play date ή αλλιώς έλα να διασκεδάσουμε!

Δεν είναι το πρώτο μας play date προς Θεού! Αυτό το κάνουμε συχνά, να μαζευόμαστε και να γίνεται χαμός στο σπίτι μας ή σε άλλο σπίτι. “Play date” ανακάλυψα εκ των υστέρων πως είναι μια ορολογία η οποία “παίζει” πολύ στις blogo-περιγραφές.
By the way ανεξάρτητα με το πως το λέμε ή όχι εμείς εχθές, Σάββατο βράδυ, είπαμε να ανοίξουμε επίσημα το τριώδιο στο σπίτι μας! Θέλεις να έρθεις μια βόλτα;!
Ετοιμασίες δεν έκανα για να σου είμαι ειλικρινής. Μιας και μέχρι τελευταία στιγμή δεν ήξερα εάν θα φωνάξουμε τον κολλητό μας φίλο να παίξουμε ή όχι αφού μια ίωση, τις προηγούμενες ημέρες, έδειχνε να μας τριγυρίζει! Ευτυχώς ήμασταν καλά και το παιχνίδι κανονίστηκε!

Το μοναδικό πράγμα που έφτιαξα ήταν cupcakes βανίλια/σοκολάτα να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας και φρουτάκι επιπλέον για τα παιδιά. Για φαγητό έκανε το θαύμα του το delivery! Ξεκούραστη μαμά = χαρούμενη μαμά δεν λένε;

play date 1

play date 2

play date 3

Από πάνω μια απλή βουτυρόκρεμα με κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και τρίμμα από μαύρη κουβερτούρα ώστε να ταιριάζει και με τα δάκρυα μαύρης σοκολάτας που είχαν στο εσωτερικό τους τα cupcakes.Πέραν αυτού; Άφθονο παιχνίδι, σερπατίνες, μπαλόνια και μπαλονοκατασκευές!!!!!

play date 5

Αφού έγινε χαμός με τις σερπατίνες η μαμά του φίλου μας, είχε την φοβερή ιδέα να τους αναθέσουμε project…να τα μαζέψουν όλα από κάτω και να τα βάλουν σε έναν κουβά. Γιατί καλέ και αυτό παιχνίδι δεν είναι;!
play date 10
Ο μπαμπάς του φίλου μας, ανακαλύψαμε όλοι με ενθουσιασμό ότι, έχει χάρισμα σου λέω στις μπαλονοκατασκευές!!! Ιδού και ένα χαριτωμένο σκυλάκι!
play date 7

Η μαμά του φίλου μας ανέλαβε το decoration! Αμέ… γιατί όλα είναι θέμα φαντασίας!

 play date 8

Το δωμάτιό μας εν ώρα δράσης!!!! Ω! μη πανικοβάλλεστε είναι μία συνηθισμένη εικόνα. Το πιο σημαντικό; Τα μικρά μαζί με την βοήθειά μας στο τέλος καθάρισαν ΟΛΟ το δωμάτιο

play date 9

Στο τέλος. o καλύτερός μας φίλος, μας χάρισε μια ζωγραφιά, την οποία έχουμε ακόμα στο δωμάτιό μας… Ένα υπέροχο ηφαίστειο!!! Ξέρουμε ότι αγαπά ιδιαιτέρως τα ηφαίστεια και η Νίνα καμαρώνει την ζωγραφιά με χαρά! Το φωτογραφίσαμε σήμερα το πρωί, να αποθηκευτεί στο αρχείο μας! Ω ναι η φωτογραφία είναι ακόμα στο δωμάτιό μας…

play date 11

Και κλείνοντας θα προσθέσω στο υπέροχο σαββατοκύριακο και την σημερινή μας βολτάδα…

play date 12

Η φιλία είναι ευλογία… Από μικρή ηλικία να την διδάσκετε όσο μπορείτε στα παιδιά σας…

Καλή μας αποκριά φίλοι μου, σας γλυκοφιλώ!

 

 

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτά τα playdates τα λατρεύω…και τα παιδιά μου επίσης…μπορεί μετά να κουράζομαι πολύ να συγυρίσω μιας και εγώ δεν έχω σκεφτεί να βάζω τα παιδάκια να μαζεύουν μόνα τους τα ασυμμάζευτα…(αλλά μάλλον θα το εφαρμόσω από εδώ και στο εξής)..στην ηλικία αυτή η φιλίες είναι δύσκολο να δέσουν…αν δέσουν όμως θεωρώ πως κρατάνε μια ζωή..η δική μου προσωπική εμπειρία αυτό μου δείχνει!τα φιλιά μου στη Νίνα!

  2. Ααααα το κάνουμε κι εμεις αλλα δεν ήξερα ότι το λένε έτσι!!!! Ποιός νοιάζεται για τον πανικο;;;;;Πραγματικά φαίνεται οτι το διασκεδάσατε!!! Μπράβο σας !!!!!

  3. Καλή αποκριά! Εμάς ντύνονται από τότε που ανεβάσαμε τα Χριστουγεννιάτικα! Με συμφωνία κατέβασα μόνο 2 στολές για τον καθένα γιατί δεν άντεχα άλλον χαμό. Αυτή την εβδομάδα δεν θα την γλιτώσω όμως!
    Τα playdate φέτος με τις μαμάδες της τάξης του μικρού μου τα οργανώνουμε σχεδόν κάθε 15. Κάθε φορά μια μαμά αναλαμβάνει 5-6 φιλαράκια στο σπίτι της από τις 5 ως τις 8 και μετά για καμιά ώρα μαζευόμαστε και οι μαμάδες (δήθεν για να παραλάβουμε τα παιδιά μας) Χιχι!
    Kathy

  4. Μπράβο σας! Τι ωραία dates είναι αυτά! Τα κεκάκια σου, μου έκλεψαν την καρδιά!!! Αυτή την βουτυρόκρεμα θα την βλέπω στον ύπνο μου!!! Επίσης η φωτογραφία του δωματίου μέσα στον χαμό, κάτι μου θύμισε!!! Φιλάκια πολλά!

  5. Καλημέρα καλές μου μανούλες και σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας! Μεγάλη μου η χαρά!!!!! Αχ αυτά τα playdates που τελικά καταλήγουμε να παίζουμε και εμείς οι μεγάλοι! Ευτυχώς υπάρχουν τα παιδιά να μας θυμίζουν ότι και εμείς…ακόμα παιδιά είμαστε! Καλή σας ημέρα και Καλή μας εβδομάδα!!!!!!! Ευχαριστώωω!

  6. Μαράκι μου σε έχασα εδώ και λίγες μέρες, με το να τρέχω από δω κι από εκεί.
    Χαίρομαι που βλέπω ότι περάσατε τόσο ωραία! Playdate λοιπόν! Τώρα το έμαθα κι εγώ. 🙂
    Και τα cupcakes φαίνονται μιαμ μιαμ!
    Καλό σου βράδυ!

  7. Κολλητικό νομίζω το τρέξιμο είναι, αυτό το διάστημα νιώθω πως βλέπω έξω από εμένα, σαν παρατηρητής… για τέτοιες καταστάσεις! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  8. αυτές οι παιδικές φιλίες!! πόσο αγνές! πόσο αληθινές!!
    να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά να βλέπουμε κ να παραδειγματιζόμαστε!!!
    τα φιλια μου Μαρία!!!

  9. Στην εποχή μας δε τα λέγαμε playdates αλλά το χαμό στα δωμάτια μας και στο σαλόνι το κάναμε στα σίγουρα!!! :))) Αλλά αυτά μένουν σε αυτές τις ηλικίες η χαρά του παιχνιδιού και οι φίλοι!! Καλή εβδομάδα!!

  10. καταρχην να σου πω ευγε…ω ναι… γιατι και το delivery ειναι μια σουπερ λυση! και εγω την τιμω ιδιαιτερως οταν ειμαι πτωμα με φιλους στο σπιτι. δεν παρεξηγουν ευτυχως!
    οσο για τη φιλια… δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα…μπραβο της μικρης σου 🙂

  11. σε ευχαριστώ θερμά. Κάποτε ένιωθα άσχημα με το delivery για να σου είμαι ειλικρινής…τώρα πλέον όχι διότι όλοι απολαμβάνουμε το delivery, και εγώ είμαι πιο ξεκούραστη και χαλαρή οικοδέσποινα!

  12. Καλύτερη χαλαρή οικοδέσποινα παρά κουρασμένη. Έτσι όλοι περνάνε καλά μαζί κι εσύ! Λατρεύω αυτά τα playdates. Και τα κεκάκια σου φαίνονται ονειρεμένα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ