Ενδυναμώστε την ενσυναίσθηση των παιδιών σας με παραμύθια!

    Τα παραμύθια είναι ο ομορφότερος τρόπος ώστε να έχετε ποιοτικές στιγμές με τα παιδιά σας. Όλοι οι γονείς θέλουμε να μεγαλώσουμε παιδιά που σέβονται και κατανοούν τα αισθήματα των άλλων. Ενδυναμώστε την ενσυναίσθηση των παιδιών σας με παραμύθια!

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

    Όταν μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας και ακούμε αυτές των άλλων μαθαίνουμε να κατανοούμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και να αποκτούμε σφαιρική εικόνα για τον κόσμο. Μέσα από τις ιστορίες και τα παραμύθια μπορούμε να τονώσουμε την περιέργεια των παιδιών μας αλλά και αυτόν τον σύνθετο μηχανισμό της κατανόησης. Μη ξεχνάτε πως αυτή η διαδικασία είναι μια δουλειά που απαιτεί χρόνια… μια διαρκής εκπαίδευση και φιλοσοφία. Ένα σκεπτικό του πως να μάθουμε να κατανοούμε, να σεβόμαστε και να νοιαζόμαστε… Μια αρετή κατ εμέ που ακόμα και αρκετοί γονείς διαθέτουν σε αρκετά χαμηλά επίπεδα και για χάρη των παιδιών τους οφείλουν να την αναπτύξουν!

    Παρακάτω σας προτείνω τρία παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Διόπτρα που πραγματικά αγαπήσαμε και στοχεύουν ακριβώς σε αυτό που σας αναλύω παραπάνω. Στοχεύουν στην ενδυνάμωση της ενσυναίσθησης των παιδιών μέσα από 3 πολύ έξυπνες και τρυφερές ιστορίες που θα λατρέψετε…

    Το μικρό αγόρι και τα 4 αβγά

    Ένα όμορφο πρωινό, ένα μικρό αγόρι που θέλει να μάθει όλα τα μυστικά του κόσμου, εξερευνά τον κήπο του σπιτιού του.
    Ανάμεσα στα λουλούδια ανακαλύπτει μια χελώνα με πολύχρωμο καβούκι.
    Η χελώνα του αναθέτει μια αποστολή… να της φέρει 4 αβγά και του υπόσχεται να του αποκαλύψει ένα μεγάλο μυστικό!Μέσα από τα ταξίδια του, το μικρό αγόρι θα μάθει για τη διαφορετικότητα και πώς μπορεί να αγαπά και να αποδέχεται όλους τους ανθρώπους με σεβασμό.

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

    Εδώ κρύβεται η χαρά

    Παίρνουμε μια βαθιά ανάσα και απλωνόμαστε σαν τον γαλαξία, ξεφυσώντας χιλιάδες αστεράκια.
    Κι όταν νιώσουμε άγχος για κάτι στη ζωή μας, αναπνέουμε βαθιά και θυμόμαστε ότι είμαστε ένα με το σύμπαν!

    Ένα υπέροχο βιβλίο για τη χαλάρωση των παιδιών.
    Ενθαρρύνει τους νεαρούς αναγνώστες να εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους και τον όμορφο κόσμο γύρω τους.

    Αυτό το ποιητικό ταξίδι σε ένα μέρος χαράς και ηρεμίας θα εμπνεύσει και θα δώσει ώθηση στα παιδιά να παρατηρούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, ώστε να αποκτήσουν ενσυνείδητη προσοχή.

    Το σπίτι με τα χαρούμενα ποντικάκια

    Τρία χαριτωμένα ποντικάκια.
    Τρία διαφορετικά σπιτάκια,
    άλλα μεγάλα και άλλα μικρά…
    Σε ποιο σπιτάκι όμως χαμογελούν αληθινά;

    Μια όμορφη ιστορία που δείχνει στα παιδιά
    ότι η πραγματική ευτυχία βρίσκεται
    στην απλότητα.

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ