Πρώτη φορά κατασκήνωση και οι ανησυχίες μου χτύπησαν κόκκινο!

Δεν θα σου το κρύψω: δεν είμαι καθόλου ψύχραιμη στην ιδέα Πρώτη φορά κατασκήνωση, αλλά αφού τα οφέλη της είναι μεγάλα, οι δουλειές μας δεν μας επιτρέπουν πολυήμερες διακοπές και η Κωνσταντίνα είπε το ναι, αποφάσισα να το δοκιμάσουμε. Και  αμέσως σκέφτηκα τα MAX Stores. Εκεί θα έβρισκα όλα τα απαραίτητα! Πρώτη φορά κατασκήνωση και οι ανησυχίες μου χτύπησαν κόκκινο! 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Καινούργιοι φίλοι, νέο περιβάλλον, καινούργιες καλοκαιρινές δραστηριότητες, μακριά από τους γονείς… είναι μερικοί από τους λόγους που τα παιδιά αγαπούν την κατασκήνωση. Είναι όμως και μερικοί από τους λόγους που οι γονείς γεμίζουν με ανησυχίες! Το θέμα κατασκήνωση “έπεσε” στο τραπέζι εδώ και 1 χρόνο. Από πέρυσι το καλοκαίρι ξεκινήσαμε να συζητάμε την επιλογή της κατασκήνωσης. Βλέπεις οι ρυθμοί της εργασίας μας δεν μας επιτρέπουν πολλές ημέρες διακοπές και πραγματικά ένιωθα στενοχώρια να βλέπω το παιδί να μένει σχεδόν όλο το καλοκαίρι στην Αθήνα… Ήθελα να βγει από το διαμέρισμα της πόλης, να έχει τη δυνατότητα να ζήσει μερικές ημέρες δίπλα στη φύση, να απολαύσει τη θάλασσα, να παίξει μαζί με άλλα παιδιά. Βλέπεις… τα μοναχοπαίδια ζουν την μοναξιά έντονα στο σπίτι, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την παρουσία φίλων και του παιχνιδιού…

Στο άκουσμα της λέξης “κατασκήνωση” η Κωνσταντίνα ήταν αρνητική… οριζοντίως και καθέτως!!! Έτσι πέρυσι αυτή η κουβέντα έληξε με το που ξεκίνησε. Γνωρίζουμε πόσο “καλό” κάνει η κατασκήνωση στα παιδιά! Το παιδί κάνει καινούργιους φίλους, του δίνεται η δυνατότητα να ανεξαρτητοποιηθεί, να μάθει να αναλαμβάνει ευθύνες, να νιώσει τη σημασία του να ανήκεις σε μια ομάδα, να μάθει τις αξίες του σεβασμού, της συνεργασίας και φυσικά να έρθει σε επαφή με τη φύση και να περάσει τον καιρό του δημιουργικά ανακαλύπτοντας καινούργια ενδιαφέροντα και δεξιότητες. Μια χαρά τα ξέρω όλα αυτά… αν όμως το ίδιο το παιδί δεν νιώθει άνετα με αυτό, η συζήτηση κλείνει εκεί, χωρίς πίεση! Φέτος λοιπόν το σκηνικό άλλαξε και η Κωνσταντίνα μας δήλωσε ότι θέλει να το “δοκιμάσει”. Ώπα είπαμε “Να η ευκαιρία!” Η εύρεση κατασκήνωσης, το κόστος, το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες είναι μια αναζήτηση που έχει γίνει από πέρυσι με αρκετή λεπτομέρεια συνεπώς φέτος ήμασταν σχεδόν έτοιμοι.

Θέλοντας να ενισχύσω αυτή την απόφαση και το μικρό ενθουσιασμό που διέκρινα στο βλέμμα της, σκέφτηκα να την πάρω μαζί μου και να πάμε βόλτα στα MAX Stores για να ξεκινήσουμε με τις πρώτες αλλά και βασικές μας αγορές! Η συμμετοχή της στις αγορές μας για τον εξοπλισμό της κατασκήνωσης την ενθουσίασαν!!! Βρήκαμε τεράστια ποικιλία τόσο σε παιχνίδια όσο και σε προσωπικά είδη που δεν ξέραμε ΤΙ να πρωτοδιαλέξουμε! Μαγιό, καπέλο, σαγιονάρες, είδη παραλίαςβιβλία, παιχνίδια θαλάσσης και επιτραπέζια , είδη camping, είδη κολύμβησης !

Μη νομίζεις, όσο επιλέγαμε τα διάφορα προϊόντα τόσο έστυβα εγώ το μυαλό μου κοιτώντας γύρω μου να δω τι άλλο θα της φανεί χρήσιμο! Το καλό είναι πως οι διάδρομοι με τα προϊόντα ανά κατηγορία στα MAX Stores είναι εξαιρετικά βοηθητικοί όταν έχεις μια σχετική λίστα στο μυαλό σου και πιθανότατα πολλά πράγματα να τα ξεχάσεις. Κάνοντας βόλτα στους διαδρόμους αμέσως τα βρίσκεις! Με το που γυρίσαμε σπίτι απλώσαμε όλα τα πράγματα που πήραμε και ξεκινήσαμε να κάνουμε έναν προγραμματισμό σχετικά με το τι θα πρέπει να πάρει μαζί της!

Το σίγουρο είναι πως σε πρώτη φάση θέλαμε, υπνόσακο (αφού δεν έχουμε), καινούργιο μαγιό, καπέλο, σαγιονάρες, βιβλία, παιχνίδια θαλάσσης και επιτραπέζιο. Σκέφτηκα πως καλό θα ήταν να έχει μαζί της ένα μικρό επιτραπέζιο παιχνίδι που θα της δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσει παιδιά παίζοντας παρέα με αυτό! Από βιβλία επιλέξαμε τη πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα που πάει διακοπές για να την συντροφεύει τα μεσημέρια. Η ηρωίδα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, είναι ναι μεν πριγκίπισσα, αλλά δυναμική και αγωνίζεται για το δίκαιο! Πραγματικά μας κίνησε το ενδιαφέρον σαν βιβλίο! Επίσης επέλεξε και ένα λαμπερό λεύκωμα στο οποίο θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τις δικές της μοναδικές στιγμές… Το συγκεκριμένο ημερολόγιο/λεύκωμα έχει μια λαμπερή εικόνα που “αλλάζει” κάτι που ενθουσιάζει απίστευτα την Κωνσταντίνα!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Επέλεξε ένα χαριτωμένο πουγκί πλάτης λάμα στο οποίο θα συγκεντρώσει τα πράγματα που θα παίρνει μαζί της στη θάλασσα. Εννοείται δεν θα λείπει το αγαπημένος της παιχνίδι το frisbee καθώς και το παγούρι της που θα το κουβαλάει σχεδόν παντού μαζί της!

Επίσης στα MAX Stores βρήκαμε και αντικουνουπικό βραχιολάκι καθώς και after bit roll on γιατί ως γνωστών στην εξοχή τα κουνούπια “θερίζουν”! Επίσης σκέφτηκα ότι μπορεί να της φανεί χρήσιμο να έχει μαζί της και ένα μικρό αδιάβροχο πορτοφολάκι για λίγα χρήματα. Δεν έχω ακόμα διευκρινίσει το θέμα των χρημάτων και το πως λειτουργεί σε αυτή την κατασκήνωση που έχουμε επιλέξει… Είναι ένα από τα πολλά που έχω σημειώσει να τους ρωτήσω τις επόμενες ημέρες.

Επίσης πήραμε και ετικέτες βαλιτσών που θα βάλουμε στη βαλίτσα και στο σακβουαγιάζ που θα γράφουν το όνομα της για να μη τα μπερδέψει! Θα προσέξει τα πράγματα της; Θα καταφέρει να τα έχει σε τάξη ώστε να βρίσκει αυτά που χρειάζεται; Πόσα ρούχα θα πρέπει να της βάλω; Πως ακριβώς να τα χωρίσω στις βαλίτσες ώστε να τα ξεχωρίζει καλύτερα; Ελπίζω με αυτούς τους τρόπους να έχει σε μία τάξη τα πράγματά της.

Όσο αδειάζαμε τα πράγματα στο κρεβάτι και φτιάχναμε λίστες, σκεφτόμουν διάφορα…

Ξέρω πως η φάση του αποχωρισμού είναι πολύ έντονη και για το παιδί αλλά και για τη μάνα (λιγότερο για τον πατέρα και δεν χωρά αντίρρηση σε αυτό). Ξέρω επίσης πολύ καλά, διότι διαβάζω διαρκώς σχετικά με το θέμα της ψυχολογίας του παιδιού όταν φεύγει για πρώτη φορά κατασκήνωση, ότι απαιτείται χρόνος και ψυχραιμία. Τα πολλά τηλεφωνήματα και επισκέψεις δεν κάνουν καλό και συνηθίζουν να λένε no news good news

Έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε το πακέτο της μίας εβδομάδας και θα δούμε πως θα πάει. Δεν είμαι σίγουρη αν είναι καλό ή κακό, αν της αρέσει τελικά ή όχι… Ξέρω πως αξίζει να το προσπαθήσει και εκείνη αλλά και εγώ…

Δηλώνω ότι η προσκόλληση μου είναι τεράστια επάνω της… κατανοώ ότι η όλη διαδικασία πρέπει να “εκπαιδεύσει” και εμένα… για το καλό και των δυο μας.

Μεγαλώνει το μικρό μου κοριτσάκι και είμαι πολύ ενθουσιασμένη!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ