Και με ρωτάς γιατί σέρνομαι; Η μητρότητα ισοδυναμεί με 2.5 δουλειές!

Ξεκίνησα διατροφή, όχι τόσο για να χάσω κιλά όσο για να αποκτήσω περισσότερα αποθέματα ενέργειας! Όχι για να πάω καρδιά μου για σκι στον Παρνασσό αλλά για να μαγειρεύω πιο γρήγορα, να σιδερώνω πιο γρήγορα και να δουλεύω πιο γρήγορα! Και με ρωτάς γιατί σέρνομαι; Η μητρότητα ισοδυναμεί με 2.5 δουλειές!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Οι έρευνες το λένε αλλά θα στα πω και εγώ, όχι γιατί δεν τα έχεις ακούσει, ή γιατί δεν τα ξέρεις, γιατί μάνα είσαι και ξέρεις! Θα στα πω γιατί σου αρέσει να τα ακούς γιατί σε κάνει να νιώθεις δικαιωμένη, σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι μόνη μέσα σε αυτό το πανηγύρι και σε κάνει να νιώθεις και μια απειροελάχιστη ελπίδα ότι ίσως η υπάρχουσα κατάσταση θα αλλάξει…

Πριν όμως σου παρουσιάσω την έρευνα που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύθηκε θα σου αναφέρω και τις δικές μου αποφάσεις. Απόφαση 1η αλλάζω ριζικά τη διατροφή μου με σκοπό να με αγαπήσω περισσότερο με το να με φροντίζω. Αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες μέσα από ένα εντελώς νέο πλάνο διατροφής όπου θα με βοηθήσει να χάσω αυτά τα 5-6 κιλά που έχουν “μπαστακωθεί” ένα χρόνο τώρα αλλά και που θα μου δώσει ενέργεια!

Όχι ενέργεια χρυσό μου για nightlife ή για να κάνω σκι στον Παρνασσό γιατί σκι δεν παίζει ούτε και σαλέ οπότε θα αρκεστώ στην σαλάτα μου! Ενέργεια για να πλένω πιο γρήγορα, να σιδερώνω πιο γρήγορα, να μαγειρεύω πιο γρήγορα και να ξεχάσω το αίσθημα της νύστας! Γιατί και πόσους καφέδες να πιει ένας άνθρωπος; Τσατάλια τα νεύρα μου σου λέω, τσατάλια!

Γιατί μια μάνα είναι σούπερ ήρωας αγάπη μου και άσε το άλλο φύλλο να λέει τα δικά του… Γιατί μια μάνα είναι όχι απλά ένας οποιοσδήποτε σούπερ ήρωας είναι Ο ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΑΣ που φοράει τέσσερις διαφορετικές μπέρτες στην πλάτη του… Γιατί μανούλα μου, η μάνα διακτινίζεται άμα λάχει, εξαφανίζεται, αποκτά ταχύτητες του flash και δυνάμεις του σούπερμαν! Άσε δεν θα πιάσω στο στόμα μου τον Τζόκερ γιατί θα πέσει λογοκρισία…

Αυτά τα ολίγα από εμένα, πάμε να δούμε και την έρευνα που “σιγά μας, είπε κάτι καινούργιο” θα μου πεις…

ΥΓ. απόφαση 1η του ανακοίνωσα… τις άλλες τις επεξεργάζομαι…

“Η νέα αμερικανική έρευνα  διαπίστωσε ότι η μέση μητέρα δουλεύει 98 ώρες την εβδομάδα – πάνω από το διπλάσιο της μέσης εβδομάδας εργασίας, που είναι 39 ώρες.

Οι ερευνητές εξέτασαν το πρόγραμμα 2000 εργαζόμενων μαμάδων, με παιδιά ηλικίας 5 μέχρι 12 χρονών. Διαπίστωσαν ότι η μέση εργάσιμη μέρα μιας μαμάς αρχίζει στις 6.23 π.μ και τελειώνει στις 8.31 μ.μ.

Ακόμη και στον «ελεύθερο χρόνο» τους, οι μαμάδες τείνουν να γεμίζουν το πρόγραμμα  τους με τα καθήκοντά τους ενώ ακόμα και τα Σαββατοκύριακα ήταν εξίσου απασχολημένα όπως και τις ημέρες της εβδομάδας!

Οι περισσότερες μαμάδες δήλωσαν  ότι είχαν μόνο μία ώρα και επτά λεπτά “προσωπικό χρόνο” καθημερινά, ξοδεύοντας το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρόνου στο μπάνιο προσπαθώντας να κάνουν ένα γρήγορο ντους μόνες τους.

Το 40% των ερωτηθέντων αισθάνονται  ότι η ζωή τους είναι μια σειρά ατελείωτων καθηκόντων, ενώ το 70% δήλωσε ότι αισθάνονται πίεση στο να προσφέρουν υγιεινά γεύματα στα παιδιά τους.”

(Health and Nutrition @ Welch’s)

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ