Λιλιπούτειος σεφ στην κουζίνα μου

Η μαγειρική με τα παιδιά είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα με πολλά οφέλη. Αρχικά κρατάς το παιδί απασχολημένο ειδικά τις ημέρες που μένει εντός σπιτιού και γίνεται νευρικό κάτι σαν μία “κινητή βόμβα”!

Οι λιλιπούτειοι σεφ μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα υλικά που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα, χρησιμοποιούν την όσφρηση τους και την αφή τους για να τα επεξεργαστούν και εν συνεχεία ανακαλύπτουν όλη την μαγική διαδικασία όπου 4-5 υλικά ξαφνικά δημιουργούν ένα αποτέλεσμα! Η μαγειρική αποτελεί μία δημιουργική διαδικασία που επιτρέπει την παράλληλη ενεργοποίηση όλων των αισθήσεων.

Ίσως επειδή πάντοτε αγαπούσα την κουζίνα, ίσως και για αυτό τον λόγο μου φάνηκε εύκολο να εντάξω την μικρή μου κόρη γρήγορα στους μαγειρικούς πειραματισμούς. Βέβαια για να ακριβολογώ ξεκινήσαμε το κομμάτι της ζαχαροπλαστικής όπου είναι και το πιο εύκολο κατ εμέ και μακριά από καυτές εστίες και καυτές κατσαρόλες…
Όταν μπει στην κουζίνα ένα παιδί ειδικά προσχολικής ηλικίας απαιτείται μεγάλη προσοχή στα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, στα εργαλεία και σε οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει τραυματισμό στο παιδί.

Κοσκίνισμα, ζύμωμα, πλάσιμο. Ζητήστε από τα παιδιά να βοηθήσουν με τα βασικά στην αρχή και όσο μεγαλώνουν η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη. Κέικ, μπισκότα, πίτσα όλα αυτά αρέσουν στα παιδιά και μπορείτε να βρείτε πολλές συνταγές για την ηλικία τους.
Είναι μία καλή ευκαιρία να κατανοήσουν πως όλα αυτά που τους αρέσουν, αμαρτωλές λιχουδιές με τα χίλια συντηρητικά είναι πολύ πιο υγιεινές όταν τις φτιάχνουμε στο σπίτι με τα δικά μας υλικά!

Βρήκα σε μία τυχαία αναζήτηση ένα site με πολλές συνταγές ανά κατηγορία, συνεπώς διαλέγετε και παίρνετε!

http://www.sintagoulis.gr/tag/%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC

Εμείς σήμερα φτιάξαμε το δικό μας σπιτικό κέικ με βανίλια/κακάο! Νοστιμότατο!
Ακόμα αναζητώ ένα κέικ που σε κάνει να χάνεις θερμίδες… σνιφ!

 

 

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κατι μου λεει οτι ήταν ένα υπέροχο κεικ!!!Κάτι ο μικρος σου σεφ…κάτι το πίσμα του μικρου να αποδειξει τις ικανοτητες του..κατι η περιφάνια της μαμας…νομιζω πως ηταν το πιο νοστιμο γλυκό του κόσμου!!!!

  2. Αν μπαίνουν και τα μικρά χεράκια στην κουζίνα σίγουρα το αποτέλεσμα θα βγαίνει νοστιμότατο! Γεια στα χέρια σας! Αυτή τη φορά έρχομαι από το πάρτυ της Μάχης!

  3. Μαρία μου λατρευω να μαγειρεύω με τα παιδιά μου παρόλο που το τοπίο μετά δεν θυμίζει σε τίποτα την κουζίνα μου (αγόρια βλέπεις). Πόσο δίκιο έχεις για τα οφέλη αυτής της δραστηριότητας!
    Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου και καλώς σε βρήκα!
    Ελένη από http://craftwithmom.blogspot.gr

    Από το πάρτι της Μάχης (http://mommasdailylife.blogspot.com)

  4. Ναι ήταν υπέροχο το κέικ…όπως φαίνεται και στην δεύτερη φωτογραφία σχεδόν το είχαμε εξαφανίσει! Αυτά τα μικρά μαγικά χεράκια λες και πασπαλίζουν με μαγική σκόνη και όλα γίνονται πιο νόστιμα! Σε ευχαριστώ που πέρασες! Σε θαυμάζω πολύ!

  5. Αγαπητή μου Κατερίνα να είσαι καλά και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι και ευχαρίστησα και προσωπικά την Μάχη για αυτή την ευκαιρία που μας δίνει και γνωριζόμαστε! Φιλάκια!

  6. Καλησπέρα καλή μου Ελένη και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ειλικρινά το blog σου επειδή το είχα δει και λίγο παλιότερα μου έδωσε έμπνευση μεγάλη, υπέροχες κατασκευές, υπέροχες φωτογραφίες! Φιλιά και we will keep in touch!

  7. μου αρεσει οταν μαγειρευω να με βοηθαει ο μικρος μου. Του ζηταω να μου φερει κατι απο το ψυγειο, κατι απο το ντουλαπι, η χαρα του ειναι μεγαλη γιατι ξερει οτι ειναι χρησιμος.

  8. Έτσι ακριβώς! Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, συμμετέχουν, ακολουθούν οδηγίες και όλο αυτό τους βοηθά πάρα πολύ στην διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Σαφώς είναι και άκρως απολαυστικό!

  9. Καλα εγώ κι η κουζίνα είμαστε σε διάσταση χρόοοοοονια τώρα….
    Αλλά τα τελευταία 7 χρόνια όταν μαγειρεύω ή προσπαθώ να κάνω κανένα γλυκό πάντα έχω κάποιο πιτσιρίκι μαζί μου!!!
    Το τι χαμός δημιουργείται στη κουζίνα δε θέλω να το περιγράψω!!!
    Σίγουρα όμως τα παιδιά το απολαμβάνουν!!!

  10. Όλα μέρος της διαδικασίας αγαπητή μου Έλεν! Συνεπώς όταν ξεκινάμε κουζινοπαιχνιδοκαμώματα… πρέπει πρώτα από όλα να είμαστε ξεκούραστες και έτοιμες για δράση! Σε φιλώ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ