Συμβουλές για να αυξήσεις την παραγωγή του γάλακτος στον θηλασμό

Παρακάτω θα βρεις μερικά tipsτα οποία βοηθάνε στην παραγωγή του μητρικού γάλακτος. Συμβουλές για να αυξήσεις την παραγωγή του γάλακτος στον θηλασμό – By doctor anytime

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

https://www.doctoranytime.gr/ – Βρες τον καλύτερο γιατρό για εσένα!

Ο μητρικός θηλασμός είναι πολύτιμος για ένα νεογνό και έχει αποδειχτεί εξαιρετικά σημαντικός για την ανάπτυξη του, την διατροφική του αξία,την θωράκιση του οργανισμού αλλά και την φυσική επαφή που συμβάλλει στην καλή ψυχική υγεία του παιδιού. Παραγωγή του γάλακτος στον θηλασμό.

Πολλές νέες μητέρες ανησυχούν για την ποσότητα γάλακτος που παράγουν χωρίς να υπάρχει στην πραγματικότητα λόγος ανησυχίας. Υπάρχουν περιπτώσεις μάλιστα που χρειάζονται κάποιες μέρες μετά την γέννα ώστε να κατέβει το γάλα. Παρακάτω θα βρεις μερικά tipsτα οποία βοηθάνε στην παραγωγή του μητρικού γάλακτος.

Άφησέ το να θηλάσει όσο επιθυμεί

Όσο περισσότερο θηλάζει το μωρό, τόσο περισσότερο γάλα παράγεται από τον οργανισμό. Απόφυγε το αυστηρό πρόγραμμα και καθόρισε το πότε θα θηλάσει το νεογνό από το πόσο συχνά πεινάει. Προσπάθησε να το αφήνεις να θηλάσει όσο αυτό επιθυμεί. Άλλωστε θα σταματήσει από μόνο του όταν νιώσει πλήρες.

Προσπάθησε να ξεκουράζεσαι

Το ξέρω δεν είναι εύκολο αλλά προσπάθησε να μειώσεις κάποιες υποχρεώσεις προκειμένου να έχεις χρόνο να χαλαρώνεις, να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι ειδικά τον πρώτο καιρό. Η έλλειψη ύπνου δυσκολεύει την παραγωγή του γάλακτος

Απόφυγε το άγχος

Μπορεί να μην μειώσει την παραγωγή του γάλακτος αλλά εμποδίζει το αντανακλαστικό που βοηθάει να απελευθερωθεί το γάλα στους αγωγούς του γάλακτος οπότε κάνει δυσκολότερη την προσπάθεια για το μωρό να πάρει αυτό που χρειάζεται. Προσπάθησε να μείνεις ήρεμη. Ο σύντροφος, η οικογένεια και η φίλοι μπορούν να αναλάβουν μερικές για να σε βοηθήσουν.

Συζήτηση με τον γιατρό

Υπάρχουν κάποια φάρμακα που μπορούν να επηρεάζουν τον θηλασμό και την παραγωγή του γάλακτος. Γι’ αυτό μην διστάσεις να συζητήσεις με τον γιατρό σου οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχεις για κάποιο φάρμακο, οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίζεις, οτιδήποτε σε απασχολεί και σε αγχώνει. Εκείνος μπορεί να σου δώσει τις κατάλληλες οδηγίες σχετικά με την περίπτωσή σου.

Συζήτησε την εμπειρία σου

Η συζήτηση με άλλες μητέρες που διανύουν το ίδιο στάδιο ή το έχουν περάσει μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη υποστήριξη προκειμένου να μπορείς να μοιραστείς τις απορίες σου αλλά και τις ανησυχίες σου και φυσικά να μαθαίνεις από τις τις εμπειρίες των άλλων.

Πολύ νερό, όχι αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ μειώνει την παραγωγή του γάλακτος όπως και η αφυδάτωση. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου πίνοντας αρκετό νερό αλλά και τρώγοντας άφθονα φρούτα και λαχανικά.

Ταΐζοντας εσένα, ταΐζεις και το μωρό σου

Για να διατηρηθεί η καλή υγεία της μητέρας και να υπάρχει παράλληλα και η παραγωγή της αναγκαίας ποσότητας γάλακτος χρειάζεται να καταναλώνονται ημερησίως 300 με 500 θερμίδες περισσότερο απ’ όσο καταναλωνόταν πριν την εγκυμοσύνη. Όσο για την διατροφή καλό είναι να είναι ισορροπημένη, περιλαμβάνοντας πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά, δημητριακά και λίγο λίπος.

Περίμενε πριν χρησιμοποιήσεις μπουκάλι

Τον πρώτο καιρό είναι προτιμότερο για να καθιερωθεί η παραγωγή του γάλακτος πριν χρησιμοποιηθεί το μπιμπερό να υπάρχει άμεση επαφή του μωρού με το στήθος προκειμένου να υπάρχει το πιπίλισμα. Το μωρό μπορεί να αδειάσει καλύτερα το στήθος απ’ ότι μια αντλία.

Μασάζ στο στήθος

Κάνοντας μασάζ στο στήθος, ενδέχεται να βοηθήσεις στην αύξηση της περιεκτικότητας του γάλακτος σε λιπαρά

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ