Σεξουαλική ζωή – λίμπιντο και ηλεκτρονικό τσιγάρο. Τι ξέρουμε;

Πολλά συζητιούνται μετά την εμφάνιση του ηλεκτρονικού τσιγάρου παγκοσμίως. Μελέτες γίνονται συστηματικά για την επίδραση του στη σεξουαλική ζωή και στη λίμπιντο. Σεξουαλική ζωή – λίμπιντο και ηλεκτρονικό τσιγάρο. Τι ξέρουμε;

Οι ατμιστές έχουν πολλά πλεονεκτήματα, εάν τους συγκρίνουμε με τους καπνιστές. Εάν σκέφτεστε να στραφείτε από το κοινό τσιγάρο στο άτμισμα κάντε μια έρευνα αγοράς και σίγουρα θα βρείτε μια εταιρεία προϊόντων ατμίσματος που θα καλύψει τις ανάγκες σας. Ας δούμε παρακάτω πως το vapingεπηρεάζει το σεξ και τι έδειξαν οι έρευνες:

Σύγκριση κοινού τσιγάρου και vaping στη σεξουαλική ζωή

Το κοινό τσιγάρο έχει καταστροφικές συνέπειες στην σεξουαλική ζωή τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Μειώνει την ερωτική λίμπιντο και προκαλεί δυσλειτουργίες, όπως πχ. μειωμένη επιθυμία για σεξ. Το μονοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από την καύση του καπνού επιδρά σε όλο τον οργανισμό με αποτέλεσμα την απελευθέρωση βλαβερών τοξικών ουσιών. Συνδυάζοντας το με την ύπαρξη νικοτίνης η επίδραση του επιδεινώνεται κι άλλο. Αντιθέτως, στο ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν υπάρχουν αυτές οι παρενέργειες γιατί πρόκειται καθαρά για παραγωγή ατμού. Όμως, δεν παύει να υπάρχει η νικοτίνη στα υγρά αναπλήρωσης, η οποία σε πολλές περιπτώσεις η περιεκτικότητα της είναι πολύ υψηλή – με εξαίρεση τα υγρά που δεν περιέχουν καθόλου.

Πως επηρεάζει το ηλεκτρονικό τσιγάρο το σεξ

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο επηρεάζει με διάφορους τρόπους το σεξ. Κατ’ αρχήν, οι ατμιστές συγκριτικά με τους καπνιστές έχουν περισσότερες αντοχές. Με βάση επιστημονικές μελέτες, η αποχή βλαβερών ουσιών είναι ο κύριος λόγος που η αντοχή παραμένει στα ίδια επίπεδα. Επίσης, οι αισθήσεις είναι πιο οξυμένες και ο ατμιστής νιώθει τις γεύσεις και τις μυρωδιές όπως ένας που δεν καπνίζει. Αυτό βελτιώνει την ποιότητα και την απόλαυση στο σεξ. Ας μην ξεχνάμε και την αυξημένη ενέργεια. Το ατμικό τσιγάρο μιας που είναι κατά 95% περισσότερο αβλαβές από το κοινό τσιγάρο, διατηρεί την ενέργεια των ατμιστών αυξημένη. Αυτό έχει ως συνέπεια και μια βελτιωμένη διάθεση που συνδέεται προφανώς και με τη σεξουαλική επιθυμία.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο και σεξουαλική ζωή

Μετά από έρευνες, έχει αποδειχτεί πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ερωτική ζωή εν μέρη, κυρίως των ανδρών. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία. Γιατί όμως; Ο λόγος είναι η νικοτίνη. Όπως και στο κοινό τσιγάρο, έτσι και στο ηλεκτρονικό, η περιεκτικότητα νικοτίνης έχει επιπτώσεις στη λίμπιντο και στη στυτική δυσλειτουργία. Όταν γίνεται η απορρόφηση της στον οργανισμό προκαλεί συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων, ενώ παράλληλα μειώνει τη ροή αίματος σε όλα τα ζωτικά όργανα. Είναι αποδεδειγμένο πως υπάρχουν διπλάσιες πιθανότητες σε έναν ατμιστή να βιώσει αυτό το πρόβλημα σε σχέση με έναν που δεν καπνίζει ή ατμίζει.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Οι λόγοι που ατμίζουμε μετά το σεξ

Οι λόγοι που ατμίζουμε μετά το σεξ μπορούν να παρομοιαστούν με τους λόγους που οι καπνιστές ανάβουν τσιγάρο αμέσως μετά. Ένας από τους λόγους είναι απλά γιατί θέλουμε να χαλαρώσουμε αφότου μπαίνουμε σε μια φάση αδράνειας. Επιπλέον, είναι ένας τρόπος να βάλουμε τις σκέψεις μας σε τάξη. Να σκεφτούμε δηλαδή, τι έγινε και τι μέλει γενέσθαι στη συνέχεια. Είναι καθαρά ψυχολογικός λόγος. Πολλοί δε, ατμίζουν αμέσως μετά επειδή θέλουν να απολαύσουν την εμπειρία. Η νικοτίνη εδώ, είναι η κύρια αιτία που καταλήγουν σε αυτό. Έτσι, μια δόση της μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση τους. Τέλος, όπως και στο κάπνισμα, το άτμισμα είναι μια συνήθεια. Οι περισσότεροι χρειάζονται το ηλεκτρονικό τσιγάρο για να φύγει η ένταση και έτσι, ξαναγυρίζουν σε αυτή τους τη συνήθεια.

Είδαμε παραπάνω πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο επιδρά στη σεξουαλική ζωή. Οι ατμιστές έχουν σαφώς περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με τους καπνιστές. Το άτμισμα δεν είναι εθιστικό – ως ένα βαθμό όπως το τσιγάρο, ενώ παράλληλα αποφεύγεται και η συνηθισμένη μυρωδιά που ακολουθεί σε όσους καπνίζουν.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ