Η πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας… Γυναικοκτονία

Η πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας… Γυναικοκτονία. Το πρόβλημα τόσων γυναικοκτονιών γίνεται ανθρωπολογικά υπαρξιακό. Συνιστά ανθρωπιστική κρίση…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Η βία είναι μια μαθημένη και σκόπιμη συμπεριφορά και δεν έχει τίποτα να κάνει με αυτό που ακούμε συχνά “έχασε τον έλεγχο ή βγήκε εκτός εαυτού…”. Αντιθέτως, αποτελεί το μέσο απόκτησης και διατήρησης του ελέγχου.

Η μάστιγα της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας διαιωνίζεται… Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι η χώρα μας βρίσκεται στην 98η θέση στην Ισότητα των Φύλων μεταξύ 156 χωρών με βάση τον Παγκόσμιο Δείκτη Ισότητας. Οι γυναικοκτονίες προσλαμβάνουν διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης καθώς δολοφονούνται έξι γυναίκες ανά ώρα, παγκοσμίως, ενώ κακοποιήσεις και βιασμοί απειλούν διαρκώς τις γυναίκες.

Το να μη δέχεσαι, μετά από τις συνεχείς γυναικοκτονίες στη χώρα μας, τη διακριτή αντιμετώπιση είναι ένα  δείγμα τού να μη θέλεις να δεις  όσα συμβαίνουν, να αδυνατείς να συλλάβεις την ουσία των τεκταινομένων, την ιεράρχηση των διακυβευμάτων και τις βαθιές εξουσιαστικές σχέσεις που τα διέπουν… σε καθιστά υπεύθυνο.

Αλήθεια πόσες πρέπει να θρηνήσουμε ακόμη για να αλλάξει κάτι στην πράξη, μιας και δεν σκοτώνει ούτε η αγάπη, ούτε η ζήλια, ούτε ο έρωτας αλλά μονάχα η πατριαρχία;

Πόσες πρέπει να χαθούν ακόμη για να προχωρήσουμε σε δομικές αλλαγές στη χώρα μας που θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί ήδη;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Γυναικοκτονία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ