Η πρόκληση για εμάς είναι να ξανακούσουμε την Ψυχή μας!

Η πρόκληση για εμάς είναι να ξανακούσουμε την Ψυχή μας που θέλει να είμαστε γνήσιοι και αυθεντικοί! Γράφει ο Δημήτρης Καμίλλος.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Στα προηγούμενα άρθρα (ΕΔΩ και ΕΔΩ) μιλήσαμε για τον Κρόνο και πως αυτός συμβάλλει στο να κατανοήσουμε τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε στη ζωή μας. Ο Κρόνος, με τη συνηθισμένη του αστρολογική και ψυχολογική έννοια, αντιπροσωπεύει όλες εκείνες τις δυνάμεις που συμβάλλουν στο χτίσιμο της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Προσέξτε τη λέξη “χτίσιμο” γιατί όπου υπάρχει χτίσιμο υπάρχει και μπάζωμα… Έτσι ερχόμαστε στην άλλη έννοια του Κρόνου, αυτή του περιορισμού, των ορίων.

Ο Κρόνος λοιπόν χτίζει την προσωπικότητα. Τι είναι όμως αυτή η προσωπικότητα; Πολλοί την μπερδεύουμε με τη λέξη ατομικότητα αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για δυο πολύ διαφορετικά πράγματα.

Την προσωπικότητα στη δίνει η κοινωνία, τα πιστεύω των άλλων, η θρησκευτικές πεποιθήσεις, η οικογένεια κτλ. Έτσι αυτό που θεωρούμε ως ουσία είναι στην πραγματικότητα απλώς μια επικάλυψη. Κοιτάξτε προσεκτικά μέσα σας και θα δείτε πως αυτό που θεωρείτε “δικό σας” είναι στην πραγματικότητα δανικό! Αν μεγαλώνατε στο Νεπάλ σε μια οικογένεια νομάδων θα είχατε την ίδια προσωπικότητα; Προφανώς και όχι! Οι συνθήκες και το διαφορετικό περιβάλλον θα σας διαμόρφωναν διαφορετικά. Άρα ποιοι είστε πραγματικά; Αυτή είναι μια ερώτηση που πρέπει κάθε άνθρωπος να θέσει στον εαυτό του κάποια στιγμή στη ζωή του αν θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Την απάντηση την έχει η “ατομικότητα”. Την ατομικότητα, τη μοναδική σας δηλαδή ύπαρξη, δεν σας την έχει δώσει καμία κοινωνία, καμία οικογένεια παρά μόνο η Φύση. Η ατομικότητα είναι υπαρξιακή, η προσωπικότητα είναι κοινωνική. Η ατομικότητα είναι μοναδική και αληθινή, η προσωπικότητα είναι μεταβλητή και ψεύτικη. Η ατομικότητα είναι το ίδιο σας το Είναι ενώ η προσωπικότητα μια μάσκα που φοράει. Αυτή τη μάσκα οι κοινωνίες και τα πολιτικά και θρησκευτικά κατεστημένα όλων των εποχών φρόντισαν να την θρέψουν (μέσω του διαχωρισμού πχ Γάλλος-Ιρλανδός, χριστιανός-ισλαμιστής κτλ) για να καρπωθούν το ένα και μοναδικό αποτέλεσμα, την υποταγή. Αντίθετα την ατομικότητα όλοι προσπάθησαν να την καταπνίξουν γιατί από τη φύση της είναι ανεξάρτητη.

Στην αστρολογία ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει την ατομικότητα είναι ο Ουρανός. Και επειδή η ατομικότητα είναι ανεξάρτητη, ο Ουρανός πάντα συνδέονταν με την επανάσταση και το διαφορετικό.

Ο Ουρανός στην εσωτερική αστρολογία είναι ο πλανήτης του Πνεύματος. Η ατομικότητα σας είναι αυτό το ίδιο το Πνεύμα. Ο Κρόνος λοιπόν είναι ο πλανήτης που περιορίζει γιατί θέτει πάντα όρια, ενώ ο Ουρανός είναι ο πλανήτης που τα ξεπερνά. Ο Κρόνος στην αρνητική του έκφραση είναι οι δυνάμεις που (περι)ορίζουν τον άνθρωπο, η μάσκα που θέλουν άλλοι να φορέσουμε ενώ ο Ουρανός είναι οι δυνάμεις που απελευθερώνουν τον άνθρωπο, είναι ο πυρήνας του, η ατομικότητά του, το Πνεύμα του που είναι γνήσιο και μοναδικό. Έτσι με την ατομικότητα καταλαβαίνει κανείς ότι δεν διαφέρει από τους άλλους, ούτε από την υπόλοιπη φύση και τα ζωντανά πλάσματα γιατί όλα μέσα τους έχουν Πνεύμα, αλλά ταυτόχρονα διαφέρει ως προς τη μοναδικότητά του.

Η πρόκληση για εμάς σαν συνειδητά όντα είναι να ξαναβρούμε αυτό το αληθινό κομμάτι. Να ξανακούσουμε την Ψυχή μας που θέλει να είμαστε γνήσιοι και αυθεντικοί. Που δεν περιορίζεται από τα πιστεύω και το “τι θα πει ο κόσμος”. Ακολουθώντας την Ψυχή μας θα οδηγηθούμε στο Πνεύμα.

Στο επόμενο άρθρο θα μιλήσουμε περισσότερο για την Ψυχή και πως την αφουγκραζόμαστε.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ