Καρδιά από πάγο | Αυτό το βιβλίο θα αγγίξει και θα προβληματίσει πολλούς γονείς

Προσωπικά μ`έχει αρκετές φορές προβληματίσει η τεράστια και καταλυτική επιρροή που μπορεί να ασκήσει ένας άνθρωπος πάνω σε έναν άλλον άνθρωπο. Πόσο κακό μπορεί να του κάνει παίζοντας με το μυαλό και την ψυχή του. Καρδιά από πάγο | Αυτό το βιβλίο θα αγγίξει και θα προβληματίσει πολλούς γονείς

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Φίλοι μου αγαπημένοι.

Θα ήθελα να σας μιλήσω για ένα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα και με ξάφνιασε ευχάριστα, καθώς αποδείχτηκε πολύ καλύτερο απ`ότι περίμενα. Ξεκίνησα το Καρδιά από πάγο της Ντόροθι Κούμσον από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ μάλλον ανόρεχτα σαν μια ευγενική υποχρέωση προς έναν επισκέπτη που ήλθε ως δώρο στη  βιβλιοθήκη μου. ”Άλλο ένα θρίλερ” σκέφτηκα, είδος όχι και πολύ αγαπημένο. Η διάψευση δεν άργησε. Σύντομα διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα αρτιότατο λογοτεχνικό έργο, από άποψη  δομής, έκφρασης αλλά και θεματολογίας!

Προσωπικά μ`έχει αρκετές φορές προβληματίσει η τεράστια και καταλυτική επιρροή που μπορεί να ασκήσει ένας άνθρωπος πάνω σε έναν άλλον άνθρωπο. Πόσο κακό μπορεί να του κάνει παίζοντας με το μυαλό και την ψυχή του. Και πόσο πιο εύκολα μπορεί να γίνει αυτό, όταν τα ”θύματα” είναι νεαρά άτομα μεγαλωμένα μέσα στη ζεστή και ”ασφαλή” φωλιά της οικογένειας. Πόσο εύκολα μπορεί ένας διεστραμμένος νους να γίνει κυρίαρχος στη σκέψη και το σώμα τους, να παραλύσει τη θέλησή τους και να τα παρασύρει σ`ένα σημείο χωρίς γυρισμό.

Η Σερένα και η Πόπι, δυο 15χρονα κορίτσια ονειροπόλα και αθώα, πιασμένα στα δίχτυα μιας τέτοιας επιρροής, βρέθηκαν να κατηγορούνται για τον βασανισμό και το φόνο του καθηγητή τους με τον οποίο είχαν και δύο σεξουαλικές σχέσεις. Το αρνούνται και οι δύο. Η Σερένα αθωώνεται και καταφέρνει να θάψει βαθιά το τραυματικό παρελθόν και να φτιάξει οικογένεια. Αντίθετα η Πόπι καταδικάζεται και περνά είκοσι χρόνια στη φυλακή, μόνη και αποξενωμένη ακόμα και από την οικογένειά της, με όσες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό επάνω της.

Όταν αποφυλακίζεται με αναστολή, είναι αποφασισμένη να αποδείξει την αθωότητά της και να πάρει πίσω τη ζωή που στερήθηκε. Αναζητά και βρίσκει τη Σερένα η οποία θέλει πάσει θυσία να κρατήσει μακριά το παρελθόν και να προφυλάξει την οικογένειά της. Η Πόπι διψά για εκδίκηση. Η συνάντηση θα είναι καταλυτική.

Τι ακριβώς έγινε, ποιος είναι ένοχος και ποιος όχι, θα το μάθουμε κάποια στιγμή. Όμως δεν είναι αυτό τόσο σημαντικό. Σημασία έχει το πως αυτά τα δύο κορίτσια έφτασαν ως εκεί. Πως παγιδεύτηκαν, πως έχασαν βήμα-βήμα τον εαυτό τους κι έγιναν έρμαιο στα χέρια ενός ανθρώπου, υπομένοντας κάθε μορφή λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας.

Κι από την άλλη μεριά οι γονείς να πέφτουν από τα σύννεφα, να προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το αδιανόητο. Τι έφταιξε, τι δεν έκαναν σωστά, πότε έχασαν την επαφή; Πως αγνόησαν τα σημάδια; Δεν μπορεί να μη δακρύσει κανείς, όταν η μητέρα της Πόπι προσπαθεί να μιλήσει στην κόρη της, να της εξηγήσει πως ένοιωσε η οικογένεια, ο πατέρας, τα αδέλφια, εκείνη. Το σάστισμα, τις τύψεις, την επιτακτική ανάγκη να προστατέψει τα δύο μικρότερα παιδιά της.

Πραγματικά αυτό το βιβλίο θ`αγγίξει και θα προβληματίσει πολλούς γονείς.

Βρήκα, επίσης, εξαιρετική τη δομή και την ανάπτυξη της ιστορίας από δύο οπτικές γωνίες παράλληλα, όπως και την ψυχολογική προσέγγιση. Γενικά ένα πολύ καλογραμμένο βιβλίο.

Το ”Καρδιά από πάγο” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ .

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ