Ενεργά συστατικά των καλλυντικών τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής

Υπάρχουν συστατικά που προσφέρουν πολλά οφέλη αλλά  χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και προσοχής ώστε να μην επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Ενεργά συστατικά των καλλυντικών τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ένα από αυτά είναι τα άλφα υδροξυοξέα AHA .

Ενώ προσφέρουν άριστη απολεπιστική δράση η λάθος χρήση τους  μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία, αλλά και λέπτυνση και ευαισθητοποίηση της επιδερμίδας, απομονώνοντας τη από τα φυσικά της έλαια -αφυδάτωση-, επιταχύνοντας  έτσι τη διαδικασία γήρανσης.

Η ρετινόλη, η βασίλισσα της αντιγήρανσης.

Η χρήση της πάντα πρέπει να ξεκινά από χαμηλό ποσοστό προκειμένου η επιδερμίδα να μπορεί να συνηθίσει αυτό το ισχυρό συστατικό και σταδιακά να αυξάνεται. Καλό είναι όταν θα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε καθαρή ρετινόλη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό γιατί ενώ έχει τεράστια οφέλη για το δέρμα η λάθος χρήση της επιφέρει πολλά προβλήματα έως και μόνιμα δερματικές αλλοιώσεις όπως είναι οι πανάδες. Ενεργά συστατικά των καλλυντικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Αντηλιακές πούδρες, είναι αποτελεσματικές;

Αντηλιακές πούδρες, είναι αποτελεσματικές;

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται σε στυπτικά συστατικά όπως είναι ο άργιλος ,ο  πηλός, ο ενεργός άνθρακας και η χλωροφύλλη.

Η υπερβολική τους χρήση τους μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, κνησμό, αμυχές, ξεφλούδισμα και να διαταράξει την ισορροπία του επιδερμικού φραγμού.

Η UV προστασία είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος και ο χρυσός κανόνας είναι “Παν μέτρον άριστον…”.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ