Φτιάξτε απίθανα παγάκια με matcha tea! Iced matcha green tea latte

Σας προτείνω ένα φανταστικό, δυναμωτικό ρόφημα με παγάκια από matcha tea (iced matcha latte tea) καθώς και ένα μυστικό συστατικό, το οποίο έχω προσθέσει και θα το διαβάσετε στην ανάρτηση! Φτιάξτε απίθανα παγάκια με matcha tea! Iced matcha green tea latte

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Τι είναι το Matcha; Είναι υψηλής ποιότητας ποικιλία πράσινου τσαγιού σε μορφή σκόνης. Παράγεται από θάμνους των οποίων τα φύλλα ονομάζονται tencha. Η συγκομιδή γίνεται με το χέρι για να εξασφαλιστεί η ποιότητα των φύλλων. Σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες πράσινου τσαγιού, τα φύλλα tencha περνάνε από ατμό για να διατηρηθεί η γεύση και το θρεπτικό περιεχόμενο. Ακολουθεί άλεσμα των φύλλων σε μύλους από γρανίτη και έτσι παράγεται η πράσινη σκόνη που είναι η πρώτη ύλη για το τσάι Matcha.

Στο παρελθόν σας έχω παρουσιάσει:

Matcha τσάι το superfood και τα οφέλη του στον οργανισμό μας!

 

Αυτή τη φορά είπα να πειραματιστώ φτιάχνοντας παγάκια ice cube matcha tea! Το έχω κάνει στο παρελθόν φτιάχνοντας παγάκια από καφέ ΕΔΩ. Το χειμώνα ξεκίνησα να πίνω συχνά πυκνά matcha tea στην ζεστή του εκδοχή. Τώρα που καλοκαιριάζει ήθελα κάτι πιο δροσερό και δυναμωτικό. Έφτιαξα κανονικά το μάτσα τσάι και το άφησα λίγο να κρυώσει και στην συνέχεια γέμισα τις παγοθήκες (τις οποίες προμηθεύτηκα από τα Flying tiger stores) Τα Flying Tiger Hellas ειδικά για το καλοκαίρι έχουν μια φανταστική σειρά από ποτήρια, καλαμάκια, παγούρια, παγοθήκες και ότι άλλο φανταστείτε σε απίθανα καλοκαιρινά χρώματα!

Το μυστικό συστατικό το οποίο πρόσθεσα μέσα στο τσάι πριν το ρίξω στις παγοθήκες είναι λίγη σκόνη τζίντερ. Σε ένα ποτήρι των 250ml περίπου, έριξα και μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη για πιο spicy γεύση αλλά και για ένα πιο δυναμωτικό ρόφημα. Βάλτε την παγοθήκη στην κατάψυξη μέχρι να γίνουν τα παγάκια.

Για να απολαύσετε το iced matcha latte tea… Γεμίστε ένα ψηλό ποτήρι με αμυγδαλόγαλα (εγώ το επιλέγω με γεύση βανίλια) αφού πρώτα έχετε προσθέσει 4-5 παγάκια matcha tea. Το ρόφημά σας είναι έτοιμο!!! Δροσερό, απολαυστικό, υγιεινό και δυναμωτικό! ΑΑα και μη το ξεχάσω… και με ελάχιστες θερμίδες!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Η φίλη Ζήνα από το efzinCreations έχεις να μας παρουσιάσει και μια άλλη φανταστική χρήση της σκόνης matcha tea! ΔΙΑΒΑΣΤΕ: DIY Χειροποίητο Σαπούνι με Λεμόνι και Τσαι Matcha

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. αγαπώ τα ροφήματα σου και τώρα αγαπώ και τα παγάκια σου! καταπληκτική ιδέα και το αστεράτο σχήμα με ξετρελανε ακόμα περισσότερο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ