Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες βρε κορίτσια!

Μαζί με τον οδηγό εγκυμοσύνης πρέπει να διαβάσεις και αυτό το βιβλίο! Θα με θυμηθείς! Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες βρε κορίτσια! Από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Διάβασα το βιβλίο μέσα σε 3 νύχτες έχω να σας δηλώσω. Γελούσα και δάκρυσα στο τέλος σχεδόν ταυτόχρονα! Ένιωσα όλα τα συναισθήματα που είχα νιώσει λίγο πριν μείνω έγκυος, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στη γέννα αλλά και το πρώτο διάστημα με το νεογέννητο μωρό μου στο σπίτι μας!

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Η Μαρίνα και ο Απόστολος είναι ένα νέο, μοντέρνο ζευγάρι που αποφασίζει ότι ήρθε η στιγμή να αποκτήσουν ένα μωράκι, το τρίτο μέλος της οικογένειάς τους. Όχι έτσι απλά… ο Απόστολος είναι διστακτικός και η Μαρίνα καταστρώνει ένα τραγικό ταυτόχρονα εξευτελιστικό σχέδιο ώστε να τον πείσει και ως δια μαγείας να θέλει σαν τρελός να γίνει πατέρας! Υπέροχες σαρκαστικές άκρως τραγελαφικές καταστάσεις με την Μαρίνα και τις δύο κολλητές της φιλενάδες, η Αλεξάνδρα και η Έλλη, που είναι οι “συμβουλάτορες” αφού βλέπεις μανούλες και οι ίδιες…

Οι σκέψεις μιας γυναίκας που αναρωτιέται “εγώ πότε θα γίνω μάνα βρε παιδιά” και οι φιλενάδες σε ρόλο κομπάρσου σε ταινία κωμωδίας! Η Μαρίνα θα καταφέρει να πείσει την κολόνα του σπιτιού της να αποκτήσουν μωρό και το μαγικό ταξίδι της μητρότητας ξεκινά… Η Μαρίνα αρχίζει να βιώνει τα καλά και τα δύσκολα της εγκυμοσύνης, να φυσά και να ξεφυσά στις αλλαγές που έρχονται και τις δύο φιλενάδες να της κάνουν μαθήματα σχετικά με το τι ρούχα να πάρει στο μαιευτήριο, τι να αγοράσει για το μωρό, πως να τρώει, πως να προσέξει τα κιλά της, πως να “εκπαιδεύσει” τον άντρας της να την βοηθά! Μα βρε παιδιά αναρωτιέται η Μαρίνα, αυτά δεν μου τα είχατε πει!!!! … και που είσαι ακόμα Μαρίνα μου…

Η πολυπόθητη στιγμή φτάνει η Μαρίνα γεννά μετά κόπων και βασάνων, αχ δόλια μάνα τι τραβάς και μετά ξεκινά ένα rock end roll ξενυχτιού, κούρασης, εγκλεισμού στο σπίτι και άστατες διατροφικές συνήθειες λόγω κούρασης! Οι περιγραφές είναι ανεπανάληπτες, έπιασα τον εαυτό μου σχεδόν παντού! Γέλασα τώρα πλέον ως έμπειρη πλέον μανούλα βλέποντας τον εαυτό μου λίγα χρόνια πριν. Δάκρυσα στο μεγαλείο της μητρότητας, στο μεγαλείο της αγάπης… γιατί ναι… μάνα είναι μόνο μία και η αγάπη για το παιδί της ασύγκριτη! Μη φανταστείς… όταν ο καιρός περάσει θα θελήσεις και δεύτερο και τρίτο μωράκι… γιατί η καρδιά σου είναι γεμάτη ΑΓΑΠΗ!

Έχω να σας πω ότι απλώς το λάτρεψα το βιβλίο!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεις μάνα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από τη μητρότητα, σου λένε οι άλλες μάνες προτού μπεις στο κλαμπ, και σε κάνουν να αναρωτιέσαι: «Εγώ πότε θα γίνω μάνα; Πότε επιτέλους θα αποκτήσω μωρό;»

Καλά, δεν ξέρεις τι χάνεις, συνεχίζουν με χαμόγελο. Η εγκυμοσύνη είναι υπέροχη εμπειρία, η γέννα παιχνιδάκι και το μωρό σου θα είναι άγγελος. Θα έχεις και τον άντρα σου να σε βοηθάει στα δύσκολα! Κι όσο για τη δουλειά σου; Μην ανησυχείς, βρε κουτό. Όλα συνδυάζονται αν το θέλεις!

Μια συνωμοσία ροζ πανευτυχίας που ξεσκεπάζεται όταν, δυστυχώς, είναι πια πολύ αργά. Όταν έχεις αποκτήσει μια τεράστια κοιλιά σαν φάλαινα, όταν γεννάς, αν και θα προτιμούσες να πατήσεις σε αναμμένα κάρβουνα, και όταν το μωρό ουρλιάζει ρυθμικά, σε κοιτάζει με αγωνία και εσύ αδυνατείς να καταλάβεις τι θέλει από σένα! Κι όλα αυτά την ώρα που η στρίγκλα διευθύντριά σου απαιτεί τα πάντα, ενώ ο στοργικός πατέρας σφυρίζει αδιάφορα!

Ένα διαχρονικό βιβλίο, που καταρρίπτει τον μύθο της ιδανικής μητέρας, της υπέροχης συζύγου και της τέλειας εργαζόμενης. Οι «αληθινές» γυναίκες έχουν μαύρους κύκλους στα μάτια, δε χωράνε μετά τη γέννα στο καλό τους τζιν και τα νεύρα τους είναι μονίμως χάλια, γιατί κανείς δεν καταλαβαίνει… τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες!

Επανέκδοση του βιβλίου «Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες» (Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2005)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ