Κρόνος, ευθύνεται για τα γεγονότα στη ζωή μας που σκοπό έχουν να μας μάθουν κάτι

Συχνά θα διαβάσετε σε διάφορα άρθρα αστρολογίας για τα μαθήματα που παίρνουμε σε αυτή τη ζωή. Κρόνος, ευθύνεται για τα γεγονότα στη ζωή μας που σκοπό έχουν να μας μάθουν κάτι. Γράφει ο Δημήτρης Καμίλλος.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Είναι γεγονός (που ο καθένας μας μπορεί να το επαληθεύσει εμπειρικά) πως διάφορα γεγονότα και καταστάσεις που συμβαίνουν στη ζωή μας φαίνεται πως έχουν σκοπό να μας μάθουν κάτι. Διακρίνουμε δηλαδή πολλές φορές πως πίσω από τα διάφορα συμβάντα υπάρχει μια κάποια λογική, μια αιτιώδης σχέση.

Στην αστρολογία ο πλανήτης που ενορχηστρώνει θα λέγαμε, αυτά τα γεγονότα είναι ο Κρόνος. Αυτός ο πλανητής θεωρείται ο Δάσκαλος. Διαβάζοντας ένα ωροσκόπιο, η θέση του Κρόνου μας δείχνει ποιος τομέας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη αυτού του ατόμου. Ακριβώς επειδή αυτός ο τομέας είναι πολύ σημαντικός, παρουσιάζονται προβλήματα και δυσκολίες πρώτον επειδή σκοπό έχουν να εξελίξουν μέσω προκλήσεων το άτομο προς αυτή την κατεύθυνση και δεύτερον επειδή το ίδιο το άτομο νιώθει άγχος. Αυτός είναι ο λόγος που στην παλαιά, παραδοσιακή αστρολογία ο Κρόνος ονομάζονταν “κακεργέτης” δηλαδή προξενητής κακών.

Με την πρόοδο της ανθρώπινης συνείδησης, καταλάβαμε πως ο Κρόνος απλώς υποδείκνυε τον τομέα (ή τους τομείς) όπου εμείς έπρεπε να δουλέψουμε για να εξελιχθούμε. Όπως συχνά λέω στους μαθητές μου, ο πλανήτης αυτός μοιάζει με τον δάσκαλο που μπαίνει στην τάξη και μας βάζει απροειδοποίητο διαγώνισμα. Ποιος δε θυμάται το σύγκρυο που μας έπιανε τότε; Ο Κρόνος λοιπόν μας πιάνει ξαφνικά από το αυτί και μας ρωτάει τι έχουμε κάνει για τον τομέα της ζωής μας από το οποίο περνά εκείνη τη στιγμή.

Η πορεία του Κρόνου είναι αργή και συνήθως κάθεται σε κάθε ζώδιο περίπου 2,5 με 3 χρόνια έτσι έχουμε όλο τον καιρό για να σκεφτούμε ξανά και να δράσουμε ανάλογα. Για παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι ο Κρόνος περνάει από τον τομέα των σχέσεων μας, τότε εκείνη την περίοδο μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα στις σχέσεις όχι όμως επειδή τα προξενεί ο Κρόνος αλλά επειδή εμείς έχουμε αφήσει άλυτα αυτά τα προβλήματα με αποτέλεσμα τώρα να βγαίνουν στην επιφάνεια. Ο Κρόνος απλώς ανοίγει την πόρτα… Τι κάναμε εμείς όλα τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα αυτόν; Ήμασταν ειλικρινείς με τους άλλους και πρωτίστως με τον εαυτό μας; Είχαμε το θάρρος να πούμε “όχι” όταν έπρεπε; Τώρα ο Κρόνος θα μας τεστάρει και θα βγάλει το πόρισμα!

Αυτό που προσφέρει η αστρολογία και κάνει τη διαφορά είναι η γνώση. Όταν γνωρίζουμε γιατί τα πράγματα πηγαίνουν στραβά στις σχέσεις μας, τότε δεν είμαστε θύματα των περιστάσεων. Δε λέμε “γιατί σε εμένα Θεέ μου!” αλλά “αφού υπάρχει πρόβλημα σημαίνει ότι κάτι δεν κάνω σωστά, κάτι πρέπει να διορθώσω σε εμένα, στον τρόπο που βλέπω τα πράγματα κτλ” και έτσι αναλαμβάνουμε δράση.

Ο Κρόνος λοιπόν από “κακεργέτης” γίνεται σύμμαχος, μας δίνει γνώση δηλαδή γίνεται Δάσκαλος. Στο δεύτερο μέρος αυτού του άρθρου θα δούμε τι ακριβώς σημαίνει “αναλαμβάνω δράση” και πως αυτό θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ