Σολομός με πορτοκάλι – συνταγή σε 10 λεπτά!

Θρεπτικότατο ψάρι και νοστιμότατη συνταγή που αξίζει να σημειώσετε! Σολομός με πορτοκάλι – συνταγή σε 10 λεπτά! – Γράφει η Σύμβουλος Ευεξίας Εμμανουέλα Φωτεινού

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η Εμμανουέλα Φωτεινού είναι Βιολόγος και αποφοίτησε από το τμήμα Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στο Βιολογικό Αθήνας όπου απέκτησε με Άριστα τον τίτλο της κλινικής Βιοχημικού με εξειδίκευση στη Μοριακή Διαγνωστική. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτός της κλινικής βιοχημείας και της έρευνα στον καρκίνο. Παράλληλα ασχολήθηκε με την προληπτική Ιατρική βασισμένη στη διατροφή παίρνοντας πιστοποίηση από το University of California San Francisco. Η πρακτική εφαρμογή της ολιστικής προσέγγισης σε θέματα υγείας βασισμένα στη διατροφή συμπληρώθηκε με ιδιωτικό διετές πτυχίο διαιτητικής. Είναι ιδιοκτήτρια από το 2014 του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας στο κέντρο της Αθήνας και παρέχει συμβουλές βελτίωσης της υγείας και της εικόνας μας βασισμένες σε αλλαγές της διατροφής μας που οδηγούν σε ορθότερη βιοχημεία του σώματος μας. https://efdiatrofin.gr/

Ο σολομός είναι εξαιρετική πηγή των πολύτιμων λιπαρών ωμέγα-3, πρωτεϊνών, αλλά και πολλών άλλων θρεπτικών συστατικών που έχουν ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό μας. Το ψάρι αυτό είναι γεμάτο με βιταμίνες Α, Β και D, καθώς και ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και σελήνιο. Ο σολομός περιέχει ουσίες ευεργετικές για την οστική μας μάζα, όπως η καλσιτονίνη, η οποία ενισχύει την πυκνότητα των οστών, βοηθώντας το σώμα μας να απορροφήσει περισσότερο ασβέστιο. Μια βασική ιδιότητα των ωμέγα-3 λιπαρών είναι πως προστατεύουν την καρδιά. Βοηθούν στην πρόληψη σοβαρών προβλημάτων, όπως η υπέρταση, η καρδιακή προσβολή και η αθηροσκλήρωση, ελαττώνοντας τις φλεγμονές και προστατεύοντας τις αρτηρίες μας.

Επιπλέον ο σολομός μπορεί να μας βοηθήσει με τη διαχείριση του ύπνου, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη, μια ορμόνη που δρα σαν φυσικό ηρεμιστικό. Διάφορα προβλήματα των ματιών, όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, αλλά και η ξηροφθαλμία, μπορούν να προληφθούν με τακτική κατανάλωση σολομού. Αυτό οφείλεται στα φλαβονοειδή που περιέχει το ψάρι, όπως και στα σημαντικά λιπαρά οξέα, με την αντιοξειδωτική τους δράση.

Σολομός με πορτοκάλι – Πάμε να δούμε την συνταγή βήμα βήμα:

Βήμα 1: Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι 2 φιλέτα σολομού προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Κάθε πλευρά θέλει ελάχιστο χρόνο, σε δέκα λεπτά είναι ψημένο ένα μέτριο φιλέτο σε πάχος σε δυνατή φωτιά. Στο ψήσιμο ίσως βγάλει αρκετό λάδι.

Βήμα 2: Αφαιρούμε το λάδι από το τηγάνι και βάζουμε στην άκρη τα φιλέτα μας.

Βήμα 3: Στο ζεστό τηγάνι προσθέτουμε χυμό από δύο πορτοκάλια και ένα λεμόνι, ένα κουταλάκι μέλι, ένα κουταλάκι μουστάρδα και άνηθο. Αφήνουμε να καραμελώσει και να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε!

Συνοδεύουμε ιδανικά με βραστά λαχανικά ή σαλάτα με quinoa ή με ρύζι μπασμάτι σε αναλογία 1:1 με άγριο ρύζι!

Καλή σας όρεξη!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ