Κι αν εγώ χαθώ… Ανταμ Χέισλετ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένα βιβλίο που θα βάλει το μυαλό σε λειτουργία και την ψυχή σε εγρήγορση. Κι αν εγώ χαθώ… Ανταμ Χέισλετ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Φίλοι μου αγαπημένοι.

Κάθε οικογένεια θα λέγαμε, ότι έχει και μπορεί να γράψει τη δική της μικρή ή μεγάλη ιστορία. Στο βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα Ανταμ Χέισλετ ”Κι αν εγώ χαθώ” παρακολουθούμε, την πορεία μιας οικογένειας, σε μια ρεαλιστική αλλά και πολύ συγκινητική τέτοια ιστορία.

Οικογένειας που ξεκινά με την απόφαση μιας γυναίκας να ακολουθήσει την καρδιά της και όχι το μυαλό και στη συνέχεια δίνει ένα δύσκολο αγώνα καθώς δοκιμάζεται από το δίπτυχο απώλεια (αυτοκτονία) – αρρώστια (ψυχασθένεια). Σε μια θαυμάσια δομική ιδέα, παρακολουθούμε αυτήν την πορεία να ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά μέσα από τις ξεχωριστές αφηγήσεις των μελών της οικογένειας και με τον ξεχωριστό τρόπο που προσλαμβάνει και βιώνει τις καταστάσεις κάθε ένας κάθε φορά. Την προσωπική του μάχη απέναντι στο καθήκον προς τον εαυτό του και την ανάγκη να προσφέρει αγάπη υποστήριξη και βοήθεια στους δικούς του ανθρώπους.

ki-an-xathw-adam-haslett-apo-tis-ekdoseis-metaixmio2

Κάθε αφήγηση βρίσκει τη θέση της και κουμπώνει με τις άλλες, σαν τα κομμάτια ενός παζλ που σιγά- σιγά ολοκληρώνουν μια εικόνα. Κοινή συνισταμένη όλων η αφοσίωση και η θέληση να παραμείνουν ενωμένοι στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.

Συγκλονιστικός ο Τζον – πατέρας – στην περιγραφή της βαθιάς του κατάθλιψης.

”…..Κοιμόμουν στην αγκαλιά του τέρατος. Ένοιωθα την ανάσα του στο σβέρκο μου,

τις φολίδες της κοιλιάς του να πιέζουν με την ανάσα του την πλάτη μου, με το κεφάλι

και το πρόσωπο αόρατα όπως πάντα……..”

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικές οι αφηγήσεις του Μάικλ – μεγάλος γιος – που ακροβατούν ανάμεσα στο ιδιοφυές σαρκαστικό χιούμορ και την τραγικότητα. Όπως και οι λεπτομερείς του αναφορές στη μουσική που παραπέμπουν κατά κάποιον τρόπο στις αντίστοιχες του Τόμας Μαν στο βιβλίο ”Δρ. Φάουστους”.

Καυστική και η αναφορά στην ανεξέλεγκτη χρήση των ψυχοφαρμάκων και την ευκολία με την οποία αυτά συνταγογραφούνται από τους ψυχιάτρους.

Η γραφή εξαιρετικά ευφυής. Σε πολλές φράσεις πρέπει να κοντοσταθείς και να τους δώσεις χρόνο για να ξεδιπλώσουν το νόημά τους.

Ένα βιβλίο που θα βάλει το μυαλό σε λειτουργία και την ψυχή σε εγρήγορση.

Καλές αναγνώσεις  και…

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Adam Haslett
Κι αν εγώ χαθώ
μετάφραση: Αύγουστος Κορτώ
ISBN: 978-618-03-0881-5
Σελίδες: 480
Ημερομηνία έκδοσης: 25/05/2017

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ