15+1 προτάσεις βιβλίων εφηβικής λογοτεχνίας.

    Μένουμε σπίτι και ανακαλύπτουμε ενδιαφέρουσες προτάσεις βιβλίων που θα κερδίσουν τους έφηβους! 15+1 προτάσεις βιβλίων εφηβικής λογοτεχνίας.

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

    Προτάσεις στο παιδικόβιβλίο . Εφηβικής λογοτεχνίας προτάσεις.

    ΕΝΑ ΨΑΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΟΡΦΩ – Εκδόσεις Παπαδόπουλος

    Όταν η Ορφώ, το αγαπημένο ψάρι της βασίλισσας Αμφιτρίτης, εξαφανίζεται, το Γραφείο Ερευνών «Οι 12 θεοί» αναλαμβάνει την πρώτη του υπόθεση. 

    Θα χρειαστεί η γοητεία της Αφροδίτης, η λάμψη του Απόλλωνα, η βιβλιογραφική έρευνα της Αθηνάς και η συνδυαστική ικανότητα του Ερμή, μαζί με όλη τους τη φαντασία και το αστυνομικό δαιμόνιο, για να λύσουν το μυστήριο του ψαριού που το έλεγαν Ορφώ! Προτάσεις εφηβικής λογοτεχνίας

     

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

     


    Η Περιπέτεια της Πλαστικούρας – Ελληνοεκδοτική

    Η Γη μας είναι πνιγμένη στα πλαστικά.
    Η Πλαστικούρα έχει φροντίσει γι’ αυτό.
    Χάρη στις πλαστικές δημιουργίες της,
    είναι η πιο αγαπητή διασημότητα του κόσμου.
    Μια μέρα, όμως, εξαφανίζεται.
    Όλοι την αναζητούν… Εκείνη έχει παγιδευτεί σε έναν τόπο
    όπου κανείς δεν τη θαυμάζει.
    Εκεί συναντά τον Πέτρο και τη Λένα,
    δυο παιδιά που τη φέρνουν αντιμέτωπη με τις συνέπειες
    της αλόγιστης χρήσης του πλαστικού.
    Θα καταφέρουν να την πείσουν ότι μπορούμε να ζήσουμε
    και χωρίς συσκευασίες και πλαστικά μιας χρήσης;
    Θα αλλάξει η Πλαστικούρα, για να σωθεί ο πλανήτης μας;

    ΕΠΑΙΝΟΣ
    στον 63ο λογοτεχνικό διαγωνισμό
    της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς
    στην κατηγορία «Λογοτεχνικό Βιβλίο Γνώσεων εκτενούς φόρμας για παιδιά»

    Ένα παιδί από το πουθενά – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Με λένε Ίκαρο Λαμπρίδη και μένω στο Παγκράτι στην οδό Δικαιάρχου με την οικογένειά μου. Η οικογένειά μου είναι η θεία μου, η Ελένη-Ιοκάστη Καποδίστρια, το Αγόρι κι εγώ. Είμαι δέκα χρονών. Την ιστορία της οικογένειάς μου τη μαθαίνω κάθε Πέμπτη, όταν έρχονται οι φίλες της Ελένης-Ιοκάστης να παίξουν μπιρίμπα. Κάθονται στο καθιστικό γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι και παίζουν μιλώντας ασταμάτητα. Ακούω τη θεία μου να λέει στις φίλες της: «Από πού βρέθηκαν αυτά τα ξανθά μαλλιά; Κανείς στο σόι μας δεν είχε. Θαρρείς κι αυτό το παιδί ήρθε από το πουθενά». Ώρες ώρες το πιστεύω κι εγώ πως ήρθα από το πουθενά.

    Η Άλκη Ζέη γράφει με τη φωνή ενός παιδιού και αφηγείται την περιπέτεια του να μεγαλώνεις σήμερα. Μπορεί η λύση που αναζητά ο μικρός της ήρωας να κρύβεται από απλούστερα πράγματα; Μπορεί ο κόσμος να εξημερωθεί; Προτάσεις εφηβικής λογοτεχνίας

     


    Ν.Ι.Βερν3: Η πύλη της αβύσσου – Εκδόσεις Μίνωας

    Νάντη (Γαλλία), άνοιξη του 1840. Ο εντεκάχρονος Ιούλιος Βερν, εξερευνητής και εφευρέτης, είναι πολύ χαρούμενος. Επιτέλους, καλά νέα για την πρόοδο και τη γνώση στην πόλη του. Σπουδαίοι καθηγητές και επιστήμονες καταφθάνουν για ένα επιστημονικό συνέδριο, ενώ μια νέα σιδηροδρομική γραμμή θα ενώσει σύντομα τη Νάντη με το Παρίσι. Ωστόσο, μια τρομερή εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να δεχθεί την εξέλιξη αυτή. Έτσι, σχεδιάζει την απαγωγή των επιστημόνων προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις τους για τους δικούς της δόλιους σκοπούς.

    Θα καταφέρουν οι τέσσερις φίλοι να αποκαλύψουν τα σχέδια της οργάνωσης; Μια καινούργια περιπέτεια αρχίζει για τη Λέσχη των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα και ο Ιούλιος με την παρέα του θα χρειαστεί να εξερευνήσουν ένα σπήλαιο στα έγκατα της γης… Προτάσεις εφηβικής λογοτεχνίας


    Νέμο 1, Το αγόρι χωρίς όνομα – Εκδόσεις Μίνωας

    Ευρώπη, 1829

    Ένα αγόρι αποβιβάζεται στο λιμάνι της Χάβρης. Σκοπός του να φτάσει σε ένα κολέγιο στα περίχωρα του Παρισιού. Δεν είναι ένας μαθητής σαν όλους τους άλλους. Mοναχικός, σιωπηλός, κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό του όνομα. Όποιος θέλει να γίνει φίλος του μπορεί να τον φωνάζει απλώς Νέμο.

    Στο κολέγιο βρίσκει δύο έμπιστους φίλους, την Άσλιν και τον Ντανιέλ, στους οποίους θα αποκαλύψει το μυστικό του. Ποια είναι η αποστολή που πρέπει να φέρει σε πέρας ο Νέμο; Γιατί έχασε το όνομά του; Οι τρεις φίλοι θα ξεκινήσουν μια μεγάλη περιπέτεια, που απαιτεί εφευρετικότητα, εμπιστοσύνη και πολύ θάρρος.

     

     


    Απατεώνες στο προαύλιο – Εκδόσεις Μεταίχμιο

     

    Ένας κλέφτης τριγυρνάει στο σχολείο της Πένι. Χρήματα και κινητά εξαφανίζονται όλο και συχνότερα. Το κινητό της Ίντας πέφτει κι αυτό στα χέρια του κλέφτη, όταν εκείνη το αφήνει στα αποδυτήρια την ώρα της γυμναστικής. Οι πιθανοί δράστες είναι στην πραγματικότητα πολύ λίγοι: ο αδερφός της Πένι, ο Τιμ, ο οποίος στραμπούληξε τον αστράγαλό του και γύρισε κουτσαίνοντας στα αποδυτήρια, η ξινή η Ίβι από τη διπλανή τάξη και η κόρη Αιμοδιψούχτεν. Η Πένι και οι ντετέκτιβ της διεξάγουν έρευνες, όμως όλοι οι ύποπτοι φαίνεται να είναι αθώοι… Και τώρα;

     

     

     


    Περιπέτεια στο βουνό – Εκδόσεις Μίνωας

    Το πέμπτο βιβλίο της σειράς περιπέτεια από την πιο αγαπημένη συγγραφέα των παιδιών όλου του κόσμου.

    Ο Τζακ, η Λούσι-Αν, ο Φίλιπ και η Ντάινα θα περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές σε ένα αγρόκτημα στην Ουαλία. Σε μια εξόρμησή τους θα χάσουν τον δρόμο τους και θα βρεθούν στους πρόποδες ενός παράξενου βουνού.

    Οι ατρόμητοι φίλοι ανακαλύπτουν εκεί μυστηριώδεις σπηλιές, μια δεξαμενή με μαύρο νερό, μυστικά περάσματα και μια περίεργη ακτινοβολία που προέρχεται μέσα από το βουνό.

    Ποιοι είναι αυτοί οι επιστήμονες που έχουν μετατρέψει το εσωτερικό του βουνού σε εργαστήριο;Πού αποσκοπούν τα πειράματά τους;

    Είστε έτοιμοι για… περιπέτεια;


    Φαντασμαγορικά εφέ – Νικ και Τέσλα – Εκδόσεις Κλειδάριθμος

    Ένα μυστήριο με ανιματρονικά, μακιγιάζ εξωγήινων, κάμερες και εξαρτήματα, και άλλα κινηματογραφικά μαγικά που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς μόνοι σας!

    Φώτα, κάμερα, πάμε! Δράση ασταμάτητη και καταιγιστική! Το Χόλιγουντ έρχεται στο Χαφ Μουν Μπέι και οι νεαροί εφευρέτες Νικ και Τέσλα Χολτ βρίσκονται στο στούντιο των γυρισμάτων μιας πανάκριβης ταινίας με σούπερ ήρωες. Υπάρχει όμως κάποιος που προσπαθεί να σαμποτάρει το ντεμπούτο του αγαπημένου τους ήρωα κόμικ στη «μεγάλη οθόνη» και τα δύο αδέρφια-ντετέκτιβ πρέπει να διεισδύσουν στα παρασκήνια για να σώσουν την ταινία. Ευτυχώς, θα έχουν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από αυτοσχέδιες κατασκευές ειδικών εφέ.

    Σε αυτό το κινηματογραφικό… έπος, θα βρεις οδηγίες με τις οποίες μπορείς κι εσύ να κατασκευάσεις βοηθητικά εξαρτήματα κάμερας, κούκλες-κασκαντέρ, κινηματογραφικά εφέ, και άλλα πολλά!


    Σέρλοκ Χολμς: Το σήμα των τεσσάρων – Εκδόσεις Μίνωας

     

    Η Μαίρη Μόρσταν λαμβάνει ένα μυστηριώδες μήνυμα και καταφεύγει στον ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς για να ερευνήσει την υπόθεση. Αναζητώντας τον άγνωστο αποστολέα, ο Χολμς και ο αχώριστος φίλος του, ο δρ Γουάτσον, θα εμπλακούν σε επικίνδυνες νυχτερινές περιπέτειες, με κύριο σκοπό να ανακαλύψουν το νόημα του «σήματος των τεσσάρων» και να λύσουν ένα αίνιγμα γύρω από τον θησαυρό της Άγκρα, ιερής πόλης των Ινδιών.

     

     

     


    Το εξπρές για τις απίθανες χώρες – Το μυστικό ταχυδρομείο των τρολ – Εκδόσεις Διόπτρα

    Όταν η Σούζαν ακούει έναν εκκωφαντικό θόρυβο μέσα στη νύχτα, γλιστρά αθόρυβα στο σκοτάδι για ν’ ανακαλύψει μια παράξενη αμαξοστοιχία μέσα στο σαλόνι του σπιτιού της!
    Είναι το μαγικό Εξπρές για τις Απίθανες Χώρες που μεταφέρει την αλληλογραφία του μυστικού ταχυδρομείου των τρολ από τη μία άκρη της Ένωσης Απίθανων Χωρών στην άλλη.
    Το νεαρό κορίτσι επιβιβάζεται χωρίς δεύτερη σκέψη στο Εξπρές και σύντομα καλείται να φέρει σε πέρας μια δύσκολη αποστολή.
    Πρέπει να παραδώσει ένα δέμα στην τρομακτική μάγισσα που κατοικεί στον Πύργο του Οψιδιανού.
    Μόνο που το περιεχόμενο του δέματος έχει… άλλη άποψη και η Σούζαν θα ζήσει μια απίστευτη περιπέτεια, όπου η μοίρα του πρίγκιπα Φρέντερικ κι ενός ολόκληρου παράλληλου κόσμου βρίσκεται στα χέρια της.


    Σέρλοκ Χολμς: Σπουδή στο κόκκινο – Εκδόσεις Μίνωας

     

    Όταν η αστυνομία δυσκολεύεται να λύσει μια μυστηριώδη δολοφονία, ο μεγαλύτερος ντετέκτιβ του κόσμου καλείται να ερευνήσει την υπόθεση. Έχοντας στο πλευρό του τον πιστό του φίλο δόκτορα Γουάτσον, ο Χολμς ξεκινά τις έρευνές του για να αποκαλύψει μια ιστορία εκδίκησης, που έχει την αφετηρία της είκοσι χρόνια πριν, στην έρημο της Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Προτάσεις εφηβικής λογοτεχνίας

     

     

     


    Το αγόρι που μεγάλωνε δράκους – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Όταν ο Τόμας ανακαλύπτει ένα παράξενο γέρικο δέντρο σε μια άκρη του κήπου του παππού του, δεν το θεωρεί σημαντικό. Παρ’ όλα αυτά, παίρνει τον παράξενο καρπό του δέντρου σπίτι μαζί του – και τότε τον περιμένει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής του, όταν από το φρούτο εκκολάπτεται ένας μικροσκοπικός δράκος! Το δέντρο βγάζει φρούτα του δράκου, και έτσι το αγόρι αποκτάει έναν ολοδικό του δράκο, τον Λάμπη… Ο Τόμας μαθαίνει πολύ γρήγορα ότι η ζωή με τον Λάμπη είναι γεμάτη διασκεδάσεις, αλλά επίσης πολύ… απρόβλεπτη. Ναι, οι δράκοι είναι υπέροχοι, αλλά βάζουν επίσης φωτιά στην οδοντόβουρτσά σου και κρεμούν το εσώρουχό σου στην κεραία της τηλεόρασης και κάνουν κακά μέσα στα δημητριακά του μπαμπά σου. Ο Τόμας θα πρέπει να μάθει πώς να φροντίζει τον Λάμπη – και γρήγορα μάλιστα. Και τότε συμβαίνει κάτι εκπληκτικό: το δέντρο βγάζει κι άλλα φρούτα του δράκου…

    Οι δράκοι της ιστορίας είναι οι φίλοι που κάθε παιδί θα ήθελε να έχει. Είναι πλάσματα εξαιρετικής ομορφιάς, διαφορετικά το ένα από το άλλο, και μοιράζονται χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του παιδιού-ιδιοκτήτη, σαν να αποτελούν έναν καθρέφτη του χαρακτήρα τους.

    Το βιβλίο καταφέρνει να θίξει με έμμεσο και έξυπνο τρόπο θέματα όπως η διαφορετικότητα, ο σχολικός εκφοβισμός, η οικολογική συνείδηση, οι οικογενειακοί δεσμοί.


    Μπλοκάκι UFO 2, Κάτι συμβαίνει εδώ! – Εκδόσεις Μίνωας

     

    υπό έκδοση . Προτάσεις εφηβικής λογοτεχνίας

     

     

     

     

     

     


    ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΟΡΑΛΛΙ; – Εκδόσεις Ψυχογιός

     

    Ποιος έκλεψε τη χρυσή πένα του κύριου Τιμόθεου; Τι μυστικά κρύβει το Blue Aphrodite; Προλαβαίνει να γίνει ένας γάμος στο διάλειμμα ενός συνεδρίου; Και ποιοι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι-ακρίδες που ξεφυτρώνουν όπου κι αν κοιτάξεις;

    Άραγε θα καταφέρουν η Ζωή, η Μάγδα κι ο Μάνος να ενώσουν κι αυτή τη φορά τα κομμάτια του παζλ και να ανακαλύψουν τι ακριβώς τρέχει στο Χρυσό Κοράλλι;
    Η παρέα που γνωρίσαμε στο ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΘΕΜΟ; σε ακόμα μια τρελή περιπέτεια, γεμάτη χιούμορ, δράση και ανατροπές που κόβουν την ανάσα.

     

     


    4½ φίλοι και η μόλυνση του περιβάλλοντος  – Εκδόσεις Μίνωας

     

    Ο Κάλε είναι κατενθουσιασμένος! Η φετινή σχολική γιορτή έχει θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και η καλύτερη παρουσίαση θα κερδίσει ένα μεγάλο βραβείο. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι καθηγητές, και ο Κάλε τα βρίσκει όλα πολύ βαρετά. Αν έπεφτε, όμως, στην αντίληψή τους κάποια πραγματική υπόθεση που να αφορά τη μόλυνση του περιβάλλοντος… Οι «Κάλε και Σία» αναλαμβάνουν δράση με σκοπό να ανακαλύψουν ένα πραγματικό περιβαλλοντικό σκάνδαλο. Η ομάδα των τεσσάρων φίλων οργανώνεται και τότε ανακαλύπτουν κάτι αναπάντεχο. Είναι πράγματι το έδαφος μολυσμένο; Ποιος ευθύνεται γι’ αυτή την καταστροφή;

     

     


    Κοραλλιογενής ύφαλος – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Με λένε Άννα. Φέτος ξεκίνησα το Γυμνάσιο. Αγαπώ τη μουσική και τη ζωγραφική. Ειδικά το δεύτερο. Ζωγραφίζω παντού. Άλλωστε, δεν έχει σημασία πού ζωγραφίζει κάποιος, στο χαρτί, στον καμβά, στους τοίχους: η τέχνη υπάρχει παντού. Αυτό πίστευα μέχρι που αντίκρισα τον τοίχο του Χημείου και άλλαξα γνώμη. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή… Δεν αντέχω άλλο να τα βλέπω. Σύμβολα, συνθήματα, μουντζούρες. Τα βλέπω παντού, έχουν γεμίσει τοίχους, κολόνες και μάντρες. Η συγκεκριμένη παρέα είναι σαν να συμμετέχει σε έναν διαγωνισμό για το ποιος θα βάλει τις πιο πολλές «ταγκιές» σε περισσότερους χώρους. Είναι σαν να φωνάζουν: «Κι εμείς περάσαμε αποδώ!». Δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση, το έχουν παρακάνει! Το αποφάσισα! Θα το φτιάξω! Αύριο κιόλας.

    Μια σειρά που απευθύνεται σε όσους αποδέχονται τη δική τους διαφορετικότητα αλλά και των άλλων, σε όσους θέλουν να ανήκουν κάπου ή απλά να εκφραστούν, αλλά κυρίως σ’ εκείνους που θέλουν να ζουν δυνατά.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ