Τι λένε τα ζώδια για τα παιδιά; Κριός και Ταύρος!

Λαμβάνοντας υπόψη το ζώδιο του παιδιού σας, θα μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα τη συμπεριφορά του! Τι λένε τα ζώδια για τα παιδιά; Κριός και Ταύρος! – Γράφει ο Δημήτρης Καμίλλος

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!


fullsizerender

 

 

pandorastrology – Δημήτρης Καμίλλος.

 

Το να γνωρίζουμε το ζώδιο κάποιου, αποτελεί μια καλή βάση για να καταλάβουμε τις ποιότητες που φέρει μαζί του και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει τα πράγματα. Βέβαια ένα ανθρώπινο ον δεν εκφράζεται μόνο από το ζώδιό του.

Ο αστρολογικός χάρτης που καταστρώνεται για τη στιγμή της γέννησής του έχει κι άλλες πληροφορίες όπως πχ άλλοι πλανήτες που βρίσκονται σε διαφορετικά ζώδια, οι σχέσεις μεταξύ των πλανητών (όψεις), οι οίκοι κτλ. Όμως το ζώδιο (που φαίνεται από τη θέση του Ήλιου τη στιγμή που γεννηθήκαμε) είναι πάντα εκεί, σαν ένα χαλί που βρίσκεται από κάτω. Πότε πότε ο χάρτης είναι τέτοιος που βοηθά στο να φαίνεται πολύ το ηλιακό ζώδιο ενώ άλλες φορές μπορεί να υπάρχουν αντίθετα στοιχεία και έτσι το ηλιακό ζώδιο να μη φαίνεται ξεκάθαρα. Πάντα όμως είναι εκεί και όταν το γνωρίζουμε μπορούμε να πάρουμε ουσιαστικά στοιχεία για το άτομο.

Σε αυτή τη σειρά άρθρων θα εξετάσουμε τα ζώδια σε σχέση με τα παιδιά. Θα δείτε ότι λαμβάνοντας υπόψη το ζώδιο του παιδιού σας, θα μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα τη συμπεριφορά του και συγχρόνως θα είστε αποτελεσματικότεροι ως προς τη διαχείρισή της. Να έχετε υπόψη ότι μιλάμε για τα αρχετυπικά ζώδια οπότε οι συμπεριφορές του παιδιού σας θα έχουν φυσικά κι άλλες αποχρώσεις πέρα από αυτές που περιγράφονται στο ζώδιό του. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα πρώτα δύο τον Κριό και τον Ταύρο.

Κριός

Ο Κριός είναι ζώδιο της Φωτιάς και του Παρορμητικού Σταυρού. Αρκεί να σκεφτείτε ότι ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο της Άνοιξης και θα καταλάβετε αμέσως την ποιότητα της ενέργειάς του. Εξωστρεφές και γεμάτο ζωντάνια, το παιδί Κριός εκφράζει πάντα αυτά που σκέφτεται και είναι γεμάτο περιέργεια για το περιβάλλον του. Με κυβερνήτη τον πλανήτη Άρη, ο Κριός έχει μια ενέργεια αραφινάριστη και του αρέσει να ηγείται. Είναι το παιδί που θα ξεχωρίσει σε μια παρέα και οι άλλοι συχνά θα θέλουν να τον αντιγράφουν.

Έχει απίστευτα αποθέματα ενέργειας και όταν οι άλλοι έχουν εξουθενωθεί εκείνος θα συνεχίζει. Στον Κριό δεν μπορεί κανείς να πάει απευθείας κόντρα γιατί αυτό θα προξενήσει μόνο αντιδράσεις, έτσι αν θέλετε να διορθώσετε κάποια συμπεριφορά του καλύτερα να το κάνετε με πλάγιους τρόπους. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ο Κριός θα βρει τον τρόπο να ακολουθήσει τελικά αυτό που θέλει εκείνος…για αυτό μην εκπλαγείτε! Αν βρει ένα εμπόδιο θα κοιτάξει να το ξεπεράσει χτυπώντας κατευθείαν στο κέντρο ξανά και ξανά κι ας τραυματιστεί. Για τον Κριό έχει μεγάλη σημασία να νιώθει πως νίκησε έστω και με σπασμένα δόντια! Είναι σημαντικό να το αφήνετε από μικρό να σκέφτεται και να αποφασίζει (εντός πλαισίων φυσικά) για τον εαυτό του καθώς ο Κριός έχει έντονη προσωπικότητα και χρειάζεται να την εκφράζει.

Επίσης οι Κριοί εκδηλώνουν νωρίς το σεξουαλικό ενδιαφέρον τους για αυτό χρειάζεται από νωρίς να το διαπαιδαγωγίσετε σεξουαλικά χωρίς ντροπές. Bonus χαρακτηριστικό των Κριών είναι ότι κατά κανόνα δεν έχουν καλή αίσθηση του κινδύνου για αυτό και είναι επιρρεπείς στα ατυχήματα και κυρίως στα άκρα όπως στο κεφάλι.

Ταύρος

Ο Ταύρος είναι ζώδιο της Γης και του Σταθερού Σταυρού. Η λέξη κλειδί για να περιγράψει έναν Ταύρο είναι “αργά”. Το παιδί Ταύρος θέλει να πάρει τον χρόνο του οπότε μην ανησυχείτε αν πχ αργεί να πει τις πρώτες του λέξεις ή αν σας φαίνεται ότι στα μαθήματα δεν τα “πιάνει” με την πρώτη. Ο χρόνος επεξεργασίας της πληροφορίας είναι μεγαλύτερος όχι επειδή οι Ταύροι δεν είναι έξυπνοι αλλά επειδή απλώς τους αρέσει να κάνουν τα πράγματα με την δική τους ταχύτητα και προπάντως δεν τους αρέσει να ζορίζονται!

Κυβερνήτης του Ταύρου είναι η Αφροδίτη, ο πλανήτης της ομορφιάς και της αγάπης. Ο Ταύρος εκτιμά τα όμορφα πράγματα και οτιδήποτε φέρνει σταθερότητα και συναισθηματική ασφάλεια για αυτό και δεν είναι ιδιαίτερα περιπετειώδεις και αγαπούν το σπίτι. Το “σταθερό” παίζει μεγάλο ρόλο για έναν Ταύρο συνεπώς μπορεί να τον δείτε από νωρίς να αποκτά μια ιδιαίτερη σχέση με τα πράγματά του και οτιδήποτε ορίζει ως “δικό του”. Είναι σημαντικό να του δείχνετε την αγάπη σας γιατί έτσι χτίζει γερά συναισθηματικά θεμέλια (κάτι βέβαια που πρέπει να γίνεται για όλα τα παιδιά).

Ο Ταύρος κατά κανόνα θα προσέξει για να έχει (σε αντίθεση πχ με τον Κριό που θα ξοδέψει και αυτά που έχουν οι άλλοι!) έτσι δε θα κάνει καταχρήσεις. Ο Ταύρος καταλαβαίνει από κανόνες αλλά δυστυχώς είναι πολύ πεισματάρης. Εξηγείστε του τους κανόνες αλλά και τις συνέπειες για τις πράξεις του και αφήστε τον να δράσει αναλόγως. Αν υποστεί μια δυο φορές τις συνέπειες θα αλλάξει συμπεριφορά γιατί πολύ απλά στους Ταύρους δεν αρέσει…να ζορίζονται! Αν το παιδί Ταύρος πέσει μια δυο φορές πάνω σε τοίχο θα κοιτάξει να πάει από αλλού γιατί είναι μεν πεισματάρης αλλά είναι και καλοπερασάκιας (ποιος ο λόγος να πονάει;) σε αντίθεση με τον Κριό που θα χτυπάει τον τοίχο με το κεφάλι του μέχρι να περάσει από μέσα του!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ