Πως να νιώθεις τέλεια στην εγκυμοσύνη σου

Είναι μια τόσο μοναδική περίοδος και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να την απολαύσεις στο μέγιστο. Πως να νιώθεις τέλεια στην εγκυμοσύνη σου – By doctor anytime

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

https://www.doctoranytime.gr/ – Βρες τον καλύτερο γιατρό για εσένα!

Η εγκυμοσύνη είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος για την ζωή τη γυναίκας. Συμβαίνουν αρκετές αλλαγές στο σώμα αλλά και στην ψυχοσύνθεση που μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς περίεργα. Παράλληλα όμως είναι μια τόσο μοναδική περίοδος και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να την απολαύσεις στο μέγιστο.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να εστιάσεις είναι η διατροφή. Αύξησε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, δημητριακών και γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και κρέατος χωρίς να παραλείπεις να τρως πρωινό και κάποια σνακ ανάμεσα στα γεύματα. Πολλές φορές συνιστάται η λήψη βιταμινών, πάντα κατόπιν προτροπής γιατρού.

Η κατανάλωση άφθονου νερού, χυμών και υγρών χωρίς καφεΐνη καθημερινά είναι must προκειμένου να κρατήσεις τον οργανισμό σου ενυδατωμένο αλλά και υψηλά σε ενεργειακό επίπεδο ενώ η άθληση θα σε κρατήσει σε καλή φυσική κατάσταση και θα σου χαρίσει επίσης ενέργεια, προετοιμάζοντας το σώμα σου για τον τοκετό. Μετά από την αντίστοιχη εξέταση από τον γυναικολόγο-μαιευτήρα που σε παρακολουθεί ένταξε στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα κάποιο είδος άσκησης. Το περπάτημα και το κολύμπι είναι ασφαλείς επιλογές.

Ένα μασάζ μπορεί να αποτελέσει πραγματική θεραπεία αφού σε απαλλάσσει από την ένταση και μειώνει τους μυϊκούς, και όχι μόνο, πόνους. Ιδανικά επίλεξε έναν θεραπευτή με πιστοποίηση στο προγεννητικό μασάζ.Οι περισσότερες θεραπείες στα σπα είναι ασφαλείς, ωστόσο απόφυγε αυτές που θα ανεβάσουν την θερμοκρασία του σώματός σου όπως την σάουνα.

Λόγω της μεγαλύτερης ροής αίματος κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης παράγεται περισσότερο λάδι στο δέρμα με αποτέλεσμα να είναι πιο λιπαρό σε αρκετές περιπτώσεις. Γι’ αυτό προμηθεύσου ήπια καθαριστικά για το πρόσωπό σου χωρίς ιδιαίτερο λάδι και αν τα μαλλιά σου είναι ιδιαίτερα λιπαρά αύξησε την συχνότητα του λουσίματος. Όσον αφορά το μέικ-απ προτίμησε προϊόντα που δεν περιέχουν υδράργυρο.

Ο καλός ύπνος και η χαλάρωση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις. Η γιόγκα ενδείκνυται προκειμένου να χαλαρώσεις σωματικά και ψυχικά, ελέγχοντας την ισορροπία που μεταβάλλεται λόγω της αλλαγής κέντρου βάρους που πραγματοποιείται στο σώμα σου. Συγκεκριμένα η προγεννητική γιόγκα μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες μιας εγκυμονούσας ανάλογα με το στάδιο που διανύει.

Επιπλέον, είναι γεγονός ότι κατά την διάρκεια της κύησης υπάρχει αύξηση στα επίπεδα ορμονών με αποτέλεσμα την συχνή μεταβολή της διάθεσης αλλά και την μεγέθυνση των συναισθημάτων που αναπτύσσονται, είτε ευχάριστα είτε δυσάρεστα. Η συχνή ξεκούραση και οι ασκήσεις για την αποβολή του άγχους θα βοηθήσουν.

Όσο για το σεξ στην εγκυμοσύνη είναι ασφαλές εκτός αν υπάρχει άλλη ιατρική οδηγία. Πειραματιστείτε και προσαρμόστε την σεξουαλική σας πράξη έτσι ώστε να νιώθεις άνετα.

Τέλος, αυτό που θα επιδράσει θετικά στην ψυχολογία σου είναι μια απόδραση με τον σύντροφό σου για να περάσετε χρόνο οι δυο σας πριν τον ερχομό του μωρού. Αν το αποφασίσετε δρομολόγησε το πριν από την 36η εβδομάδα πάντα μετά από αντίστοιχη έγκριση του γιατρού σου.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ