Κουραμπιέδες της τεμπέλας…

Θα σου δείξω τους Κουραμπιέδες της τεμπέλας και θα σου εξηγήσω γιατί τους ονόμασα έτσι! Πανεύκολοι, με τρία μόνο υλικά και σε συνολικό χρόνο γύρω στα 30 λεπτά! Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Είναι γεγονός ότι συνήθως προτιμώ τις συνταγές που θέλουν λίγα υλικά και λίγο χρόνο. Αν κάνεις μια βόλτα στην σχετική κατηγορία θα δεις ότι πάντα σου προτείνω πράγματα σχετικά εύκολα!

ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΟΥΠΕΡ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ!

kourampiedes-ths-tempelas-mommyjammi10

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Πάμε τώρα να δούμε τους κουραμπιέδες της τεμπέλας… Τους ονόμασα λοιπόν έτσι διότι φέτος λόγω τραγικής έλλειψης χρόνου είπα να δοκιμάσω το έτοιμο μείγμα για κουραμπιέδες από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου! Ναι καλά διάβασες! Σε πληροφορώ ότι η γεύση τους ήταν εξαίσια!

kourampiedes-ths-tempelas-mommyjammi2

Η συνταγή είναι η εξής (3 υλικά:βούτυρο – νερό – μείγμα για κουραμπιέδες): Χτυπάς 90 γραμμάρια βούτυρο στο μίξερ σου για 2-3 λεπτά. Προσθέτεις μετά 65 γραμμάρια νερό και συνεχίζει το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα. Μετά ρίχνεις σιγά σιγά το μείγμα μέσα στο μίξερ και κατεβάζεις πολύ τη ταχύτητα, ουσιαστικά να ανακατεύει όλα τα υλικά μαζί. Σταματάς το μίξερ και αφού βάλεις γάντια μιας χρήσης για να μη “ζεστάνεις” πολύ το βούτυρο, προσθέτεις αν θέλεις καβουρδισμένα, ολόκληρα ή τριμμένα αμύγδαλα και ξεκινάς να πλάθεις κουραμπιεδάκια. Εμείς αμυγδαλάκι δεν βάλαμε διότι στην μικρή μου δεν αρέσει και πολύ.

Η ζύμη του κουραμπιέ είναι σαν τριμμένο μπισκότο, μη φοβηθείς, δεν έχεις κάνει κάτι λάθος! Δες εδώ περίπου την εικόνα του! Η μικρή μου βοηθός Κωνσταντίνα ανέλαβε το έργο της διαμόρφωσης… αστεράκια για φέτος!

kourampiedes-ths-tempelas-mommyjammi3

kourampiedes-ths-tempelas-mommyjammi4

Τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 10-11 λεπτά, όχι παραπάνω! Τα αφήνεις να κρυώσουν λίγο στη λαμαρίνα και μετά τα μεταφέρεις σε πιατέλα που έχεις στρώσει με ζάχαρη άχνη τον πάτο της. Το συγκεκριμένο μείγμα που έχει βάρος 500 γραμμάρια βγάζει δύο λαμαρίνες.

kourampiedes-ths-tempelas-mommyjammi5

Μετά ξεκινά η διασκεδαστική διαδικασία του πασπαλίσματος … που σημαίνει ότι αχνίζει ο τόπος γενικότερα…

Η πρώτη φουρνιά… Να είμαστε καλά και του χρόνου!!! #mommyjammi #kourampiedes #κουραμπιεδες #χριστουγεννα2016 #Χριστούγεννα

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης ????MommyJammi???? Mary jammi! ???? (@mommyjammi.gr) στις

Στολίζουμε, καμαρώνουμε και απολαμβάνουμε…

kourampiedes-ths-tempelas-mommyjammi6

kourampiedes-ths-tempelas-mommyjammi7

Να σου πω ότι φτιάξαμε και λίγα μπισκοτάκια για να τα χρησιμοποιήσω στις κούπες με το ζεστό καφέ ή την σοκολάτα!!! Τέλεια ιδέα; Το σχετικό cookie cutter το είχα αγοράσει πέρσι από το ικέα για τα 3D μπισκότα μας!

ΔΕΣ ΕΔΩ! 

3D Μπισκότα gingerbread!

gingerbread 1 mommyjammi

kourampiedes-ths-tempelas-mommyjammi8

kourampiedes-ths-tempelas-mommyjammi9

Αυτά για φέτος ήταν τα δικά μας κουραμπιεδάκια και τα χαρήκαμε ως διαδικασία! Τελικά από το να μη φτιάξουμε τίποτα, καταφέραμε να φτιάξουμε αυτά και όλη η μυρωδιά του φρεσκοψημένου κουραμπιέ “γέμισε” το σπιτικό μας!

Καλές Γιορτές να έχουμε!

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ποπο… πόσα πράγματα μαθαίνει κανείς… ακους εκεί έτοιμο μείγμα… βρε λές να…?!
    τέλεια τα κουραμπιεδάκι σας,,, super!!!
    Καλές γιορτές με Υγεία και Χαμόγελα, Μαίρη μου!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ