Οι αλλαγές και οι παθήσεις στο δέρμα κατά την εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που επηρεάζει την γυναίκα σε πολλαπλά επίπεδα με τις  ορμονικές αλλαγές να αποτελούν την κύρια πηγή για πολλές από τις δερματικές παθήσεις που εμφανίζονται κατά την διάρκεια της. Να λοιπόν τι να περιμένεις από το δέρμα σου σε περίπτωση εγκυμοσύνης. Οι αλλαγές και οι παθήσεις στο δέρμα κατά την εγκυμοσύνη – By doctor anytime

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

https://www.doctoranytime.gr/ – Βρες τον καλύτερο γιατρό για εσένα!

Ακμή

Ακόμη κι αν δεν είχες ποτέ δείγματα ακμής ή είχες καθαρό πρόσωπο ενδέχεται να εμφανιστεί ακμή κατά την κύηση λόγω των αυξημένων ορμονών. Γι’ αυτό και η καθημερινή περιποίηση του προσώπου σου είναι επιτακτική, επιλέγοντας κατάλληλα και ασφαλή για το έμβρυο προϊόντα κατόπιν συνεννόησης με τον δερματολόγο σου.

Μέλασμα

Ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών αποκτούν στην εγκυμοσύνη πανάδες στο πρόσωπο με την έκθεση στον ήλιο να κάνει το πρόβλημα πιο έντονο, καθιστώντας την προστασία απαραίτητη με την αποφυγή του αλλά και την χρήση αντηλιακού. Το μέλασμα η χλόασμα συνήθως υποχωρεί μετά την γέννα ενώ κάποιες φορές μπορεί να γίνει μόνιμο.

Υπερμελάγχρωση

Πολλά σημεία του σώματος μπορεί να γίνουν πιο σκουρόχρωμα ή πιο έντονα όπως οι φακίδες και κάποια σημάδια ειδικά αν έχεις πιο σκούρο τόνο επιδερμίδας. Απόφυγε την έκθεση στον ήλιο και κάνε τακτικό έλεγχο  μαζί με τον γιατρό σου στο σώμα σου.

Κνίδωση ή κνιδωτικές βλατίδες

Μια από τις συνηθέστερες δερματοπάθειες της εγκυμοσύνης η οποία εμφανίζεται στην κοιλιά, το στήθος, τους γλουτούς σε μεγάλες κηλίδες. Δεν υπάρχει θεραπεία αλλά αντιμετωπίζεται με την λήψη αντισταμινικών και ειδικών κρεμών που βοηθούν και συνήθως φεύγει με την γέννα.

Θηλώματα

Η εμφάνιση και ο πολλαπλασιασμός των κρεατοελιών, μικρών καλοηθών όγκων στην επιδερμίδα είναι συχνές σε μια έγκυο χωρίς να συνιστούν λόγο ανησυχίας ενώ μπορούν να αφαιρεθούν αν χρειαστεί.

Ραγάδες

Είναι επόμενο όσο μεγαλώνει η κοιλιά και το δέρμα τεντώνεται και προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες να δημιουργούνται ραγάδες όχι μόνο στην κοιλιά αλλά και στο στήθος, τα οπίσθια ή τα μπράτσα. Δυστυχώς δεν είναι δυνατή η πρόληψη τους ωστόσο η αντιμετώπισή του είναι εφικτή με ειδικές κρέμες.

Έκζεμα

Πολλές φορές εμφανίζονται κόκκινα εξανθήματα που προκαλούν ξηρότητα στο δέρμα. Η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί με αφορμή κάποια τρόφιμα, κάποια σαπούνια και την ύπαρξη άγχους γι’ αυτό και είναι σημαντικό να αποφεύγονται.

Κιρσοί και Ευρυαγγείες

Τα αυξημένα ποσοστά οιστρογόνου στην εγκυμοσύνη είναι πιθανό σε πολλές περιπτώσεις να διογκώσουν τις φλέβες και να προκαλέσουν ευρυαγγείες στο πρόσωπο, τον λαιμό και τα χέρια όμως είναι μια προσωρινή και ακίνδυνη κατάσταση που συνήθως επανέρχεται μετά την γέννα.

Για την καλύτερη δυνατή φροντίδα του δέρματος κατά την εγκυμοσύνη προσπάθησε να πίνεις πολύ νερό, να αποφεύγεις τον ήλιο και να φοράς αντιηλιακό, ενυδατώνοντας συχνά το δέρμα σου και φυσικά μην παραλείπεις να συζητάς ο,τιδήποτε εμφανίζεται στο σώμα σου με τον γιατρό σου.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ