Νόστιμες και θρεπτικές μπάρες με καρότο χωρίς ζάχαρη

????????????????????????????????????

Μια πρωτότυπη και γευστική συνταγή για αγνές, σπιτικές μπάρες που μπορείτε να έχετε καθημερινά μαζί σας! Νόστιμες και θρεπτικές μπάρες με καρότο χωρίς ζάχαρη – Γράφει η Ευαγγελία Βλασσοπούλου η δημιουργός του wellness Blog “Miss Healthy Living”

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Η Ευαγγελία Βλασσοπούλου ή Miss Healthy Living γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι προγραμματίστρια και δουλεύει στον τραπεζικό τομέα. Είναι η μαμά δύο μικρών κοριτσιών. Η μαγειρική υπήρχε στη ζωή της από πολύ νωρίς. Θυμάται πως όταν δοκίμαζε κάτι και της άρεσε πάντα ρωτούσε «πώς το έκανες;». Οι συνταγές που παρουσιάζει είναι δικές της και όχι παραλλαγές άλλων. Στόχος της εκτός από το εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα, είναι η ορθή χρήση υλικών, ο εύκολος και γρήγορος τρόπος μαγειρέματος καθώς και ο σωστός συνδυασμός των τροφικών ομάδων. Τέλος, θεωρεί ότι το φαγητό είναι απόλαυση. Τα υγιεινά φαγητά μπορούν να είναι και πολύ νόστιμα!
Το site της misshealthyliving.gr Θα την βρείτε στο Facebook ΕΔΩ – Instagram ΕΔΩ

Άλλη μια πρωτότυπη και γευστική συνταγή για αγνές, σπιτικές μπάρες. Αυτές οι μπάρες προέκυψαν για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι ότι φτιάχνω κάθε βδομάδα και θέλω να υπάρχει ποικιλία, ώστε να μη βαριόμαστε. Ο δεύτερος είναι  ότι χρησιμοποιώ καρότα στους χυμούς μας και ότι μένει από τον αποχυμωτή, το διατηρώ στην κατάψυξη και το χρησιμοποιώ σε μπιφτέκια, μπάρες, κριτσίνια κλπ…

Αυτές οι μπάρες όπως καταλαβαίνετε είναι πάααααααρα πολύ νόστιμες. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες και κράνμπερις,  ξηρούς καρπούς, γενικά ό,τι σας αρέσει και έχετε στο ντουλάπι σας! Η κρέμα από κάσιους είναι καθαρά προαιρετική. Εγώ για να είμαι ειλικρινής, την έφτιαξα μόνο όταν φωτογράφησα τις μπάρες, ενώ τις υπόλοιπες φορές την παρέλειψα.  Είναι πολύ γευστική και τους ταιριάζει. Επειδή όμως είναι  πολύ φορτωμένο το πρόγραμμα μου, προσπαθώ να ελαχιστοποιώ όσο περισσότερο γίνεται αυτά που έχω να κάνω.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Υλικά:

  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 120 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 120 γρ καρύδια
  • 10 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • 120 γρ καρότο
  • 1 κ.σ λιναρόσπορο
  • 200 γρ νιφάδες βρώμης
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (βιολογικό και ακέρωτο κατά προτίμηση)
  • Για την κρέμα
  • 100 γρ κάσιους ή λευκά αμύγδαλα
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ μέλι
  • Λίγο νερό ή χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο ταψάκι για κέικ

2

Αλέθουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ

3

Τρίβουμε τα καρότα και τα προσθέτουμε στο μπολ

4

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και τοποθετούμε το μείγμα μας στο ταψάκι

5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 σε αέρα για 25 – 30 λεπτά

6

Για την κρέμα από κάσιους

7

Μουλιάζουμε τα κάσιους για 4-5 ώρες

8

Σουρώνουμε τα κάσιους, αλλά κρατάμε στην άκρη το νερό

9

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με λίγο νερό από τα κάσιους ή /και χυμό πορτοκάλι και χτυπάμε, μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε κορνέ και διακοσμούμε τις μπάρες

Η διατροφική ανάλυση  για τις μπάρες με γεύση καρότο και κρέμα από κάσιους

μπάρες με γεύση καρότο διατροφική αξία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ