5 tips για την καθημερινή περιποίηση προσώπου σου

Ποιες συνήθειες χρειάζεται να εντάξουμε στην ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας; 5 tips για την καθημερινή περιποίηση προσώπου σου

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας είναι ζωτικής σημασίας για το δέρμα μας, καθώς συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας και της εμφάνισης της επιδερμίδας μας.

Το δέρμα μας εκτίθεται συνεχώς σε περιβαλλοντικούς ρύπους, υπεριώδη ακτινοβολία και άλλους επιβλαβείς παράγοντες που μπορούν να βλάψουν την εικόνα του και να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση, ακμή και άλλες δερματικές παθήσεις.

Είναι σημαντικό λοιπόν, αν θέλουμε να προστατεύσουμε το δέρμα μας και να αποκτήσουμε μια υγιή, καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα να υιοθετήσουμε μια συνεπή ρουτίνα φροντίδας του.

Ο Αριστείδης Μπαλιάκος, Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος θα μας βοηθήσει να αντιληφθούμε ποιες συνήθειες χρειάζεται να εντάξουμε στην ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας και θα μοιραστεί μαζί μας τα απαραίτητα μυστικά ομορφιάς προκειμένου να εξασφαλίσουμε στην επιδερμίδα μας την φροντίδα που της αξίζει.

  1. Ακολούθησε τα σωστά βήματα καθαρισμού

Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω στην περιποίηση μας και είναι απαραίτητο να γίνεται πρωί – βράδυ με τα σωστά βήματα.

Ξεκίνα με τη σωστή θερμοκρασία του νερού. Η καλύτερη θερμοκρασία για να πλύνεις  το πρόσωπό σου είναι το χλιαρό νερό, καθώς αφαιρεί τους ρύπους από την επιδερμίδα και ταυτόχρονα διατηρεί τη σύσταση των φυσικών ελαίων της.

Επίλεξε το κατάλληλο καθαριστικό προσώπου. Η σωστή επιλογή έγκειται στον τύπο του δέρματος που έχεις.Έτσι, για ένα λιπαρό δέρμα ιδανικά επίλεξε ένα σμηγματορυθμιστικό αφρώδες καθαριστικό που ξεπλένεται με νερό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, ενώ για ένα ξηρό δέρμα είναι πιο κατάλληλο ένα γαλάκτωμα καθαρισμού προσώπου και ματιών που αφήνει το δέρμα ενυδατωμένο χωρίς να το ξηραίνει. Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, καλό είναι να χρησιμοποιείς νερό micellar για τον καθαρισμό προσώπου σου, ώστε να αποφύγεις τα άλατα του νερού που μπορεί να το ερεθίσουν.

Ειδικά το βράδυ, αν έχεις μακιγιάζ απαιτούνται 2 κινήσεις προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα του. Προτίμησε ένα ειδικό καθαριστικό για τα μάτια, το οποίο τα βοηθά να μην τσούζουν και δακρύζουν, αφαιρώντας αποτελεσματικά όλα τα προϊόντα μακιγιάζ.

  1. Απόφυγε συνήθειες που επιδεινώνουν την ακμή

Ο μη σωστός καθαρισμός και το πρόχειρο ντεμακιγιάζ μπορούν να δημιουργήσουν επιπλέον φαγέσωρες και να επιδεινώσουν την ακμή στο δέρμα.

Το peeling προσώπου με σκληρά απολεπιστικά στο δέρμα που έχει σπυράκια μπορεί να συμβάλει στην εξάπλωση της μόλυνσης και στη γύρω περιοχή. Γι’ αυτό και πρέπει να αποφεύγεται όπως και οι πολύ λιπαρές κρέμες, οι οποίες αντενδείκνυνται στο λιπαρό δέρμα με ακμή.

  1. Χρησιμοποίησε τονωτική λοσιόν

Για καλύτερα αποτελέσματα και καθαρότερη επιδερμίδα, ακόμη και στην περίπτωση που κάνεις ντεμακιγιάζ μ’  ένα γαλάκτωμα 3 σε 1 φρόντισε μετά να εφαρμόσεις μια τονωτική λοσιόν. Η τονωτική λοσιόν είναι χρήσιμη για το δέρμα καθώς:

  • Αφαιρεί τα υπολείμματα του καθαριστικού και μερικές βλαβερές ουσίες του νερού που κάθονται στο δέρμα.
  • Επαναφέρει το pH σε φυσιολογικά επίπεδα.
  • Σφραγίζει την υγρασία στο δέρμα και διευκολύνει την εισχώρηση των προϊόντων ενυδάτωσης, όπως κρέμες και serum
  • Απομακρύνει κάθε ίχνος λιπαρότητας, ανοίγει τους πόρους και έτσι βοηθάει στην πρόληψη της εμφάνισης ακμής.
  1. Πρόσεξε την συχνότητα της απολέπισης 

Η απολέπιση προσώπου συστήνεται να γίνεται 2 φορές την εβδομάδα στο σπίτι. Μετά την απολέπιση, φρόντισε να κάνεις μια μάσκα. Μπορείς να επιλέξεις μια μάσκα αντιγήρανσης, λάμψης ή μια αντιβακτηριακή ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σου.

Για τέλεια αποτελέσματα και υγιή όψη της επιδερμίδας σου μπορείς να κάνεις απολέπιση σε δερματολόγο, περίπου 1 φορά στο τρίμηνο. Φυσικά, ανάλογα με το δέρμα σου ίσως χρειαστεί συχνότερα ή και σπανιότερα οπότε ο δερματολόγος θα σε συμβουλέψει για την συχνότητα.

  1. Μην ξεχνάς τα βασικά προϊόντα περιποίησης σου

Οι βασικές κινήσεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης σου θα πρέπει να είναι η κρέμα ημέρας και νύχτας καθώς επίσης και η κρέμα ματιών πρωί και βράδυ. Ειδικά στην περιοχή γύρω από τα μάτια, όπου το δέρμα είναι πιο λεπτό και όλες οι εκφράσεις του προσώπου αποτυπώνονται εκεί δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Μέρος της ρουτίνας σου πρέπει να αποτελεί οπωσδήποτε και  η εφαρμογή αντιηλιακού ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς η φωτογήρανση είναι ο πρώτος παράγοντας γήρανσης. Φόρεσε το αντηλιακό πάνω από την κρέμα ημέρας και όταν έχει ήλιο φρόντισε να  το ανανεώνεις συχνά, περίπου ανά 3 ώρες.

Αν θες να ανακαλύψεις περισσότερα tips και μυστικά ομορφιάς μπες εδώ.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ