Κάτι μου κρύβεις από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος | η μυθολογία έχει την τιμητική της

Όμορφες, μυστηριακές γυναικείες μυθολογικές μορφές προλογίζουν το κάθε κεφάλαιο και αποτελούν ένα συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο μακρινό μας παρελθόν και σ`αυτήν τη σύγχρονη σημερινή ιστορία. Κάτι μου κρύβεις από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος | η μυθολογία έχει την τιμητική της

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Φίλοι μου αγαπημένοι.

Η μυθολογία είναι, βέβαια, μύθοι, παραμύθια. Αυτοί οι μύθοι όμως χαρακτηρίζουν τους λαούς που τους έπλασαν και αρκετοί από αυτούς, βαθιά πίσω στο ξεκίνημά τους, έχουν ιστορική αλήθεια.

Είναι γνωστή η αγάπη της Μανίνας Ζουμπουλάκη για την ιστορία και την Ελληνική μυθολογία. Οι ιστορικές αναφορές δεν λείπουν σχεδόν ποτέ από τα έργα της, είτε είναι βιβλία, σενάρια ή θεατρικά. Στο τελευταίο της βιβλίο Κάτι μου κρύβεις από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος η μυθολογία έχει την τιμητική της.

Όμορφες, μυστηριακές γυναικείες μυθολογικές μορφές προλογίζουν το κάθε κεφάλαιο και αποτελούν ένα συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο μακρινό μας παρελθόν και σ`αυτήν τη σύγχρονη σημερινή ιστορία. Η Δώρα, η ηρωίδα, άνεργη φιλόλογος και περιστασιακά εργαζόμενη ως ξεναγός, λάτρης των Ελληνικών μύθων, έχει, σαν άλλη Κασσάνδρα, αυτό το χάρισμα – κατάρα να βλέπει εικόνες από το μέλλον – συνήθως άσχημες – , να διαβάζει στο μυαλό των ανθρώπων πράγματα που της κρύβουν, να ψυχανεμίζεται τις συμφορές, αλλά να μην την πιστεύουν.

Η Δώρα, χωρισμένη με δύο παιδιά, απέχει πολύ από το πρότυπο συζύγου – μητέρας- νοικοκυράς αλλά έχει καλή σχέση με τα παιδιά της και τον πρώην, νυν γκέι, άντρα της. Ζει στην Αθήνα του σήμερα. Στην Αθήνα της ανεργίας και της ανέχειας. Στην Αθήνα των προσφύγων και των μεταναστών, της ξενοφοβίας και των ρατσιστικών και εξτρεμιστικών οργανώσεων που ξεπετάγονται συνεχώς.

Ο Δημήτρης, ο πρώην άντρας της Δώρας, αν και αθλητικογράφος, έχει αναλάβει να γράψει κάποια άρθρα γι`αυτές τις οργανώσεις, για λογαριασμό ενός γνωστού φιλελεύθερου πολιτικού. Οταν ο πολιτικός βρίσκεται νεκρός και ο Δημήτρης κατηγορούμενος για το φόνο του, το χάρισμα της Δώρας παίρνει φωτιά. Εικόνες και μυστικά που της κρύβουν κυριεύουν το μυαλό της.

“Ξέρει αν ο Δημήτρης είναι αθώος ή ένοχος. Έχει δει το υψωμένο χέρι και το σπασμένο σβέρκο.”

Βλέπει τους νεκρούς που προηγήθηκαν κι αυτούς που θα ακολουθήσουν. Θα μιλήσει σε κάποιους πρώην της που τυχαία ή εσκεμμένα βρέθηκαν δίπλα της, αλλά θα την αγνοήσουν ευγενικά ή και θα την ειρωνευτούν. Η …μάντισσα θα επιμείνει ως το τέλος. Ένα τέλος που απειλεί και την ίδια.

Ένα πολύ σύγχρονο μυθιστόρημα, αστυνομικό κατά βάση αλλά με προεκτάσεις κοινωνικοπολιτικές. Καλοδουλεμένο, με τις… απαραίτητες ιστορικές και μυθολογικές αναφορές. Με μια συμπαθέστατη ηρωίδα άμεση, αυθεντική, με αυτογνωσία και αρκετό αυτοσαρκασμό.

Γραμμένο σ`έναν ανάλαφρο τόνο, που εκτονώνει και αποσυμφορεί το βαρύ του περιεχόμενο.

Καλή ανάγνωση φίλοι μου.

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ – Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Συγγραφέας: Ζουμπουλάκη Μανίνα
  • Κατηγορία: Λογοτεχνία
  • ISBN: 978-960-569-732-7
  • Ηλικία: 18+
  • Ημερομηνία έκδοσης: 12/6/2017
  • Σειρά: Ελληνική Λογοτεχνία
  • Σελίδες: 256

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ