Πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά, τις μάσκες ΚΝ95;

«Παρά το γεγονός ότι οι μάσκες N95 και ΚΝ95 είναι μιας χρήσης, πολλοί άνθρωποι έχουν βρει τρόπους ώστε να τις επαναχρησιμοποιούν» τονίζει η αμερικανική εφημερίδα USA Today. Πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά, τις μάσκες ΚΝ95;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Βάσει του δημοσιεύματος της USA Today, οι KN95 μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν εφόσον ακολουθηθούν συγκεκριμένα βήματα.

Η αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον ανέδειξε, ξανά, τη σημασία της χρήσης μάσκας υψηλής προστασίας, όπως οι KN95.

Σύμφωνα με τις έρευνες των ειδικών οι μάσκες KN95 έχουν σαφή πλεονεκτήματα απέναντι στις χειρουργικές και, κυρίως, τις υφασμάτινες, με την αμέσως επόμενη καλύτερη επιλογή να είναι η χρήση διπλής μάσκας.

Υπενθυμίζεται πως ο CDC είχε εκδώσει αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορεί να γίνει με ασφάλεια η επαναχρησιμοποίηση της ΚΝ95. Όμως η συγκεκριμένη οδηγία πλέον δεν υφίσταται καθώς στα νοσοκομεία υπάρχει επάρκεια μασκών.

Για να γίνει ασφαλής επαναχρησιμοποίηση των μασκών ΚΝ95 πρέπει:

  • Έπειτα από τη χρήση της η μάσκα θα πρέπει να τοποθετηθεί σε μια χάρτινη σακούλα, ώστε να «αναπνέει». Προσοχή: Δεν πρέπει να τη βάλουμε σε πλαστική σακούλα.
  • Κλείνουμε τη σακούλα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στη συνέχεια πλένουμε καλά τα χέρια μας.
  • Αφήνουμε τη μάσκα στη σακούλα για διάστημα τριών – τεσσάρων ημερών, που θεωρείται αρκετό για να έχουν πεθάνει όλοι οι ιοί που βρίσκονταν σε αυτή.
  • Την 4η-5η μέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ