7 Tips για πιο υγιεινή διατροφή

Ήξερες πως πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες είναι ανθυγιεινές; 7 Tips για πιο υγιεινή διατροφή – By doctor anytime

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

https://www.doctoranytime.gr/ – Βρες τον καλύτερο γιατρό για εσένα!

Το fast food, τα επιδόρπια γλυκά που περιέχουν πολλές θερμίδες αλλά και τα ποτά με άφθονη ζάχαρη που καταναλώνουμε είναι μερικές από αυτές που ακολουθούμε στην διατροφή μας και χρειάζεται να αλλάξουμε.

Επειδή η αλλαγή των συνηθειών μας όμως δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μονομιάς, μπορούμε να ξεκινήσουμε με την βελτίωση κάποιων τροφών που καταναλώνουμε και αντικατάστασή τους από πιο υγιεινές επιλογές. υγιεινή διατροφή

Λιγότερες λιπαρές τροφές

Αντί για λιπαρά κρέατα μπορείς να επιλέξεις άπαχη πρωτεΐνη και θαλασσινά και αντί για στερεά λίπη όπως το βούτυρο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο.

Περισσότερα προϊόντα ολικής

Προσπάθησε να αντικαταστήσεις όσα τρόφιμα μπορείς με αντίστοιχα ολικής άλεσης. Ψωμί, δημητριακά ακόμα και μακαρόνια και ρύζι.

Το φαινόμενο της πίτσας

Ανήκει στα αγαπημένα φαγητά και τις ένοχες επιλογές που δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Γι’ αυτό και δεν θα σου πούμε λοιπόν να την απαρνηθείς. Με λίγες βελτιώσεις θα μπορείς να μην στερείσαι ένα φαγητό που σου αρέσει τόσο πολύ αλλά παράλληλα να το απολαμβάνεις με λιγότερες ενοχές. Πως θα γίνει αυτό; Αντικατάστησε το αφράτο φύλλο με λεπτό και αν είναι δυνατόν ολικής, παράλειψε το κρέας και προτίμησε λαχανικά και επίλεξε τυρί με χαμηλά λιπαρά.

Απόφυγε τα trans λιπαρά

Τέτοιου είδους λιπαρά βρίσκονται στο βούτυρο, το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το μπέικον και σε άλλα και χρειάζεται να τα αποφεύγουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να καταναλώνουμε περισσότερο τροφές όπως τα αυγά, τα φασόλια, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Μικρότερες ποσότητες φαγητού

Ξεκίνα μειώνοντας την ποσότητα του φαγητού που βάζεις στο πιάτο σου ώστε να συνηθίσεις μικρότερες ποσότητες και στην συνέχεια θα χορταίνεις ευκολότερα. Ιδανικά μπορείς να χρησιμοποιείς μικρότερα πιάτα ενώ όταν βρίσκεσαι κάπου έξω μην εγκλωβίζεσαι στην αναγκαιότητα του να αδειάσεις το πιάτο σου. Πολύ συχνά οι ποσότητες που μας σερβίρουν έξω είναι μεγαλύτερες απ’ ότι χρειαζόμαστε για να χορτάσουμε.

Συνόδεψε το φαγητό σου με σαλάτα

Εντάσσοντας στο γεύμα σου καθημερινά σαλάτα σημαίνει ότι θα μειώσεις την κατανάλωση του κυρίως γεύματος και ταυτόχρονα θα το αντικαταστήσεις με σωστό και υγιεινό τρόπο. Υπάρχουν άφθονοι συνδυασμοί με λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς για να υπάρχει εναλλαγή και να μην βαριέσαι.

Λιγότερη ζάχαρη και αλάτι

Μείωσε την κατανάλωση αναψυκτικών, αλκοολούχων ποτών και καφέ που περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και περιόρισε την κατανάλωση του πρόσθετου αλατιού που βοηθά στην κατακράτηση των υγρών. Όταν έχεις όρεξη να φας σοκολάτα προτίμησε την μαύρη η οποία είναι πιο υγιεινή επιλογή με λιγότερη ζάχαρη. Αντί για κάποιο γλυκό μπορείς να δοκιμάσεις να φας κάποιο φρούτο ή ένα ποτήρι γάλα.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένα από τα πρώτα που προσπάθησα να κάνω για τη διατροφή μου είναι να ελλατώσω αλάτι και ζάχαρη, κυρίως τη ζάχαρη μιας και υπάρχει ιστορικό για διαβήτη. Και αυτό που ανακάλυψα είναι ότι την περισσότερη ζάχαρη στη ζωή μας δεν τη βάζουμε από το γλυκό που θα φάμε μια φορά τη βδομάδα αλλά από καθημερινά πράγματα όπως για παράδειγμα τον καφέ. Έτσι ανακάλυψα και τη στέβια που είναι η καλύτερη εναλλαγή από τα να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε άλλη ζάχαρη. Πχ. Καστανή, μαύρη κλπ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ