Μια δοκιμασμένη συνταγή ετών που θα λατρέψετε! Τα μυστικά της γιαγιάς στην κουζίνα! Μοσχαράκι της γιαγιάς μια συνταγή μούρλια!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Το κοκκινιστό μοσχαράκι ήταν από τις αγαπημένες μου συνταγές που συχνά στο Κυριακάτικο τραπέζι επέλεγε η γιαγιά μου να μαγειρέψει. Αρκετές μνήμες από το μοσχομυριστό της φαγητό υπάρχουν στο μυαλό μου και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση αυτή την συνταγή να μη την κάνω και εγώ τώρα που έγινα μανούλα. Η κόρη μου την λατρεύει οφείλω να σας ομολογήσω!

Σήμερα είπα να μοιραστώ αυτή την αγαπημένη συνταγή μαζί σας η οποία είναι δοκιμασμένη χρόνια!!! Σε Κυριακάτικο τραπέζι θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες!

Υλικά

•    1.200 γραμ. μοσχάρι ποντίκι
•    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
•    500 γραμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
•    ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    ½ φλυτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
•    ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
•    ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
•    ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
•    αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    1 πακέτο χωριάτικες χυλοπίτες
•    τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο (για το πασπάλισμα) καθώς και θυμάρι ή ρίγανη

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σοτάρουμε για 2΄- 3΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
Συμπληρώνουμε 3 – 4 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 2 ώρες ώσπου να μαλακώσει αρκετά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε επιπλέον νερό (το υπολογίζουμε με το μάτι) και ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα τις χυλοπίτες. Ανακατεύουμε κάθε τόσο σιγά ώστε να μη διαλυθεί εντελώς το κρέας μας αλλά και για να μη κολλήσουν οι χυλοπίτες. Υπολόγισε το νερό ώστε να μείνει αρκετό ζουμάκι.
mosxaraki-ths-giagias-mia-syntagh-mourlia-mommyjammi2

Το φαγάκι μας είναι έτοιμο και μοσχομυρίζει!!! Πρόσθεσε τριμμένο τυράκι και λίγο θυμάρι από πάνω και θα με θυμηθείς!

mosxaraki-ths-giagias-mia-syntagh-mourlia-mommyjammi3

mosxaraki-ths-giagias-mia-syntagh-mourlia-mommyjammi4

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Spaghetti bolognese και όποιος αντέξει!

bolognese 1 mommyjammi


Και μην ξεχάσετε!
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

You May Also Like

8 comments

Reply

Μοσχομυριστό και λαχταριστό!!

Καλή εβδομάδα Μαίρη μου ♥

Mary Jammi
Reply

Από τις αγαπημένες μου συνταγές Λενιώ μου και τώρα πλέον και της κόρης μου!

Reply

Ω!!!! νοστιμιες!

Mary Jammi
Reply

Θαύμα Θαύμα!

Reply

δοκιμαστε το και στη γάστρα!!!!!!!!!!!!!συμφωνω απλα θεϊκό φαγακι!!!!!!!!!!!!!

Mary Jammi
Reply

Σωστότατη παρατήρηση! Έχετε απόλυτο δίκιο!

Reply

Φαίνεται μούρλια με τις χυλοπίτες! Θα βγάλω το μπαχάρι και την κανέλα που δεν συμπαθώ και θα το δοκιμάσω!

Mary Jammi
Reply

Δοκίμασε την και θα με θυμηθείς!