PLACEBO| Γραφή σαγηνευτική που αγκιστρώνει το ενδιαφέρον του αναγνώστη

Όταν έκλεισα το PLACEBO της Σαρίτας Χάιμ, η πρώτη λέξη που αυθόρμητα σκέφτηκα ήταν ΑΛΗΘΙΝΟ! PLACEBO| Γραφή σαγηνευτική που αγκιστρώνει το ενδιαφέρον του αναγνώστη – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Φίλοι μου αγαπημένοι.

Κάθε βιβλίο που διαβάζουμε μας αφήνει στο τέλος μιά επίγευση, μιά γενική εντύπωση, μας φέρνει στην επιφάνεια μια λέξη που το χαρακτηρίζει. Συγκινητικό, διασκεδαστικό, αισιόδοξο, βαρύ, δυνατό, ευχάριστο, τρομακτικό… Οταν έκλεισα το PLACEBO της  Σαρίτας Χάιμ – από τις Εκδόσεις Μίνωας, η πρώτη λέξη που αυθόρμητα σκέφτηκα ήταν ΑΛΗΘΙΝΟ!

Πραγματικά είναι σαν να έχει κοπεί ένα κομμάτι από τη ζωή κι έχει μεταφερθεί μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Ένα μυθιστόρημα καθρέφτης της ζωής της δική μας, των φίλων μας, του γείτονά μας. Ένα ψυχογράφημα μιας σύγχρονης οικογένειας που την απειλεί η έλλειψη επικοινωνίας και η αποξένωση των μελών της.

PLACEBO – πλασματικό φάρμακο  είναι το όνομα ενός περιοδικού, τύπου φανζίν, στην έκδοση του οποίου ο 22χρονος Μπίλλυ και η παρέα του έχουν ρίξει όλον τον ενθουσιασμό της νιότης τους, γεμίζοντας τον κενό χρόνο μέχρι να βρουν το δρόμο τους στη ζωή. Ο Μπίλλυ, βασικός πρωταγωνιστής, ονειρεύεται ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, ενώ δουλεύει στην καφετέρια της μητέρας του. Ο Μπίλλυ, όμορφος, δυνατός αισιόδοξος, δείχνει έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής, που έχουν ήδη αρχίσει να ορθώνονται μπροστά του και να αναλάβει βάρη πιθανόν δυσανάλογα με την ηλικία του. Ωστόσο βίαιες και ακραίες καταστάσεις θα τον ξεπεράσουν, θα τον λυγίσουν και θα απομακρύνουν τα όνειρά του.

Ο Γιάννης και η Αννα, οι γονείς του Μπίλλυ, κεραυνοβολημένοι από την οικονομική κρίση και απροετοίμαστοι απέναντι στις συνέπειές της, αγωνίζονται όπως μπορούν, αλλά παραδέρνουν σε μια ομίχλη αβεβαιότητας, απογοήτευσης και ενοχών και χάνουν το νήμα που τόσα χρόνια τους κρατούσε ενωμένους σαν ζευγάρι και σαν οικογένεια. Η Μαρίνα η 17χρονη κόρη της οικογένειας, η πιο τραγική φιγούρα του βιβλίου, βιώνει αυτό το μυστήριο που λέγεται εφηβεία με τρόπο δύσκολο και οδυνηρό, μόνη και ηθελημένα αποξενωμένη, χαμένη μέσα σε σκοτεινές διαδρομές του μυαλού της, απίστευτα φοβισμένη και παγιδευμένη σε μια αδιέξοδη κατάσταση που αγγίζει τα όρια του θρίλερ.

Η Ρουθ, η Αγγλίδα γιαγιά. ντόμπρα. μονοκόματη, αξιοπρεπής και ο από μηχανής θεός. Μέσα στο κάδρο της οικογένειας και οι φίλοι. Η Νίνα αντισυμβατική, ελεύθερη με μια αγκαλιά ανοιχτή για όλους. Ο Παύλος, ο νεαρός Νιγηριανός καλλιτέχνης που ακροβατεί ανάμεσα σε δύο κόσμους ως τη στιγμή που θα χρειαστεί να επιλέξει.

Η όμορφη Εύα, η άλλοτε περιζήτητη και καλομαθημένη, με μια εικόνα σπασμένης παραμελημένης κούκλας που αδυνατεί να προσαρμοστεί στον απαιτητικό ρόλο της μητέρας των δίχρονων διδύμων. Ο Τάσος ο αδιάφορος, ο κυνικός, ο επιτυχημένος. Η έξυπνη και γλυκιά Λίλλη, έτοιμη να θυσιάσει στο βωμό του έρωτα ένα φωτεινό κι ελπιδοφόρο μέλλον. Και ο Αλέκος, ο κολλητός, ο φίλος  και το στήριγμα.

Όλοι οι χαρακτήρες τόσο γνώριμοι και οικείοι, τόσο γνήσιοι και συνεπείς, τόσο καλοδουλεμένοι που δεν σου αφήνουν περιθώριο να σκεφτείς ότι είναι μυθιστορηματικοί ήρωες. Είναι άνθρωποι που κάνουν λάθη, που πονούν, που αμφιβάλλουν, που φοβούνται, που ονειρεύονται κι ελπίζουν…

Η Σαρίτα Χάιμ ανατέμνει το μυαλό και την καρδιά και αναλύει με χειρουργική ακρίβεια σκέψεις και συναισθήματα, ψάχνοντας τις αιτίες, όχι για να κρίνει ή να δικαιολογήσει αλλά για να κατανοήσει πράξεις και συμπεριφορές.

Με μια γραφή που ρέει, σαγηνευτική στην απλότητά της, αγκιστρώνει το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη σελίδα και τον κρατά καθηλωμένο μέχρι την τελευταία. Ένα βιβλίο σύγχρονο, άμεσο,  αληθινό…

Καλή ανάγνωση φίλοι μου και..

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ