Vegan Μπιφτεκάκια με παντζάρι και κινόα που θα σας κερδίσουν!

Ναι ξέρω βλέπεις το vegan και λες “αμάν”… βλέπεις παντζάρι και κινόα μαζί και λες το δεύτερο “αμάν”! Θα σου πω ότι με εξέπληξαν γευστικά και μιλώ εγώ που χωρίς κρέας δεν ζούσα ούτε τρεις ημέρες… Vegan Μπιφτεκάκια με παντζάρι και κινόα που θα σας κερδίσουν!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η συγκεκριμένη συνταγή αρχικά παρουσιάστηκε στο notanordinarymum.gr από την Κλινική διαιτολόγο Δέσποινα Μαρσέλου.

Με έχει ενθουσιάσει το νέο μοντέλο διατροφής μου που συνειδητά πλέον έχω επιλέξει να ακολουθήσω και αντικειμενικά έχει δείξει ήδη τα οφέλη του! Στόχος είναι η τόνωση του ανοσοποιητικού μου, η αύξηση των επιπέδων ενέργειας μου και η εκπαίδευση μου σχετικά με το πως να τρέφομαι σωστά εγώ και η οικογένειά μου.

Στο Instagram account μου έχω φτιάξει έναν φάκελο στα hightlights όπου σας δείχνω τι τρώω και τι προϊόντα αγοράζω! Τώρα έρχομαι να προσθέσω και συνταγές που αγαπώ ιδιαίτερα και θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας.

Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα φτιάξουμε τα νοστιμότατα παντζαρομπιφτέκια μας που έχουν ένα κατακόκκινο χρώμα από τα παντζάρια! Μπορείτε να τα συνδυάσετε με ψωμάκια για να φτιάξετε burger λαχανικών ή και σκέτα με σαλάτα με πράσινα φυλλώδη! Αξίζει η διαδικασία διότι και γευστικά θα σας εκπλήξουν αλλά και με αυτή τη διαδικασία θα βγάλετε αρκετά σε ποσότητα ώστε να εξασφαλίσετε 2 ή και 3 γεύματά σας!

Όσο για τα οφέλη του παντζαριού δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά πολλά… γνωρίζετε ήδη το πλήθος των ερευνών σχετικά με τα οφέλη τους στον οργανισμό μας:

Είναι σούπερ αντικαρκινικό

Αποτρέπει την οστεοπόρωση

Κατεβάζει τη χοληστερίνη

Είναι πολυβιταμινούχο

Είναι η “ασπίδα” σου στην αναιμία

Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής μας.

Υλικά για 3-4 ατομα

•3 κουταλάκια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

•1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

•1 κούπα καρύδια

•1/2 κούπα κορινθιακή σταφίδα

•1 κούπα παντζάρια τριμμένα

•1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη

•2 κ.γ. γλυκιά καπνιστή πάπρικα και 1κγ θυμάρι

•Αλάτι

•Πιπέρι

•2 κούπες μαγειρεμένη κινόα.

Η αρχική συνταγή περιλαμβάνει και 1 αυγό που εγώ το ξέχασα αλλά… δεν με ενόχλησε καθόλου!

Επίσης η αρχική συνταγή αναφέρει ότι περνάς όλα τα υλικά (όχι την κινόα) από τηγάνι με λίγο λάδι για το καβούρδισμα που επίσης δεν έκανα για να επισπεύσω την διαδικασία…

Εκτέλεση

Αφού έβρασα παντζάρια και κινόα και τα σούρωσα στην συνέχεια έριξα ΟΛΑ τα παραπάνω υλικά σε ένα multi ώστε να δίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Στην συνέχεια έπλασα μπαλάκια και τα έστρωσα σε λαδόκολα και τα έψησα για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Η αρχική συνταγή αναφέρει ότι τα κάνεις στο τηγάνι, εγώ επέλεξα φούρνο στο αέρα και κάτω αντίσταση επίσης για να γλιτώσω χρόνο και κόπο.

Να ξέρετε ότι το μείγμα θα κολλάει στα χέρια σας αλλά για να μπορέσετε να κάνετε τη δουλειά σας, βρέξτε τα με λίγο λαδάκι ή νερό.

Το πιάτο μου το “έστησα” με πράσινα φυλλώδη λίγο λάδι και μπαλσάμικο και 1 κ.σ αποφλοιωμένους βιολογικούς σπόρους κάνναβης – μούρλια το αποτέλεσμα και άκρως χορταστικό!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Φτιάξτε γρήγορα πεντανόστιμη σούπα με δύο μόνο βασικά υλικά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ