Διαβάσαμε το η Σιωπηλή ασθενής από εκδόσεις Διόπτρα

Τίποτα δεν σε προετοιμάζει σ`αυτό το βιβλίο για ότι πρόκειται ν`ακολουθήσει. Τόσο ευφυές και ανατρεπτικό. Τόσο ύπουλα και απατηλά απλό. Τόσο αναπάντεχα έξυπνο και πολύπλοκο. Πραγματικά το απόλυτο ψυχολογικό θρίλερ. Διαβάσαμε το η Σιωπηλή ασθενής από εκδόσεις Διόπτρα – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

​Είναι πια γνωστό, πόσο καταλυτικά κρίσιμος για την ενήλικη ζωή μας, είναι ο τρόπος που βιώνουμε την παιδική μας ηλικία. Πόσο, μια εικόνα, μια φράση, μια λέξη είναι κάποιες φορές αρκετά για να σημαδέψουν την υπόλοιπη ζωή μας και να καθορίσουν την συμπεριφορά, τις επιλογές ή τις αντιδράσεις μας.
Στην ”Σιωπηλή ασθενή” του Αλεξ Μιχαηλίδη, βιώματα από το παρελθόν έχουν αποτελέσει το υπόβαθρο αλλά και την θρυαλλίδα που θα πυροδοτήσει ότι πρόκειται να ακολουθήσει.
Η Αλίσια, διάσημη ζωγράφος και ο Γκάμπριελ επίσης διάσημος και περιζήτητος φωτογράφος μόδας, ζουν μια όμορφη ζωή, στο όμορφο σπίτι τους, στην πιο όμορφη περιοχή του Λονδίνου.
Ξαφνικά ένα βράδυ η τέλεια εικόνα ανατρέπεται δραματικά. Η Αλίσια περιμένει τον άντρα της να γυρίσει από μια φωτογράφιση και τον πυροβολεί πέντε φορές στο κεφάλι. Η αστυνομία, ειδοποιημένη από μια γειτόνισσα που άκουσε τους πυροβολισμούς, φτάνει σε τρία λεπτά και βρίσκει τις πόρτες ανοιχτές, τον Γκάμπριελ νεκρό, δεμένο με σύρμα σε μια καρέκλα  και την Αλίσια δίπλα του ασάλευτη με το αίμα από τις κομμένες φλέβες της να βάφει το λευκό της φόρεμα.
Η Αλίσια δικάζεται και καταδικάζεται βυθισμένη στην απόλυτη σιωπή. Χωρίς μια λέξη, χωρίς την παραμικρή εξήγηση. Η μόνη της προσπάθεια επικοινωνίας ένας πίνακας που ζωγράφισε περιμένοντας την δίκη της. Μια αυτοπροσωπογραφία με τον τίτλο γραμμένο με γαλάζια ελληνικά γράμματα. Ενα όνομα. ΑΛΚΗΣΤΗ.
Εξη χρόνια αργότερα, είναι ακόμα κλεισμένη στο Γκρόουβ,μια ψυχιατρική μονάδα υψηλής ασφαλείας, παραιτημένη και περιχαρακωμένη μέσα στα τείχη της σιωπής της.
Ο Θίο Φέιμπερ, ιατροδικαστικός ψυχοθεραπευτής, είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να την βοηθήσει να γκρεμίσει αυτά τα τείχη και να μιλήσει ρίχνοντας φως σ`εκείνο το μοιραίο βράδυ και την μυστηριώδη δολοφονία. Αποφασισμένος να πετύχει εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν,
εγκαταλείπει την καριέρα του, βάζει στην άκρη τα δικά του προσωπικά προβλήματα και ρίχνεται στα δύσβατα μονοπάτια του παρελθόντος της
αναζητώντας τις βαθύτερες αιτίες πίσω από τη σιωπή, αλλά και το κλειδί που θα τον βοηθήσει να την πλησιάσει και να ξεκλειδώσει τα συναισθήματά της.
Μια παράξενη σχέση δημιουργείται ανάμεσα σε θεραπευτή και θεραπευομένη. Οι ρόλοι μπερδεύονται.
     ” Η σιωπή της ήταν σαν καθρέφτης, όπου έβλεπες τον εαυτό σου ”
Ένα κρυμμένο ημερολόγιο, ένας καινούριος πίνακας, η παρουσία ενός άγνωστου άντρα ανοίγουν νέα μονοπάτια.
Που θα οδηγήσουν οι εμμονές μιας τόσο διαταραγμένης προσωπικότητας;  Ποιά είναι η Αλκηστη;
Τίποτα δεν σε προετοιμάζει σ`αυτό το βιβλίο για ότι πρόκειται ν`ακολουθήσει. Τόσο ευφυές και ανατρεπτικό. Τόσο ύπουλα και απατηλά απλό. Τόσο αναπάντεχα έξυπνο και πολύπλοκο. Πραγματικά το απόλυτο ψυχολογικό θρίλερ.
Ο Αλεξ Μιχαηλίδης έχει ήδη κατακτήσει το Χόλυγουντ σαν σεναριογράφος.
”Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΑΣΘΕΝΗΣ” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και είναι αυτήν τη στιγμή Νο 1 μπεστ σέλερ στη λίστα των New York Times.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ