Δροσιστικό, με πλούσια κρεμώδη γεύση που θα σε εκπλήξει! Αν νομίζεις ότι είναι άνοστο κάνεις λάθος! Το απόλυτο ντρέσινγκ είναι το ντρέσινγκ με αβοκάντο!
Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!
Το αβοκάντο είναι ένας παρεξηγημένος ως προς την γευστική του ικανότητα καρπός. Είναι γεγονός πως μόνος του δεν μπορεί εύκολα να καταναλωθεί καθώς σου αφήνει μία κρεμώδη άγευστη αίσθηση. Δεν θα το αρνηθώ, ισχύει και το ίδιο πιστεύω και εγώ. Όμως… ποιος σου είπε να το καταναλώσεις σκέτο;
Υπάρχουν άπειροι έξυπνοι τρόποι, συνταγές όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αβοκάντο και να επωφεληθείς στο έπακρο από αυτό το αναμφισβήτητα superfood. Προσωπικά χρησιμοποιώ συχνά το αβοκάντο φτιάχνοντας dressing το οποίο χρησιμοποιώ σε σαλάτες ή σε κράκερς ή σε σάντουιτς! Σήμερα θα σου δώσω μια συνταγή που χρησιμοποιώ κατά κόρον και γίνεται εντός 10 λεπτου… Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Μας αρέσουν οι γρήγορες, εύκολες συνταγές!
Θα χρειαστείς: 1 ώριμο αβοκάντο, 1 κ.σ λιναρόσπορο, 1 κ.σ ελαιόλαδο, μισό στυμμένο λεμόνι, μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα πιπέρι και ελάχιστο μπαλσάμικο.
Αφού βάλεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ, τα χτυπάς μέχρι να γίνει ομοιόμορφη αλοιφή. Το ντρέσινγκ είναι έτοιμο! Έτοιμο να το απολαύσεις σε φρυγανιά, σε κράκερ ή και στην σαλάτα σου!
10 λόγοι για να εντάξεις το αβοκάντο στη διατροφή σου:
1. Τα λιπαρά που περιέχει είναι μονοακόρεστα, με αποτέλεσμα να καταπολεμούν τη χοληστερόλη και να είναι ευεργετικά για την καρδιαγγειακή λειτουργία. Επιπλέον, τα μονοακόρεστα λιπαρά τα βρίσκουμε και στο ελαιόλαδο.
2. Περιέχει και πολυακόρεστα ω-6 λιπαρά, όπως το λινολεϊκό οξύ. Η καλή αναλογία ω-3 και ω-6 λιπαρών εξασφαλίζει ένα καλό λιπιδαιμικό προφίλ.
3. Περιέχει 20 βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
4. Αποτελεί καλή πηγή καλίου, χάρη στο οποίο ρυθμίζεται η πίεση.
5. Περιέχει λουτεΐνη, η οποία είναι πολύ σημαντική για την υγεία των ματιών.
6. Στο αβοκάντο βρίσκουμε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στην καταπολέμηση φλεγμονών.
7. Το φυλλικό οξύ που βρίσκουμε στο αβοκάντο βοηθά την απορρόφηση του σιδήρου και είναι σημαντικό για τη γονιμότητα και τη σύνθεση του DNA κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
8. Περιέχει βιταμίνες Α, Ε, Κ και C που έχουν αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση.
9. Περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στον κορεσμό και σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που πρόσθεσαν αβοκάντο στο μεσημεριανό τους γεύμα δήλωσαν χορτάτα για τουλάχιστον 3 ώρες μετά.
10. Αποτελεί πηγή σιδήρου, χαλκού, μαγνησίου και μαγγανίου.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!
Μπουκίτσα κανείς;;
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ δύο συνταγές με το άλλο superfood που ονομάζεται Κινόα!
Σαλάτα με κινόα, παντζάρι, ντοματίνια και σως γιαουρτιού
Απολαυστική και θρεπτική σούπα με κινόα!
Λατρεύω avocado και εννοείται πως θα το δοκιμάσω! Υπάρχουν πάρα πολλές νοστιμότατες παραλλαγές! Thanks!
Σε ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνα μου. Έχω σκοπό να πειραματιστώ συνεπώς θα επανέλθω!