Η κάθε δεκαετία διαθέτει τα δικά της όπλα!

Πως αλλάζει και διαμορφώνεται η επιδερμίδα της γυναίκες σε κάθε δεκαετία; Τι ανάγκες έχει το δέρμα; Σε αυτό το άρθρο η αισθητικός μας εξηγεί όλα όσα θέλουμε να μάθουμε για τις ανάγκες της επιδερμίδας μας! H κάθε δεκαετία διαθέτει τα δικά της όπλα! – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Στη δεκαετία των 20. Η φωτεινή, λεία και σφριγηλή όψη της επιδερμίδας είναι η ορατή απόδειξη πως οι ρυθμοί του κυτταρικού μεταβολισμού  η βασική λειτουργία αναζωογόνησης του δέρματος, είναι στο ζενίθ και το δέρμα παράγει τις σωστές ποσότητες κολλαγόνου και ελαστίνης. Η βασική απειλή της καλής υγείας του δέρματος είναι ο ήλιος. Αρκούν μόνο 20 λεπτά έκθεσης της απροστάτευτης επιδερμίδας στην υπεριώδη ακτινοβολία ( ακόμη και στη διάρκεια του χειμώνα) για να προκληθεί φθορά στα κύτταρά της τα οποία καταλήγουν να παράγουν κακής ποιότητας κολλαγόνο και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την πρόωρη εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Η καθημερινή αντηλιακή προστασία είναι λοιπόν η βασική κίνηση φροντίδας στη δεκαετία των 20 και αυτή που βάζει τα σωστά ….. θεμέλια για την καλή της όψη και υφή τις επόμενες δεκαετίες.

Στη δεκαετία των 30. Είναι η ηλικία που οι πρώτες λεπτές γραμμές αρχίζουν να διαγράφονται στην εξωτερική γωνία των ματιών. Το οξειδωτικό στρες από την καθημερινή έκθεση στις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες,  τη σύγχρονη απειλή που ακούει στο όνομα φωτορύπανση. Πιο ευάλωτες δείχνουν να είναι οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, ίσως γιατί η μελανίνη, που είναι περισσότερη στις σκουρόχρωμες, είναι ένας παράγοντας μεγαλύτερης προστασίας.  Ο χρόνος  όμως είναι ακόμη με το μέρος σας. Κρέμα ματιών και ρετινόλη – τις βραδινές ώρες- προστατεύουν και ενεργοποιούν, αντίστοιχα, τους φυσικούς επανορθωτικούς μηχανισμούς με αποτέλεσμα να λειαίνουν αισθητά τα πρώτα σημάδια και να ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό.

Στη δεκαετία των 40. Ακόμη κι αν ανήκετε στις τυχερές που ο χρόνος είναι με το μέρος σας, είναι σίγουρο πως στο κατώφλι των σαράντα χρόνων ,κάποια σημάδια αρχίζουν να αποτυπώνονται εμφανώς. Kι αν ο όρος πρόληψη δεν σας λέει τίποτα, είναι μεγάλες οι πιθανότητες οι λεπτές γραμμές ,που διακρίνουμε όχι μόνο στα μάτια αλλά και στο μέτωπο, σύντομα να εξελιχθούν σε ρυτίδες. Εκτός από το αντηλιακό, τη ρετινόλη και τα αντιοξειδωτικά που δίνουν το στίγμα της αντιγηραντικής δράσης στη ρουτίνα της καθημερινής φροντίδας ,αναζητήστε συμπυκνωμένες φόρμουλες ανάπλασης και επανόρθωσης με αυξητικούς παράγοντες και πεπτίδια που διεγείρουν τους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Ενώ για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση και «γέμισμα» εκ των έσω των λεπτών γραμμών οι κρέμες με υαλουρονικό οξύ είναι η καλύτερη επιλογή.

Λίγο πριν, λίγο μετά τα 50 –τα 51 είναι ο μέσος όρος- η επιδερμίδα φτάνει σε μια κρίσιμη καμπή. Οι αλλαγές είναι μεγάλες και απότομες. Χάνει την τονικότητά της, γίνεται ξηρή και λεπτή, σαν χαρτί. Το χρώμα της δείχνει θαμπό, οι κηλίδες πληθαίνουν, οι ρυτίδες βαθαίνουν. Η πτώση των οιστρογόνων που χαρακτηρίζει τη φάση της εμμηνόπαυσης, έχει άμεσες και πολλαπλές επιπτώσεις στα κύτταρα του δέρματος. Καθώς στις μεμβράνες τους υπάρχουν υποδοχείς ευαίσθητοι στις ορμόνες, η έλλειψή τους απορυθμίζει τις λειτουργίες του. Η ώριμη επιδερμίδα δεν καλύπτεται πια από τις ανάλαφρες, δροσερές συνθέσεις που έχουν ως βάση τους το νερό. Ξεκινώντας από τα προϊόντα καθαρισμού και φτάνοντας στους ορούς, τα balms και τις κρέμες νύχτας αναζητήστε φόρμουλες με φυτικά έλαια, που ενυδατώνουν, αναπληρώνουν τα χαμένα λιπίδια της κεράτινης στιβάδας, καταπραΰνουν τους ερεθισμούς και προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάθε ηλικία έχει τα δικά της υπέρ και κατά το θέμα είναι ότι μεγαλώνουμε κι αυτό είναι ανεπιστρεπτί χρειάζεται να ζούμε τη δεκαετία που βρισκόμαστε κάθε φορά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ