5+1 βιβλία αυτοβελτίωσης που αξίζει να διαβάσεις

Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις Ψυχογιός που αξίζει να ανακαλύψεις αν αγαπάς τα βιβλία που θα σε μεταφέρουν ένα βήμα πιο πέρα… 5+1 βιβλία αυτοβελτίωσης που αξίζει να διαβάσεις

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις! 

Άρπαξε την ευκαιρία να γίνεις καλύτερος και αυτό μπορεί να ξεκινήσει να γίνεται από σήμερα! Βιβλία αυτοβελτίωσης, μια κατηγορία που αγαπώ προσωπικά ιδιαίτερα! Σήμερα σας έχω 5+1 βιβλία αυτοβελτίωσης που αξίζει να δώσετε την προσοχή σας και δεν θα σας απογοητεύσουν!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΑΣ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ

Μήπως η ζωή σου κατακλύζεται από πλάσματα που σε βλάπτουν με την ηλιθιότητά τους; Μήπως επιθυμείς να δώσεις τέλος σ’ αυτή την απαίσια εμπειρία αλλά δεν ξέρεις πώς;

Οι ηλίθιοι εμφανίζονται χωρίς προειδοποίηση, εκεί όπου δεν το περιμένεις. Επιθυμείς απλώς να μετακινηθείς, να απολαύσεις ένα τοπίο, να εργαστείς, να χαρείς το ότι είσαι ζωντανός, και τότε, ένας ηλίθιος έρχεται να σου χαλάσει τη μέρα, να σε δυσκολέψει, ή ακόμη χειρότερα, να σε εγκλωβίσει κι εσένα στην ηλιθιότητά του.
Είναι παντού. Και προσπαθώντας να τα βγάλεις πέρα μαζί τους, κινδυνεύεις να γίνεις ένας απ’ αυτούς.
Με χιούμορ, αγαθές προθέσεις και σοφία, το βιβλίο αυτό προτείνει μια νέα ηθική με βάση την οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μάστιγα της εποχής μας, αυτή την ασθένεια που αφορά συνολικά την κοινωνία και δηλητηριάζει τη ζωή του καθενός μας.


ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ

ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ;
Μετά το εκδοτικό φαινόμενο ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ, οι Κιτσίμι και Κόγκα επανέρχονται με το δεύτερο μέρος της διδασκαλίας τους, που αξιοποιεί τη θεωρία του Άντλερ, ενός από τους γίγαντες της ψυχολογίας του 20ού αιώνα, για να μας οδηγήσει στην ευτυχία.
Ο νεαρός άντρας που γνωρίσαμε στο πρώτο βιβλίο απευθύνεται για ακόμη μία φορά στον φιλόσοφο αναζητώντας απαντήσεις. Με τι τρόπο μπορούμε να διαβούμε το «μονοπάτι της ευτυχίας»; Μπορεί η θεωρία του Άντλερ όντως να εφαρμοστεί στην πράξη; Και ποιο είναι εκείνο το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο Άντλερ περί «μεγαλύτερης επιλογής στη ζωή», την οποία πρέπει όλοι να πάρουν ώστε να ζήσουν ευτυχισμένοι;
Ένα σοφό βιβλίο που δε δίνει έτοιμες λύσεις, αλλά την πυξίδα για να βγούμε από το χάος και να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή.


Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Η επόμενη απόφαση που θα πάρεις μπορεί ν’ αλλάξει τη ζωή σου!
Κάθε μέρα κάνουμε αμέτρητες επιλογές, αλλά σπάνια καθόμαστε να σκεφτούμε πώς φτάσαμε σε αυτές. Στο βιβλίο αυτό, ο Πάβελ Μότιλ μάς καλεί να εξετάσουμε πιο προσεκτικά τον τρόπο που παίρνουμε αποφάσεις – και να μάθουμε πώς να το κάνουμε καλύτερα.
Ο Μότιλ εξετάζει σε βάθος τις διαδοχικές αποφάσεις που οδήγησαν σε μερικά από τα πιο δραματικά γεγονότα του σύγχρονου κόσμου: από την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας στην τραγωδία στο Έβερεστ το 1996, από τη διάσωση της αποστολής Apollo 13 στην προβληματική συγχώνευση Daimler-Chrysler. Και αποκαλύπτει δεκαέξι κανόνες αποτελεσματικής λήψης αποφάσεων που θα αλλάξουν για πάντα την οπτική μας. Καθώς η τεχνολογική πρόοδος αλλάζει τον κόσμο μας με ραγδαίο ρυθμό, είμαστε όλοι αντιμέτωποι με έναν λαβύρινθο αποφάσεων στη δουλειά και τη ζωή μας. Το βιβλίο αυτό μας προσφέρει τη γνώση και τη σοφία που χρειαζόμαστε ώστε να αντιμετωπίσουμε ακόμη και τις πιο δύσκολες καταστάσεις με αυτοπεποίθηση, και να βγούμε από τον λαβύρινθο με ευκολία.


HARVARD BUSINESS REVIEW – ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ

Το μοναδικό βιβλίο που θα χρειαστείτε για να αναπτύξετε τις ηγετικές σας ικανότητες.

Πετάξτε όλες τις λίστες με τα «10 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να πετύχετε ως ηγέτης». Οι τρόποι που θα σας επιτρέψουν να αφήσετε το αποτύπωμά σας είναι γνωστοί. Δημιουργήστε ένα όραμα και εμπνεύστε τους άλλους να το ακολουθήσουν. Κάντε δύσκολες επιλογές. Υιοθετήστε την καινοτομία και δείτε απτά αποτελέσματα. Σήμερα, που οι επιχειρήσεις αλλάζουν ραγδαία και η τεχνολογία επιβάλλει νέα οργάνωση, όλα τα παραπάνω είναι ακόμα πιο σημαντικά.
Με αυτό το εγχειρίδιο οι ειδικοί στη στρατηγική Ron Ashkenas και Brook Manville, παραθέτοντας υλικό από το Harvard Business Review, συνεντεύξεις ανώτερων στελεχών και τη δική τους πολύτιμη εμπειρία, δείχνουν τον δρόμο σε κάθε ηγέτη για να ξεχωρίσει.
Συγκεκριμένα θα βρείτε:
• Παραδείγματα υποδειγματικής άσκησης ηγεσίας από κορυφαίους αναλυτές.
• Μελέτες περιπτώσεων ηγετών όπως ο Jim Wolfensohn στην Παγκόσμια Τράπεζα, η Paula Kerger στην PBS και ο Darren Walker στο Ίδρυμα Ford.
• Οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε και να αρχίσετε να εφαρμόζετε έξι βασικές πρακτικές: οικοδόμηση κοινού οράματος, ανάπτυξη στρατηγικής, συνεργασία με τους καταλληλότερους, εστίαση στα αποτελέσματα, καινοτομία για το μέλλον και ηγεσία του εαυτού σας. βιβλία αυτοβελτίωσης


ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ – ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ

ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΤΩΡΑ», ΣΤΗ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
«Να είσαι εδώ» και «Να είσαι παρών εδώ και τώρα» είναι δυο φράσεις που ακούγονται πολύ συχνά, είτε μιλάμε για φιλοσοφία, ψυχολογία ή διαλογισμό. Αλλά τι σημαίνουν πραγματικά;
Ο Δαλάι Λάμα μοιράζεται μαζί μας τη διδασκαλία του για την κενότητα, τη συμπόνια και την προσκόλληση, ώστε να μας δείξει τον τρόπο να «είμαστε εδώ».
Να είσαι εδώ σημαίνει να πάψεις να είσαι προσκολλημένος στο παρελθόν ή να ανησυχείς για το μέλλον. Να αντιμετωπίσεις τη δυστυχία του κόσμου, να εξασκήσεις τη συμπόνια, τώρα. Να είσαι εδώ σημαίνει να βρίσκεις την ευτυχία, την ειρήνη και την πληρότητα στη ζωή, τώρα.

 


ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ – ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ

ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ Ο ΘΥΜΟΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗΣ
«Θυμός» και «Δαλάι Λάμα» στην ίδια πρόταση; Ακούγεται αντιφατικό. Στο κάτω κάτω ο Δαλάι Λάμα διδάσκει την καλλιέργεια της αγάπης και της συμπόνιας.
Ωστόσο, στον κόσμο στον οποίο ζούμε, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που προκαλούν θυμό: αδικία, κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, ρατσισμός, άγνοια. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας λέει ακριβώς αυτό: Πρέπει να είμαστε θυμωμένοι.
Αν κατανοήσουμε τον θυμό μας –πώς τον νιώθουμε, πώς τον εκδηλώνουμε, πώς τον χειριζόμαστε–, τότε μπορούμε να τον μεταμορφώσουμε σε συμπονετική δράση. Και μόνο τότε θα κάνουμε τη ζωή τη δική μας αλλά και των άλλων καλύτερη. βιβλία αυτοβελτίωσης

 

 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ