Βαρέθηκα να βλέπω πολύ κοντά σορτσάκια για τα κορίτσια!

Ξέρω τα ψώνια είναι πάντα ευχάριστα αλλά αν έχεις κορίτσι που έχει ενδιαφέροντα πέρα από το ροζ χρώμα και τις κούκλες και για το οποίο είσαι ιδιαίτερα υπερήφανη… είναι κομματάκι δύσκολο τα ψώνια! Βαρέθηκα να βλέπω πολύ κοντά σορτσάκια για τα κορίτσια!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Ξεκινώντας την σημερινή μου ανάρτηση να ξεκαθαρίσω ότι είναι εντελώς #notsponsored δεν αποτελεί διαφήμιση ούτε έχει αυτό το σκοπό. Είναι μια ανάρτηση που προέρχεται από εμένα με την ιδιότητα της μάνας, που έχει μία 8χρονη κόρη και ψωνίζει ρούχα για την κόρη της.

Η αγανάκτησή μου δεν είναι τωρινή αλλά κρατά καλά τα τελευταία 2-3 χρόνια όπου προσπαθώ κάθε άνοιξη καλοκαίρι να αγοράσω ρούχα στην κόρη μου. Κεφάλαιο: σορτσάκι… με τη συγκεκριμένη κατηγορία ρούχων τα έχω βάλει ή καλύτερα με τις εταιρίες ρούχων και την συνολική βιομηχανία ρούχων που απευθύνονται σε μικρά κοριτσάκια!

Καλοκαίρι είναι τα παιδάκια παίζουν, θέλουν σορτσάκια και βερμούδες για να μη βγάλουν την ιλαρά. Αναζητώντας κάθε καλοκαίρι σορτσάκια κοριτσίστικα πέφτω πάντα πάνω στα ίδια και τα ίδια… Σε μικροσκοπικά σορτάκια που το κομμάτι ύφασμα τους τείνει να μην είναι αρκετό να καλύψει το βρακί του παιδιού… Βρε παιδιά, ζητώ στα καταστήματα, μια βερμούδα για κορίτσι θέλω! Όχι κυρία μου δεν έχουμε, σορτσάκια έχουμε…

Σορτσάκια… στενά… θεόκοντα… σορτσάκια που δεν δίνουν ελευθερία κινήσεων στα κορίτσια αλλά αντιθέτως τα περιορίζουν στο πως παίζουν, στο πως κάθονται, στο πως κάνουν κωλοτούμπες. Διότι μιλάμε για μικρά κοριτσάκια που θέλουν να παίξουν και να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους το καλοκαίρι. Κορίτσια που ακόμα σκέφτονται το παιχνίδι… κορίτσια που ακόμα δεν έχουν πονηρέψει…

Αν παρατηρήσετε τα μεγέθη από τα κοριτσίστικα και αγορίστικα ρούχα διάφορων brands θα δείτε πως τα μπλουζάκια και τα παντελόνια των κοριτσιών είναι από 2 έως 7 εκατοστά πιο μικρά και με πιο κοντά μανίκια και μπατζάκια. Ειδικά τα σορτσάκια των κοριτσιών είναι σχεδόν το ένα τρίτο από τα αγορίστικα σορτς.

Αυτό θα είχε κάποια λογική αν τα αγόρια ήταν πιο μεγαλόσωμα από τα κορίτσια, αλλά η εφηβεία των κοριτσιών ξεκινά πρώτη, οπότε συνήθως είναι ψηλότερα από τα αγόρια μέχρι την ηλικία των εννέα χρόνων. Άρα με αυτό τον πρόχειρο υπολογισμό που καταλήγουμε; Σορτσάκια που φθάνουν στον “αφαλό”…

Επιπλέον γιατί τα κορίτσια δεν μπορούν να φορέσουν σορτσάκια που δεν είναι υπερβολικά κοντά και στενά, ενώ οι χρωματικές επιλογές να ξεφεύγουν από τα πριγκιπικά και τα κουφετί, ροζ, λευκά και κόκκινα….

Με άλλα λόγια… Γιατί πρέπει να στηρίζουμε αυτή τη νοοτροπία; Γιατί τα πρότυπα των κοριτσιών δεν μπορούν να είναι κάτι άλλο πέραν των πλαστικοποιημένων barbie με τα φανταχτερά και ανύπαρκτα ρούχα; Γιατί να ντύνουμε τα μικρά κορίτσια σαν μικρομέγαλα; Γιατί να μη θυμηθούμε λίγο τις δικές μας εποχές που το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να παίζουμε ως το βράδυ στις αλάνες κορίτσια και αγόρια, όλα ένα “μαζί”! Γιατί να μη θυμηθούμε τις εποχές που φορούσαμε τα ρούχα από τα ξαδέρφια μας και το unisex στο στυλ των ρούχων σε κάποιο ποσοστό επικρατούσε;

Σχετικά με τις δικές μας αγορές; Επιλέγουμε κάπρι κολάν και βερμούδες… αγορίστικες unisex…

Δεν είμαι οπισθοδρομική, ούτε πουριτανή, ούτε εκτός μόδας ή πραγματικότητας… Είμαι μια μάνα που απλά με ανησυχεί όλο αυτό που βλέπω γύρω μου με τη γύμνια που ξεκινά από τα μικρά κιόλας κοριτσάκια. Με ανησυχεί και προσπαθώ να καταλάβω την εποχή, να αφουγκραστώ τα θέλω και τα πρέπει, να κατανοήσω τους κινδύνους και να προσαρμοστώ…

Αγαπώ τις όμορφες στιλιστικές επιλογές, αγαπώ το όμορφο και κομψό ντύσιμο. Θεωρώ πως σε όποια ηλικία και αν βρίσκεσαι μπορείς άριστα να αναδείξεις την ομορφιά σου, το όμορφο σώμα σου.

Ανησυχώ…

Αυτό είναι όλο… και διαφωνώ με τις ταμπέλες… που θέλουν τα κορίτσια με κοντά καυτά σορστάκια. Γιατί να μην υπάρχει εύκολα και η επιλογή να βρίσκουν στα καταστήματα και βερμούδες; Βερμούδες άνετες, με τσέπες και σε πολλά χρώματα.

Δεν κατηγορώ τα κοντά σορτσάκια -παντού- αφού στην παραλία φυσικά και δεν θα εμφανιστεί το παιδί αλλά και οι ενήλικες με κελεμπίες…

Και επανέρχομαι… απλά ανησυχώ και εξοργίζομαι με τις ταμπέλες… Δεν είναι το ροζ για τα κορίτσια και το μπλε για τα αγόρια ούτε το κοντό για τα κορίτσια και το μακρύ για τα αγόρια!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλησπέρα… Το κείμενο είναι εξαιρετικό! Χαίρομαι που δεν είμαι μονο εγώ που δεν αντέχω αλλά καυτά σορτς για μικρα κορίτσια.. Έχω 4 κορίτσια και ειδικά για τα μεγαλύτερα αδυνατώ να βρω βερμούδες η μακριά σορτς… Οπότε καταφεύγω στα Κάπρι Κολαν και βερμούδες αγοριστικες. … Μακάρι να το έβλεπαν και άλλες μανούλες έτσι και τα κορίτσια μας να ήταν.. Κοριτσακια για πιο πολλά χρόνια και όχι μικρομεγαλα στο ντύσιμο τους… Συγχαρητήρια και πάλι…

  2. Σε ευχαριστώ αγαπητή μου πολύ για την τοποθέτησή σου. Χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου αφού ξέρω πως ίσως είμαστε η μειονότητα που το βλέπουμε έτσι το όλο θέμα. Σε κάθε περίπτωση η ανάρτησή μου, έχει σκοπό να παρουσιάσει τον προβληματισμό μου αλλά και να δώσει τροφή για σκέψη στις μαμάδες αλλά και στις εταιρίες που βγάζουν παιδικά ρούχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ