Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας: 8 Συμβουλές για την βελτίωσή της

Η 10η Οκτώβρη, η παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας, έρχεται για άλλη μια χρονιά να μας ευαισθητοποιήσει γύρω από θέματα ψυχικών ασθενειών και να μας υπενθυμίσει πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία. Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας: 8 Συμβουλές για την βελτίωσή της – By doctor anytime

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

https://www.doctoranytime.gr/ – Βρες τον καλύτερο γιατρό για εσένα! Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας

Το ανεξέλεγκτο άγχος, οι ξαφνικές αλλαγές, μια σημαντική απώλεια αλλά και οι καθημερινές δοκιμασίες είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις που μπορούν να την επηρεάσουν, προκαλώντας ψυχικές διαταραχές.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες απλές συμβουλές που μπορούν να αυξήσουν τα θετικά συναισθήματα στην καθημερινότητα και να συμβάλλουν στην διαχείρισης ως προς το άγχος και την κατάθλιψη χωρίς φυσικά να αντικαθιστούν την βοήθεια ενός ειδικού.

Τακτοποίησε τον χώρο σου

Αν πλημμυρίζεται ο χώρος σου από ακαταστασία πιθανόν να δημιουργηθεί σύγχυση στον εγκέφαλο σου, αποσπώντας την προσοχή σου και εμποδίζοντας την ικανότητα επεξεργασίας πληροφοριών. Επιπλέον έρευνες δείχνουν ότι η ακαταστασία ενισχύει την ορμόνη του στρες, ειδικά στις γυναίκες.

Διάβασε κάτι ευχάριστο

Ένας σίγουρος τρόπος να ξεχαστείς και να αποβάλλεις την κακή διάθεση είναι να διαβάσεις κάτι που σου αρέσει. Το διάβασμα το οποίο θα σε συνεπάρει είναι ένα εισιτήριο για την καλή διάθεση. Επίλεξε κάτι ευχάριστο.

Κάνε γούνινους φίλους

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η συναναστροφή και οι αγκαλιές με κάποιο ζώο όπως η γάτα ή ο σκύλος μπορούν να μειώσουν την ορμόνη του στρες. Αν δεν μπορείς να υιοθετήσεις κάποιο κατοικίδιο υπάρχει πάντα η εναλλακτική λύση του εθελοντισμού σε κάποια φιλοζωική οργάνωση.

Βγες στην φύση

Αφιερώνοντας χρόνο στην φύση, μειώνονται τα αισθήματα κατάθλιψης, του άγχους και του στρες. Προσπάθησε να εντάξεις στο πρόγραμμά σου την βόλτα όσο περισσότερες φορές την εβδομάδα μπορείς.

Κάνε ό,τι σε διασκεδάζει

Βλέπεις χαζά βιντεάκια με αστεία περιστατικά, ζώα ή πλάκες και ξεσπάς σε γέλια; Συνέχισε το εφόσον σε διασκεδάζει. Μπορείς επίσης να ακούς αστεία podcasts ή να διαβάσεις κάτι χιουμοριστικό και να σου φτιάχνει την διάθεση εξίσου.

Άκου την μουσική που προτιμάς

Είτε ακούς κλασσική μουσική είτε κάτι πιο έντονο και χορευτικό μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις. Σε περίπτωση κάποιου τραγουδιού με γρήγορο ρυθμό αυτό γίνεται όταν σταματά η μουσική. Τότε οι καρδιακοί παλμοί και η πίεση αμβλύνονται.

Αφιέρωσε χρόνο στους κοντινούς σου

Οι γύρω σου δεν μπορούν να γνωρίζουν πότε δεν αισθάνεσαι καλά. Σε κάθε περίπτωση προσπάθησε να έχεις συχνή επαφή και να μοιράζεσαι τα συναισθήματά σου. Πέρνα χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σου και αν δεν μπορείς να συναντήσεις από κοντά τα αγαπημένα σου άτομα τηλεφώνησέ τους ή στείλε κάποιο μήνυμα.

Βρες μια ασχολία που σε γεμίζει

Είναι σημαντικό να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο, κάνοντας κάποια ασχολία που σε ευχαριστεί και σε γεμίζει. Προτίμησε κάτι δημιουργικό και δραστήριο από το να είσαι παθητικός, παρακολουθώντας απλά τηλεόραση ή παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ζωγραφική, κολύμβηση, χορός ή ποδήλατο; Είναι μόνο μερικές επιλογές. Η τελική απόφαση είναι δική σου!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ