Γυναικεία φορέματα: Ποιο να επιλέξεις ανάλογα με το σωματότυπό σου

Τα φορέματα είναι ένα από τα ρούχα που έχουν φτιαχτεί για να τονίζουν τη γυναικεία σιλουέτα, γι’αυτό και κολακεύουν όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως σωματότυπου! Γυναικεία φορέματα: Ποιο να επιλέξεις ανάλογα με το σωματότυπό σου

Οπότε αν πιστεύεις ότι αποτελείς εξαίρεση και ότι τα φορέματα δεν ταιριάζουν στο δικό σου σώμα, μπορεί να είναι επειδή δεν ξέρεις τι σωματότυπο έχεις και ποιες γραμμές να επιλέξεις.

Μην ανησυχείς, είναι σίγουρο ότι υπάρχουν φορέματα για σένα! Σε αυτό το άρθρο, αναλύουμε τα βασικά είδη σωματότυπου και ποιες γραμμές κολακεύουν τον καθένα, ώστε να βρεις τι σωματότυπος είσαι και να επιλέξεις το ιδανικό φόρεμα!

Ανάποδο τρίγωνο

Οι γυναίκες με αυτόν το σωματότυπο συνήθως φοράνε μεγαλύτερο μέγεθος σε μπλούζες ή πουκάμισα και μικρότερο σε παντελόνια ή φούστες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ώμοι είναι πιο φαρδείς από την περιφέρεια και η μέση δεν είναι έντονη. Οπότε, το ζητούμενο είναι να τραβήξεις την προσοχή από τους ώμους και να τη μεταφέρεις στο κάτω μέρος του σώματος.

Τα γυναικεία χειμωνιάτικα φορέματα σε Α γραμμή από υφάσματα όπως το μαλλί ή η βισκόζη με πιέτες ή βολάν κολακεύουν πολύ αυτή τη σιλουέτα, καθώς δημιουργούν όγκο στο κάτω μέρος του σώματος, δείχνοντας λιγότερο έντονους τους ώμους. Όσο για τη λαιμόκοψη, προτίμησε κόψιμο V και όχι πλατύ τετράγωνο κόψιμο ή off-the-shoulders!

Ορθογώνιο

Ο ορθογώνιος ή ‘αθλητικός’ είναι ένας από τους πιο εύκολους σωματότυπους, καθώς οι γυναίκες που τον έχουν μπορούν να φορέσουν σχεδόν ό,τι θέλουν και να τις κολακεύει! Σε αυτό το σωματότυπο, οι αναλογίες είναι σχετικά ομοιόμορφες, με τους ώμους να είναι σε σχεδόν ευθεία γραμμή με τους γοφούς και την μέση να μην είναι στενή. Για το λόγο αυτό, οι γυναίκες με αυτόν τον τύπο σώματος φορούν τις περισσότερες φορές το ίδιο μέγεθος σε μπλούζες και σε παντελόνια/φούστες.

Το ζητούμενο με τον ορθογώνιο σωματότυπο είναι να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της λεπτής μέσης, οπότε καλό είναι να την τονίσεις όσο γίνεται περισσότερο. Το ιδανικό αξεσουάρ για να το κάνεις αυτό είναι η ζώνη! Απλά και μόνο δένοντας μια ζώνη στη μέση σου, μπορείς να κάνεις τα φορέματα από μαλακό και ανάλαφρο ύφασμα να αποκτήσουν νέα μεσάτη φόρμα. Έτσι, η μέση τονίζεται, δημιουργώντας ένα άκρως κολακευτικό αποτέλεσμα!

Κλεψύδρα

Η κλεψύδρα, ο σωματότυπος που έκανε θραύση τη δεκαετία του 50’ και του 60’, είναι ένας σωματότυπος που λίγες γυναίκες έχουν, όμως πολλές προσπαθούν να αποκτήσουν επιλέγοντας τα κατάλληλα ρούχα. Στον σωματότυπο αυτό, το μπούστο και οι γοφοί έχουν παρόμοιες διαστάσεις, ενώ η μέση είναι το πιο στενό σημείο του σώματος, γι’ αυτό και το ζητούμενο είναι να επικεντρωθεί η προσοχή σε αυτή!

Αν έχεις σώμα κλεψύδρα, καλό είναι να αποφεύγεις τα φαρδιά, χωρίς φόρμα ρούχα και να επιλέγεις ρούχα σε πιο στενή γραμμή, τα οποία τονίζουν τις καμπύλες σου. Wrap dresses, ολόσωμες φόρμες και εφαρμοστά φορέματα από ελαστικό ύφασμα που αγκαλιάζει το σώμα είναι οι ιδανικές επιλογές για να αναδείξεις τη σιλουέτα-κλεψύδρα σου!

Μήλο

Ο σωματότυπος αυτός συνήθως έχει πιο πλατύ κορμό (φαρδείς ώμους και πλούσιο μπούστο), πιο στενή περιφέρεια και λεπτά πόδια. Με την πρώτη ματιά, είναι ένας από τους πιο tricky σωματότυπους, όμως αν τον έχεις, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις να βρεις ρούχα που σε κολακεύουν. Το ζητούμενο στην περίπτωσή σου είναι απλώς να τηρηθούν οι σωστές αναλογίες στις γραμμές των ρούχων!

Επομένως, καλό είναι να αποφύγεις τις πολύ στενές γραμμές και τα εφαρμοστά φορέματα. Προτίμησε τα φορέματα σε ίσια γραμμή, από ανάλαφρα υφάσματα που δεν κολλάνε πάνω στο σώμα, όπως το λινό, το μετάξι και το βαμβάκι. Όσο για το μήκος, τα μίνι φορέματα και αυτά που σταματούν λίγο πάνω από το γόνατο αποτελούν ιδανικές επιλογές, ιδίως αν συνδυαστούν με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες, οι οποίες κάνουν τα πόδια να φαίνονται μακρύτερα!

Αχλάδι

Γνωστός επίσης και ως τρίγωνο, ο σωματότυπος αχλάδι χαρακτηρίζεται από πλατιά περιφέρεια και μηρούς, πιο στενό κορμό και συνήθως λεπτά χέρια. Ζητούμενο εδώ είναι να τραβήξεις την προσοχή από το κάτω μέρος του σώματος και να τη μεταφέρεις στο επάνω. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, όπως με πιο ζωηρά χρώματα στο πάνω μέρος του σώματος και τα κοψίματα που τονίζουν τους ώμους, όπως το off-the-shoulders.

Μπορείς επίσης να επιλέξεις φορέματα με λεπτομέρειες στη λαιμόκοψη που τραβούν την προσοχή, μεσάτα φορέματα σε γραμμή Α, και φορέματα με έντονα ή φαρδιά μανίκια. Τα πιο κολακευτικά μήκη φορέματος γι’ αυτόν το σωματότυπο είναι τα midi και τα midaxi που σταματούν πάνω στον αστράγαλο!

Όποιος κι αν είναι ο σωματότυπός σου, υπάρχει το ιδανικό φόρεμα για σένα, όμως, να θυμάσαι ότι το πιο σημαντικό είναι να νιώθεις πρώτα απ’όλα άνετα με αυτό που φοράς!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ