Οι πλούσιες ώρες του Ζακομινούς Γκενσπορό

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν ένα βιβλίο για μικρά και μεγάλα παιδιά που θα σας ταξιδέψει μέσα σε παραμυθένια φωτογραφικά άλμπουμ, σαλόνια και πορτρέτα! Οι πλούσιες ώρες του Ζακομινούς Γκενσπορό

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Οι πλούσιες ώρες του Ζακομινούς Γκενσμπορό δεν είναι ένα απλό βιβλίο… μη περιμένεις ένα παραμύθι με την κλασική έννοια… Περισσότερο θα το χαρακτήριζα φωτογραφική ιστορία με ποιητική διάθεση που σου βγάζει ναι μεν μικρές δόσεις μελαγχολίας αλλά διακατέχεται από έντονο ρεαλισμό.

Γραμμένο με λιτό ύφος και λογοτεχνική αρτιότητα που δίνει έμφαση στους αφανείς ήρωες της ζωής. Να θυμάσαι δεν υπάρχουν μόνο οι λίγοι γνωστοί και προβεβλημένοι ήρωες! Υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι άγνωστοι και αφανείς ήρωες που δίνουν το δικό τους προσωπικό αγώνα επιβίωσης.

Η καθημερινότητά για τον μικρό, εσωστρεφή και εύθραυστο λαγό Ζακομινού δεν είναι πάντα καλή. Ζει όλες τις χρωματικές παλέτες των συναισθημάτων, πόνο, χαρά, αγάπη, θλίψη. Διαγράφει τον δικό του κύκλο της ζωής με όλα αυτά που την συνοδεύουν. Τη ζει, πετυχαίνει, τη γεύεται και πραγματικά αξίζει… αξίζει να ζεις και να παλεύεις με τις όσες δυσκολίες και αν αυτή σου επιφυλάσσει.

Θεωρώ ότι είναι ένα μικρό διαμαντάκι το συγκεκριμένο βιβλίο όχι μόνο από εικαστικής απόψεως, αφού η εικονογράφηση της Γαλλίδας Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ είναι κάτι παραπάνω από εξαίσια, αλλά μας δείχνει ότι ταυτόχρονα είναι και μια θαυμάσια συγγραφέας. Θα δώσει πλούσια τροφή για σκέψη αλλά και για συζήτηση για εσάς (προσωπικά αφού δεν συζητάμε για ένα αποκλειστικά παιδικό βιβλίο) μαζί με τα παιδιά σας γύρω από τη ζωή, τη καθημερινότητα, τις ήττες και τις νίκες, τις καλές και τις κακές στιγμές.

Οφείλω να ομολογήσω, ότι είναι ένα βιβλίο το οποίο ξεχώρισα και είμαι σίγουρη ότι κάθε φορά που θα το διαβάζουμε θα ανακαλύπτουμε και κάτι καινούργιο… Άλλωστε το ίδιο δεν συμβαίνει και με τη ζωή μας; Κάθε φορά ανακαλύπτουμε και κάτι νέο αρκεί να δώσουμε μια δεύτερη ή τρίτη ματιά επάνω σε κάτι που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας.

Οι πλούσιες ώρες; Δηλαδή;
Ας πούµε, µια ολόκληρη ζωή…
Αυτή του Ζακοµινούς Γκενσµπορό.
Τα ξερά φύλλα του πάρκου, η βροχή, η άµπωτη.
Μια κουτρουβάλα, ένα αντίο στην προκυµαία, ένα καληµέρα µέσα σ’ έναν κήπο.
Ένα πικ νικ, µερικοί αγώνες ταχύτητας και η δροσερή σκιά κάτω από τη µυγδαλιά.
Όλα αυτά.
Μια ζωή.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Πληροφορίες

  •  Rebecca Dautremer
  •  Μάρω Ταυρή
  •  Rebecca Dautremer
  •  978-618-03-1627-8
  •  56
  •  06/12/2018

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ