κιλά απορριμμάτων που συλλέχθηκαν, εκ των οποίων 1.763,5 ήταν τα πλαστικά, αφήνοντας τις παραλίες και τους βυθούς μας πιο καθαρούς.

Ακόμα πιο ουσιαστική είναι η συνεισφορά του προγράμματος στην διάδοση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας, καθώς τα 706kg πλαστικά που συλλέχθηκαν από τις περσινές δράσεις επεξεργάστηκαν και μετατράπηκαν σε χρηστικά αντικείμενα. Με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία και Πράσινη Τεχνολογία που διαθέτει το Ινστιτούτο “Circular Economy & Eco Innovation Center (CEEII)” στη Σουηδία,τα πλαστικά μετασχηματίστηκαν σε παγκάκια και κάδους συλλογής υλικών, που επιστράφηκαν ως χρήσιμα πλέον αντικείμενα στους Δήμους, υπενθυμίζοντας καθημερινά την αξία της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η πρωτοβουλία του τομέα Απορρυπαντικών & Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Hellas,τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και εντάσσεται στην στρατηγική Αειφορίας της εταιρείας «για καλό».

Για την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος, η Ράνια Φιλιππακοπούλου, Marketing & Trade Marketing Director της Henkel για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε σχετικά: «Το 2020 δεσμευτήκαμε να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις μας «για καλό», ξεκινώντας από το περιβάλλον με το πρόγραμμα «Καθάρισε σε Βάθος». Φέτος, πιστοί σε αυτή τη δέσμευση, ενισχύουμε και επεκτείνουμε το εύρος του προγράμματος, έτσι ώστε όχι μόνο να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά να επιστρέψουμε στην κοινωνία μας αξία και γνώση, επιδεικνύοντας έμπρακτα τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας».

Όλοι μπορούμε να γίνουμε μέρος αυτής της δράσης & να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα καθαρότερο κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες για το «Καθάρισε σε Βάθος», για το έργο της ομάδας Beach Cleaning, την κυκλική οικονομία, αλλά και τις τοποθεσίες καθαρισμού, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο www.katharisesevathos.gr

Στη Henkel Hellas δημιουργούμε όλοι μαζί έναν πιο καθαρό κόσμο & ενώνουμε τις δυνάμεις μας «για καλό»!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ