Ελάτε να φτιάξουμε ένα χαριτωμένο ραβδί παρέα με τα παιδιά!

Βρεθήκαμε στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο στην σκηνή «Ο. Ελύτης» και φτιάξαμε ένα χαριτωμένο ραβδάκι με τα παιδιά. Ένα ραβδί το οποίο βασίζεται στην ιστορία του ενός βιβλίου από “τα βιβλία μου Montessori” από τις Εκδόσεις Κεντικελένης. Ελάτε να φτιάξουμε ένα χαριτωμένο ραβδί παρέα με τα παιδιά!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ο ΣΕΚΒ – Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και οι εκδόσεις Κεντικελένη παρουσιάζουν τα βιβλία:

  • Μαθαίνω να συζητώ
  • Μαθαίνω να τακτοποιώ
  • Μαθαίνω να τα κάνω όλα μόνος μου
  • Μπορώ να ζω στη φύση

της σειράς «Τα βιβλία μου Montessori». Για τα βιβλία και τη μέθοδο «Montessori» μίλησαν οι συγγραφείς και εκπαιδευτικοί, Έλλη Ναούμ και Γιούλη Παπαμιχαήλ. Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν χαριτωμένα, πολύχρωμα ραβδάκια! Τα ραβδάκια που μας μαθαίνουν να συζητάμε!

Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

Τα βιβλία μου Montessori από τις Εκδόσεις Κεντικελένη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Η παρουσίαση των βιβλίων με την ομιλία των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ζεστό κλίμα ενδιαφέροντος μιας και αρκετοί γονείς θέλησαν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη μέθοδο διαπαιδαγώγησης Montessori. Δεν είναι εύκολο ούτε εφικτό να κάνεις πάντα το σωστό ως γονιός και να είσαι 24 ώρες το 24ωρο, πρότυπο για τα παιδιά. Μπορείς, όμως, να έχεις στο μυαλό σου κάποιους μικρούς, αλλά «χρυσούς» κανόνες/οδηγό διαπαιδαγώγησης. Παράλληλα οι μικροί μας φίλοι με τη δική μου καθοδήγηση έφτιαξαν πολύχρωμα ραβδάκια τα οποία και θα βρείτε μέσα στην ιστορία του βιβλίου με τίτλο “Μαθαίνω να συζητώ”.

 

Πως ακριβώς φτιάξαμε το ραβδί μας; Με πολύ απλά βήματα που μπορείτε να δείτε παρακάτω. Θα χρειαστείτε λευκό χαρτόνι όπου θα σχεδιάσετε και θα κόψετε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Με έναν διακορευτή θα ανοίξετε μια τρύπα στη μια πλευρά και θα περάσετε πολύχρωμες κορδέλες. Στην συνέχεια θα ζωγραφίσουν τα παιδιά την επιφάνεια. Τέλος θα το τυλίξετε (θα δημιουργήσετε έναν κύλινδρο) και για το κλείσιμο χρησιμοποιήστε συρραπτικό και σελοτέιπ.  Δοκιμάστε το σπίτι με τα παιδιά σας και είμαι σίγουρη θα ενθουσιαστούν! Επιλέξτε πολύχρωμες κορδέλες και έντονα χρώματα και αφήστε ελεύθερα τα παιδιά να αναλάβουν δράση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ