Φόνοι στο δρόμο του Μεταξιού

Μυθιστόρημα γραμμένο με τον αυθεντικό κινεζικό τρόπο αφήγησης, που μας βάζει στο κλίμα μιας άλλης εποχής κι ενός άλλου πολιτισμού. Φόνοι στο δρόμο του Μεταξιού – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Ποια σχέση θα μπορούσε να υπάρχει ανάμεσα σ`έναν Ολλανδό διπλωμάτη του εικοστού αιώνα και σ`έναν Κινέζο δικαστή του εβδόμου αιώνα;
Θα σας πω.
Ο Ρομπερτ Βαν Γκούλικ, κατά την διάρκεια μιας διπλωματικής αποστολής του στο Τόκιο, ανακάλυψε ένα παλιό κινέζικο μυθιστόρημα που αναφερόταν στον Δικαστή Τι, υπαρκτό πρόσωπο που έζησε στην Κίνα κατά την Δυναστεία των Τανγκ. Όπως μας εξηγεί ο Γκούλικ, στο πολύ ενδιαφέρον και κατατοπιστικό υστερόγραφό του, ο Δικαστής Τι υπήρξε σπουδαίος αξιωματούχος και απέκτησε τόσο μεγάλη φήμη εξιχνιάζοντας πάμπολλες αστυνομικές υποθέσεις, που έγινε θρύλος και ήρωας πολλών μετέπειτα μυθιστορημάτων. Έκτοτε ο Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την κινέζικη αστυνομική μυθοπλασία και έγραψε και ο ίδιος μια σειρά ιστοριών με ήρωα τον Δικαστή Τι.
Στο βιβλίο  ”Φόνοι στο δρόμο του Μεταξιού”,  ο Τι βρίσκεται στην αρχή της καριέρας του και έχει μόλις διοριστεί ως επίτροπος-Δικαστής στην πόλη Πενγκ-λάι, επιφορτισμένος με την υποχρέωση να διαλευκάνει τον φόνο του προκατόχου του επιτρόπου Γουάνγκ.
Η εξαφάνιση, ωστόσο, του προϊσταμένου του δικαστηρίου και μιας νεαρής συζύγου μεγάλου πλοιοκτήτη, θα περιπλέξει την κατάσταση και θα αποπροσανατολίσει τον Τι. Εν τω μεταξύ ενώ ο Δικαστής με τους βοηθούς του προσπαθεί να διευθετήσει τις υποθέσεις της περιφέρειας και παράλληλα να λύσει τους γρίφους των φόνων, ένα φάντασμα αλλά και μια άγρια τίγρης σπέρνουν τον τρόμο.
Μυθιστόρημα αρκετά ενδιαφέρον καθώς είναι γραμμένο με τον αυθεντικό κινεζικό τρόπο αφήγησης, που μας βάζει στο κλίμα μιας άλλης εποχής κι ενός άλλου πολιτισμού.
Όμως όσο διαφορετικά κι αν είναι τα σπίτια, οι ναοί, οι δρόμοι,οι ενδυμασίες, οι νόμοι ή τα έθιμα, όσο πίσω κι αν πάμε στο χρόνο, οι ανθρώπινες πράξεις και συμπεριφορές παραμένουν αναλλοίωτες ανά τους αιώνες.
Οι ”ΦΟΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ” κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ .
Το βιβλίο συνοδεύεται από έντεκα εικόνες σχεδιασμένες από τον συγγραφέα με την κινεζική τεχνοτροπία.

Καλή ανάγνωση.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ