Πρωτότυπη δράση στο Mουσείο Πόρου!

Φέτος το καλοκαίρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου φιλοξενείται η έκθεση «Επιγραφόμενα» του εικαστικού Πάνου Χαραλάμπους. Πρωτότυπη δράση στο Mουσείο Πόρου!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει τα έργα του πάνω σε μεγάλους καμβάδες από φύλλα καπνού. Τα «Επιγραφόμενα» του Χαραλάμπους, ονόματα, λέξεις και αριθμοί  πάνω στο εύθρυπτο και εφήμερο φύλλο του καπνού, «συνομιλούν» με τις επιγραφές του μουσείου, επιγραφέςπου χάραξαν στην αρχαιότητα άγνωστοι γλύπτες πάνω στη σκληρή και ανθεκτική πέτρα.

Την Κυριακή 10/7/22, στις 11 π.μ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου, με αφορμή τα έργα του Χαραλάμπους θα μιλήσουμε για τη γραφή και τις  επιφάνειες γραφής και για την ανάγκη του ανθρώπου να διατηρήσει τη μνήμη με τα «επιγραφόμενά» του. δράση στο μουσείο Πόρου.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό εργαστήριο, όπου οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν το δικό τους εικαστικό έργο με αρχαία αλφάβητα, πάνω σε χειροποίητο χαρτί.

Η δράση που σχεδιάστηκε και παρουσιάζεται από την αρχαιολόγο Εύη Πίνη, αποτελεί συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων στο 4ο Φεστιβάλ Χειροτεχνίας Πόρου.

 

Η είσοδος στο Μουσείο για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 6947406868 & 6972279417

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ