3+1 παιδικά βιβλία που τράβηξαν την προσοχή μας!

    Πάντα αναζητούμε ενδιαφέρουσες βιβλιοπροτάσεις για τα παιδιά μας και σήμερα έρχομαι να σας προτείνω κάποιες που ξεχωρίσαμε από Εκδόσεις Μίνωα! 3+1 παιδικά βιβλία που τράβηξαν την προσοχή μας!

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

    Ο Λύκος και η Πεταλούδα – Χριστίνα Αποστολίδη – Για παιδιά ηλικιάς 2+

    Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το πρώτο παραμύθι της Χριστίνας Αποστολίδη, σε μια μοναδική εικονογράφηση του Σεραφείμ Στρουμπή. Μια ιστορία για τα θαυμαστά πράγματα που προσπερνάμε καθημερινά και τα οποία, αν σταματήσουμε για να τα προσέξουμε, θα κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο πλούσια!

    Ήταν κάποτε ένας λύκος σαν όλους τους λύκους, που περνούσε τον χρόνο του παραμονεύοντας τα άλλα ζώα. Ώσπου μια μέρα, κυνηγώντας μια πεταλούδα, άρχισε να προσέχει όλα εκείνα τα εκπληκτικά πράγματα που μέχρι τότε προσπερνούσε. Για πρώτη φορά θαύμασε το δάσος από ψηλά κι άκουσε το τραγούδι του ποταμιού. Η καινούρια ξεχωριστή του φίλη του έδειξε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνει στη ζωή του από το να κυνηγά.

    Ένα όμορφο παραμύθι με διδακτικό χαρακτήρα. Πρόκειται για μια ιστορία για όλα εκείνα τα πράγματα που προσπερνάμε καθημερινά και αν σταθούμε ουσιαστικά στην στιγμή θα μεταμορφώσουν τη ζωή μας. Ενδιαφέρουσα εικονογράφηση με μικρό καιουσιαστικό κείμενο που κρατά το ενδιαφέρον ζωντανό του μικρού αναγνώστη.

    Μαίρη Πόπινς – Πάμελα Λ.Τράβενς – ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ: ΜΑΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

    Η σειρά Κλασικοί θησαυροί συλλέγει τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας και της ελληνικής λογοτεχνίας και τα παρουσιάζει διασκευασμένα για παιδιά, ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ!
    Η Πάμελα Λ. Τράβερς ξεκίνησε να γράφει τη σειρά βιβλίων με τη Μαίρη Πόπινς το 1933. Έκτοτε η μαγευτική αυτή ηρωίδα, συνώνυμο της παιδικότητας και της ανεμελιάς, έγινε κινηματογραφική ταινία και θεωρείται ένα από τα καλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών. Τα κατορθώματα της κλασικής πλέον Μαίρη Πόπινς έχουν κερδίσει αναμφισβήτητα μια σημαντική θέση στην καρδιά των αναγνωστών.

    Η οικογένεια Μπανκς ζούσε στο μικρότερο σπίτι του δρόμου με τις κερασιές. Η ζωή τους έμοιαζε αρκετά συνηθισμένη μέχρι τη στιγμή που ο άνεμος γύρισε ανατολικός και έφερε έξω από την πόρτα τους την καινούρια νταντά. Η Μαίρη Πόπινς κάθε άλλο παρά συνηθισμένη ήταν. Είχε έναν θείο που όποτε γελούσε φούσκωνε σαν μπαλόνι κι ανέβαινε ψηλά στο ταβάνι, μπορούσε να συνομιλήσει με τα αστέρια και κρατούσε μια ομπρέλα στο μπαστούνι της οποίας υπήρχε ένα κεφάλι παπαγάλου! Όλα πήγαιναν καλά, ώσπου ο άνεμος άρχισε να φυσά δυτικός… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    Για το σώμα μου αποφασίζω εγώ – SANDERS JAYNEEN

    Ενημερώστε τα παιδιά και ενδυναμώστε τα ψυχολογικά διαβάζοντάς τους αυτό το βιβλίο για τη σωματική τους ασφάλεια.
    Είναι γραμμένο με τρόπο κατάλληλο για την ηλικία τους, ώστε να μάθουν για τα αισθήματα ασφάλειας και ανασφάλειας, τα Πρώτα Σημάδια Ανησυχίας, το “Δίκτυο Ασφαλείας”, τα απόκρυφα μέρη του σώματος, τα ασφαλή ή όχι αγγίγματα, τη διαφορά ανάμεσα στα μυστικά και στις εκπλήξεις, τον σεβασμό στα όρια των άλλων.
    Περιλαμβάνεται παράρτημα με θέματα συζήτησης για γονείς, παιδαγωγούς και όσους ασχολούνται με τη φροντίδα παιδιών.

    Τα βιβλία της σειράς “Μιλάμε στα παιδιά για…” μέσα από τρυφερές, ευαίσθητες και διασκεδαστικές ιστορίες βοηθούν τα παιδιά να μάθουν ότι κάθε πράξη έχει και συνέπειες, να αντιλαμβάνονται τα σωστά και τα λάθη των ηρώων και να αποκτούν πρότυπα προς μίμηση.
    Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει Οδηγό για Γονείς σχετικά με το θέμα που πραγματεύεται. (Από την έκδοση)

    Ανακαλύπτοντας τους αρχαίους θησαυρούς της ελιάς – Μια περιπέτεια δραστηριοτήτων

    Η σχέση του ανθρώπου με τη φύση σε όλους τους πολιτισμούς είναι πολύ στενή: τη λάτρεψε, την ύμνησε, τη ζωγράφισε.
    Άνθρωποι ξακουστοί, όπως ο Όμηρος, ο Αριστοτέλης, ο Διοσκουρίδης, ο Ιπποκράτης και ο Παυσανίας, μελέτησαν φυτά ο καθένας με το δικό του τρόπο. Ένα κοινό χαρακτηριστικό τους ήταν η ξεχωριστή σημασία που είχε για όλους η ελιά.
    Οι Αρχαίοι Έλληνες αγαπούσαν πολύ την ελιά και από πάρα πολύ παλιά, από την προϊστορική εποχή, τη χρησιμοποιούσαν στην ιατρική, τη μαγειρική, τη θρησκεία και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας.
    Μέχρι σήμερα ειδικοί επιστήμονες, βοτανολόγοι, γεωπόνοι και αρχαιολόγοι, σπουδάζουν και εργάζονται για να ανακαλύψουν τη σημασία και τις πολλαπλές χρήσεις της ελιάς στην αρχαία Ελλάδα.

    Με το βιβλιαράκι που κρατάς θα μάθεις μέσα από κείμενα, ζωγραφιές και παιχνίδια, πως οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την ελιά στη θρησκεία, τη διατροφή, την ιατρική και αλλού.
    Ίσως κάποιες πληροφορίες σου φανούν γνωστές, γιατί η ελιά χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο όπως και στην αρχαιότητα. Και αυτό είναι σημαντικό, γιατί τα φυτά που φυτρώνουν σε κάθε περιοχή επηρεάζονται από το κλίμα της περιοχής. Για περίπου 3.000 χρόνια το κλίμα της Ελλάδας δεν έχει αλλάξει σημαντικά… άρα ούτε τα φυτά που συναντάμε στον ελληνικό χώρο! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ