Scrub προσώπου: Βήμα-βήμα για να κάνετε σωστή απολέπιση

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να κάνουμε απολέπιση. Για να επιλέξουμε τον κατάλληλο για εμάς, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον τύπο επιδερμίδας μας. Scrub προσώπου: Βήμα-βήμα για να κάνετε σωστή απολέπιση

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Το ηλεκτρονικό κατάστημα που είναι αφοσιωμένο στη φροντίδα σου από το 2010! Αμέτρητες επιλογές σε προϊόντα υγείας, διατροφής και ομορφιάς που καλύπτουν κάθε σου ανάγκη, σε ασυναγώνιστες τιμές. Ρώτησέ μας για οποιοδήποτε θέμα υγείας, διατροφής και ομορφιάς σε απασχολεί! Vita4you.gr Μιχαλακοπούλου 1, Καλαμαριά – Θεσσαλονίκη.

Η απολέπιση μας βοηθάει να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα μας και να νιώσουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας πιο απαλή. Μέσα από τη διαδικασία της απολέπισης, τονώνουμε τη μικροκυκλοφορία του αίματος, ενώ αυξάνουμε τη λάμψη του δέρματος. Scrub προσώπου

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να κάνουμε απολέπιση. Για να επιλέξουμε τον κατάλληλο για εμάς, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον τύπο επιδερμίδας μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, καλό είναι να αποφεύγουμε εντελώς τη διαδικασία της απολέπισης (για παράδειγμα, αν έχουμε ροδόχρους ακμή).

Ποια είναι τα οφέλη της απολέπισης;

  • Βελτίωση της μικροκυκλοφορίας
  • Απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος
  • Ανανέωση της επιδερμίδας, για πιο φωτεινό δέρμα
  • Πιο αποτελεσματική απορρόφηση των ενυδατικών κρεμών και των ορών

Ποια είναι τα είδη απολέπισης;

Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι και εργαλεία, προκειμένου να επιτύχουμε τη σωστή απολέπιση της επιδερμίδας μας. Τα scrubs προσώπου και τα φυσικά σφουγγάρια συνήθως συνιστούν τη μηχανική απολέπιση. Αντίθετα, τα οξέα προσώπου αποτελούν χημική μέθοδο απολέπισης.

Μηχανική Απολέπιση

  • Σφουγγάρι απολέπισης: Αφήνει την επιδερμίδα απαλή και λαμπερή, ενώ αφήνει βελούδινη όψη. Πρόκειται για μία φυσική μέθοδο απολέπισης καθώς τα περισσότερα σφουγγάρια απολέπισης είναι φυσικά.
  • Scrub προσώπου: Η πιο συχνή μέθοδος απολέπισης είναι τα peeling προσώπου, πρόκειται για προϊόντα που περιέχουν κόκκους, οι οποίοι απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα ενώ κάνετε μασάζ στο πρόσωπό σας. Επιπλέον, υπάρχουν και προϊόντα τα οποία είναι scrub προσώπου και μάσκες μαζί, ώστε να έχετε 2 δράσεις σε 1 μόνο προϊόν.
  • Βούρτσα απολέπισης: Ανανεώνουν το πρόσωπο και χρησιμοποιούνται τόσο για ξηρή απολέπιση, όσο και με προϊόντα καθαρισμού.

Χημική Απολέπιση

  • ΑΗΑs: Τα άλφα υδροξύ-οξέα είναι φυσικά οξέα, τα οποία διασπούν τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό κάνει την επιδερμίδα να αποβάλλει τα φυσικά νεκρά κύτταρα. Παραδείγματα των AHAs αποτελούν το γλυκολικό, γαλακτικό, τρυγικό και κιτρικό οξύ.
  • BHAs: Τα βήτα υδροξύ-οξέα είναι ιδανικά για επιδερμίδες με τάσεις ακμής. Σε αυτήν την κατηγορία συμπεριλαμβάνεται και το σαλικυλικό οξύ, το οποίο περιέχεται σε πληθώρα προϊόντων κατά της ακμής.

Tips για αποτελεσματική απολέπιση

Είναι σημαντικό στη μηχανική απολέπιση να κάνουμε απαλές και κυκλικές κινήσεις, ώστε να μην προκαλέσουμε κάποιον ερεθισμό στην επιδερμίδα μας. Μπορείτε να κάνετε μικρές, κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή να χρησιμοποιήσετε το απολεπιστικό εργαλείο της επιλογής σας.

Εάν χρησιμοποιείτε βούρτσα, κάντε ελαφριές και απαλές κινήσεις. Κάντε απολέπιση για περίπου 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό (και όχι καυτό) νερό. Αν η επιδερμίδα του προσώπου σας έχει κοψίματα, ανοιχτές πληγές ή έχει καεί από τον ήλιο, είναι καλύτερα να αποφύγετε την απολέπιση. Μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε ενυδατική κρέμα με SPF μετά την απολέπιση.

Ποια είναι η ιδανική απολέπιση, ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας;

Ξηρή επιδερμίδα

Η απολέπιση είναι σημαντική, ακόμα και για το ξηρό ή το ξεφλουδισμένο δέρμα. Αποφύγετε τη μηχανική απολέπιση σε ξηρό δέρμα, γιατί η διαδικασία μπορεί να το ξεφλουδίσει. Τα AHAs συστήνονται ως ιδανική λύση για το συγκεκριμένο τύπο επιδερμίδας, ενώ είναι αποτελεσματικά.

Το γλυκολικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην υγιή ανανέωση των κυττάρων του ξηρού δέρματος. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε δείκτη προστασίας SPF και ενυδατική κρέμα, μετά τη χημική απολέπιση.

Ευαίσθητο δέρμα

Αποφύγετε τις μηχανικές μεθόδους απολέπισης στις ευαίσθητες επιδερμίδες, καθώς ενδέχεται να ερεθίσουν περαιτέρω το δέρμα σας και μπορεί να οδηγήσουν σε ερυθρότητα.

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο χημικό απολεπιστικό. Αν έχετε ιδιαίτερα ευαίσθητη επιδερμίδα, συμβουλευτείτε ειδικό δερματολόγο.

Λιπαρή επιδερμίδα

Αν έχετε λιπαρό δέρμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο μηχανική όσο και χημική απολέπιση. Το λιπαρό δέρμα μπορεί να έχει ένα επιπλέον στρώμα συσσώρευσης νεκρών κυττάρων ή σμήγματος στην επιφάνειά του, που μπορεί να αφαιρεθεί μέσω της μηχανικής απολέπισης. Χρησιμοποιήστε απαλά ένα απολεπιστικό ή ένα scrub με κυκλικές κινήσεις για καλύτερα αποτελέσματα.

Κανονικό δέρμα

Εαν έχετε κανονική επιδερμίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μέθοδο απολέπισης σας βολεύει. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις διαφορετικές μεθόδους απολέπισης, για να επιλέξετε την κατάλληλη για την επιδερμίδα σας.

Μικτές επιδερμίδες

Το μικτό δέρμα μπορεί να απαιτεί ένα συνδυασμό μηχανικής και χημικής απολέπισης. Αν αισθάνεστε την επιδερμίδα σας ξηρή μετά την απολέπιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία ενυδατική κρέμα μετά την απολέπιση.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται η απολέπιση;

Η συχνότητα της απολέπισης εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σας και τη μέθοδο που θα επιλέξετε. Σε γενικές γραμμές, η απολέπιση προτείνεται να γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα. Για τις λιπαρές επιδερμίδες, ίσως απαιτείται πιο συχνή απολέπιση.

Πότε θα πρέπει να σταματήσουμε την απολέπιση;

Θα πρέπει να σταματήσουμε την απολέπιση εάν παρατηρήσουμε ότι το δέρμα μας είναι κόκκινο, φλεγμονώδες, ξεφλουδισμένο ή ερεθισμένο. Επιπλέον, σταματάμε την απολέπιση μετά από συμβουλή του δερματολόγου μας ή αν ακολουθούμε κάποια συγκεκριμένη αγωγή (για παράδειγμα, κατά της ακμής), στην οποία δεν επιτρέπεται.

Στο Vita4you.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων για την απολέπιση τους προσώπου σας!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ