Σκληρή πέτρα, ζεστή καρδιά. Λακωνική Μάνη

Ένα σύντομο οδοιπορικό που κερδίζει στα σημεία και τις λεπτομέρειες. Λες και έβαλε ο Θεός το χέρι του για να φτιαχτούν. Σκληρή πέτρα, ζεστή καρδιά. Λακωνική Μάνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Η Πελοπόννησος κρύβει πολλές ομορφιές. Αρκεί να αποφασίσεις να πάρεις το αυτοκίνητο και να αρχίσεις να γράφεις χιλιόμετρα με σκοπό την εξερεύνηση. «Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται µε λιγότερο ουρανό, αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτω από τα ξένα βήµατα, αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά µόνο στον ήλιο, αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά µόνο στο δίκαιο», έγραφε για τη Μάνη ο Γιάννης Ρίτσος.

Με αυτούς τους στίχους στο μυαλό μου ξεκίνησα το 3ήμερο σύντομο οδοιπορικό μου, στο μεσαίο πόδι, της Λακωνικής Μάνης, “ρουφώντας” στην κυριολεξία τα άγρια, άγονα, πανέμορφα, επιβλητικά τοπία. Μια επιβλητική πέτρινη γη με πυργόσπιτα να ξεπηδούν επιβλητικά στο οπτικό σου πεδίο. Η όψη των άγριων βράχων μέσα στη θάλασσα και ο αέρας σε έκαναν να νιώθεις κοινωνός σε μια ιδιαίτερη μυσταγωγία της φύσης. Μια ενέργεια, πληθωρική που γέμιζε το “μέσα” σου ανεξήγητα…

Γερολιμένας – Με έναν “διαφορετικό” αέρα για τους ταξιδιώτες που εκτιμούν τον τόπο.

Με ορμητήριο τον Γερολιμένα ξεκίνησα την εξερεύνηση των γύρω περιοχών. Στη Μάνη έχεις να δεις πολλά. Αυτό έχει να κάνει με τον χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου, ώστε να χαράξεις τη δική σου πορεία. Ο Γερολιμένας είναι ένας από τους πιο γραφικούς οικισμούς της Μάνης με μικρό φυσικό λιμάνι το οποίο κατά την αρχαιότητα θεωρείτο “ιερός λιμένας”. Με τουριστικές υποδομές που δεν προσβάλουν την παράδοση του τόπου, μπορεί να υποδεχτεί τους ταξιδιώτες που εκτιμούν τον “διαφορετικό” αέρα της Λακωνικής Μάνης.

Αρεόπολη – Περπατώντας στα στενά καλντερίμια

Ένας παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός που σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή με την ομορφιά του. Δεν είναι τυχαία το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό της περιοχής. Η πρώτη εικόνα που θα δεις εκεί είναι πλακόστρωτα σοκάκια, παλαιές εκκλησίες, πυργόσπιτα και πετρόχτιστες κατοικίες. Οι παραδοσιακές ταβέρνες με τις γνήσιες γεύσεις και τα αρώματα ολοκληρώνουν  την εικόνα του οικιστικού πυρήνα της Aρεόπολης, που μέχρι το 1836 ονομαζόταν Tσίμοβα.

Αναμφισβήτητα για εμάς τους λάτρεις της φωτογραφίας, συνολικά, η Λακωνική Μάνη αποτελεί παράδεισο, αφού οι ομορφιές ξεπηδούν η μία μετά την άλλη…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Μαρμάρι – Μια όαση σε ένα βραχώδες τοπίο άγριας ομορφιάς

Μια παραλία διαμάντι στην περιοχή του Ταίναρου που αξίζει να μπει στο πρόγραμμά σας. Το ταξίδι στο άκρο της μανιάτικης χερσονήσου κατά τη γνώμη μου είναι μια αξέχαστη εμπειρία και σας το συστήνω αν αγαπάτε τις καλοκαιρινές αποδράσεις με το αυτοκίνητο. Πάνω από την παραλία θα βρείτε έναν μικρό οικισμό με πέτρινα σπίτια, που γίνεται ένα με το άγριο τοπίο.

Ο μεθυστικός αέρας, η παράδοση, η φυσική ομορφιά και η φιλοξενία των ντόπιων θα σας κερδίσουν. Κλείνοντας θα πω το εξής…

Όταν βρεθείς στη Λακωνία την ερωτεύεσαι, όταν την ερωτευτείς πρέπει να τη ξαναδείς…

Σας εύχομαι, όμορφα ταξίδια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ