Δεκαπενταύγουστος η γιορτή της Παναγίας και εγώ γιορτάζω!

Αγαπημένοι μου φίλοι χρόνια μας Πολλά! Είναι Δεκαπενταύγουστος σήμερα, επίσημη αργία κάτι σαν το Πάσχα του Καλοκαιριού θα λέγαμε! Δεκαπενταύγουστος η γιορτή της Παναγίας και εγώ γιορτάζω! Θεομητορική εορτή της Χριστιανοσύνης ο εορτασμός της κοίμησης της Θεοτόκου. Στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία ο εορτασμός περιλαμβάνει το θάνατο και τη ταφή της Παναγίας και εν συνεχεία την ανάσταση της και την μετάσταση στους ουρανούς!

Σήμερα τα Χρόνια μας πολλά θα στείλουμε σε Μαρίες, Μάριο, Δέσποινα, Μαριανό, Μαριανή, Παναγιώτη και Παναγιώτα! Σήμερα γιορτάζω και εγώ αγαπητοί μου φίλοι και ετοιμάζω τραπέζι. Τραπέζι για αγαπημένα πρόσωπα και η χαρά μου είναι μεγάλη. Όταν Η αγάπη πλημμυρίζει το σπίτι μας η ευτυχία είναι έντονη! Στρώνω τραπέζι με τα καλά του!

Σχετικά λοιπόν με την πανεύκολη τούρτα που ετοίμασα από εχθές και είδα ότι σας άρεσε θα σας δώσω την πανεύκολη συνταγή! Αρχικά να σας πω ότι τη δοκίμασα από την νύφη μου που την είχε φτιάξει και κόντεψα να πέσω επάνω στο ταψί (την είδε εδώ)!!!

Κάνε follow στο mommyjammi.gr στο Instagram για να μη χάνεις τίποτα από αυτά που φτιάχνω!!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ βούτυρο
  • 6 κουτ. σούπας κορν-φλάουρ
  • 8 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουβερτούρα
  • 1 σαντιγύ morfat
  • 1 ζαχαρούχο γάλα

Πώς το κάνουμε:

  1. Σπάμε τα μπισκότα ανώμαλα (υπολογίστε περίπου στα τρία κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε σ’ένα ταψί.
  2. Βράζουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και 3 με 4 κομμάτια από τα 5 κομμάτια.
  3. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω απ’τα μπισκότα και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό.
  4. Χτυπάμε καλά σ’ένα μπολ τη σαντιγί ρίχνοντας σιγά σιγά και το ζαχαρούχο γάλα.
  5. Όταν κρυώσει το γλυκό στρώνουμε και τη σαντιγί από πάνω.
  6. Και τέλος τρίβουμε με τρίφτη την υπόλοιπη κουβερτούρα μας από πάνω ή διακοσμούμε όπως επιθυμούμε. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να γίνει πιο συμπαγές.

Εύκολη, γρήγορη και νοστιμότατη! Σας ευχαριστώ θερμά για τις υπέροχες ευχές σας και κάπου εδώ σας αφήνω να τρέξω πίσω στις ετοιμασίες! Σας φιλώ και σας εύχομαι η Παναγιά να είναι πάντα μέσα στα σπίτια μας και να μας φυλά!

it’s cooking time!!! Welcome to my kitchen!

giortazw-3-mommyjammi

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα Μαρακι μου κ από εδώ! Να είσαι υγιής κ ευτυχισμένη κ να απολαμβανεις ομορφες στιγμές με την υπέροχη οικογένεια σου! Να περάσετε υπέροχα! Σε φιλώ γλυκά!

  2. Σε ευχαριστώ αγαπητή μου και εύχομαι η Παναγιά μαζί μας να είναι και προστάτιδα όλων μας!!! Σε φιλώ!!! Όσο για τη τούρτα σλουρπ…δεν έμεινε τίποτα!!!

  3. Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου και ανταποδίδω! Περάσαμε πολύ όμορφα και η τούρτα ναι…ήταν μούρλια οπότε προτείνω να τη δοκιμάσεις και αναμένω εντυπώσεις! Σε φιλώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ