3D Μπισκότα gingerbread!

Ω ναι οι ημέρες κυλούν, σαν το νερό δεν θα το πω, αλλά κυλούν… Μπορεί το εορταστικό ωράριο για τους εργαζόμενους επιχειρηματίες να είναι σωστή εξόντωση παρόλα αυτά όμως δεν χάνουμε τα κουράγια μας! Σκεφτόμουν πως εκτός από Χριστουγεννιάτικο Δέντρο αντίστροφης μέτρησης, του χρόνου θα φτιάξω και μία κατασκευή αντίστροφης μέτρησης εορταστικού ωραρίου για τον αγαπητό μου σύζυγο. Καλή ιδέα θεωρώ και την αξίζει με το παραπάνω!

Η σημερινή μας κατασκευή είναι μπισκότα gingerbread 3D με έτοιμη ζύμη από ΙΚΕΑ. Επειδή λοιπόν δεν είχα αρκετό κουράγιο να καθίσω να φτιάξω ζύμη την πήρα έτοιμη και ξεκινήσαμε για την παραγωγή των 3D μπισκότων.

gingerbread 2 mommyjammi

Η μικρή μου Κωνσταντίνα το καταχάρηκε για άλλη μια φορά και επειδή η ζύμη ήταν έτοιμη ήταν και μικρό το κακό στην κουζίνα μας! Το πάχος των μπισκότων ήταν γύρω στα 3-4 χιλιοστά και ψήσιμο στον αέρα για 6-7 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου. Επίσης τα κουπ κατ αγορασμένα από ΙΚΕΑ με μία ιδιαίτερη “τσαχπινιά” στον σχεδιασμό τους ώστε να συναρμολογήσεις τα 3D μπισκοτάκια.

gingerbread 3 mommyjammi

Για να σας είμαι απόλυτα ειλικρινής ενώ πίστευα πως θα ήταν μία από τις πιο εύκολες κατασκευές μας…κόντεψε να γίνει μία από τις πιο δύσκολες και λίγο έλειψε να καταλήξουν όλα στα σκουπίδια!!!

gingerbread 4 mommyjammi

Η ζύμη όσο ζεσταινόταν την ώρα που την δουλεύαμε κολλούσε και έσπαγε απίστευτα. Μετά το ψήσιμο επίσης η συναρμολόγηση πολύ δύσκολη καθώς τα μπισκότα διαλύονταν με την παραμικρή κίνηση. Αναγκάστηκα να φτιάξω και ζαχαρόπαστα/κόλα (άχνη ζάχαρη με λεμόνι) ώστε να συγκρατήσω τα κομμάτια. Από τα 2 ταψιά που έψησα κατάφερα να φτιάξω 4 μόνο μπισκότα 3D σχέδια και μερικά απλά και τα υπόλοιπα σπασμένα απλώς είναι έτοιμα προς κατανάλωση!

 gingerbread 5 mommyjammi

Το αποτέλεσμα είναι άκρως πρωτότυπο και εντυπωσιακό και η μυρωδιά σε όλο το σπίτι απλώς εκπληκτική! Σαφώς όμως θεωρώ πως με μία απλή ζύμη για κουλουράκια η κατασκευή θα ήταν απείρως πιο εύκολη! By the way τα καταφέραμε!

Μπορεί φέτος κουραμπιέδες και μελομακάρονα να μην έχουμε φτιάξει αλλά από μπισκοτοκατασκευές του δώσαμε και κατάλαβε! Το σπίτι μυρίζει Χριστούγεννα έντονα, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά!

Σε επόμενη ανάρτηση θα επανέλθω για να σας παρουσιάσω και το μπισκοτοσπιτάκι μας που απεικονίζεται και στην φωτογραφιά. Τύπου “προκατ” κατασκευή επίσης, αλλά είχε την δουλίτσα του!

Σας γλυκοφιλώ!

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κι όμως, στην τελική μοιάζουν τέλεια, από φωτογένεια πάντως, σκίζουν! Χαχα 🙂 Κι εγώ όλο λέω ότι θα φτιάξω μελομακάρονα κι όλο το καθυστερώ! Μέχρι το σ/κ όμως, θα έχω φτιάξει νομίζω. Καλό ξημέρωμα :))

  2. Για να σου λύσω την απορία.. Προσπάθησα και εγώ να κάνω 3D με τα ιδια κουπατ αλλά με δικιά μου ζύμη για μπισκοτα αλλά όταν τα έψησα (παρόλο που δεν υπήρχε ούτε μπεικιν ούτε σόδα στη συνταγή) ήταν φουσκωμένα και δεν περνούσε το ένα αστέρι μέσα στο άλλο. Μάλλον που υπάρχει κάποιο τρικ που δεν το έχουμε ανακαλύψει. Πάντως μου έλυσες την απορία σε τι χρησιμεύει το κουπατ που μοιάζει με σπιτάκι γιατί πέταξα πέρυσι τη συσκευασία και δε θυμόμουν. 🙂 Με σπιτάκι μία φορά προσπάθησα και έφτιαξα και έμπαζε η οροφή!! χαχαχαχα και πάλι καλά γιατί κολλούσα τον έναν τοίχο και έπεφτε ο άλλος, 4 ωρες πάλευα να το συναρμολογήσω! Νομίζω όμως πως αυτά μένουν και γελάς. Και του χρόνου να είσαστε καλά μάνα και κόρη!! Φιλιά Κυρία αρχιτεκτόνισσα!! 😉

  3. Αχ το πόσο ζηλεύω που έχετε έστω και λίγο χρόνο για τα μπισκότο-σπιτάκια σας δε λέγεται!!! Φαίνονται απίθανα τα 3d μπισκότα σας και μπράβο στις ζαχαροπλάστισσες!!!

  4. Μπορώ να πω πως τα μπισκότα gingerbread είναι τα μόνα που δεν έχω δοκιμάσει να κάνω. Δεν ξέρω γιατί τα φοβάμαι. Νομίζω πως δεν θα μου πετύχουν. Ακόμα κι αυτά βλέπω πως είναι δύσκολο να πετύχουν. Τι να πω, μπορεί να με πιάσουν τα μεράκια μου κάποια μέρα!

  5. Τα καταφέρατε περίφημα Μαράκι μου! Αυτό που βλέπω μου αρέσει πολύ!!! Και του χρόνου κορίτσι μου, περιμένω το σπιτάκι… φιλιά γλυκά!!!

  6. Τι να σου πω ότι διάβασα την ανάρτηση σου και έχω μείνει κολλημένη πόση ώρα;! http://pistos-petra.blogspot.gr/2015/12/ligo-prin-apo-ta-melomakarona.html
    Η κυρία Mimi απλώς με έκανε να μείνω με το στόμα ανοικτό καθώς και ο χαλβάς κλπ Τι να σου κάνουν τα 3D μπισκοτάκια μου, άφωνη έμεινα σου λέω! Σε ευχαριστώ!!!!

  7. αχαχα γέλασα με το σχόλιό σου Ελεάνα μου. 4 ώρες συναρμολόγηση τι λες παιδί μου, εδώ στο πρώτο μισάωρο και κόντεψα να τα σουτάρω σου λέω ευτυχώς ήταν η μικρή και μου έδινε κουράγιο. Βέβαια μη φανταστείς είχε βουτήξει 1-2 μπισκότα τα απολάμβανε ζεστά και με κοιτούσε να παιδεύομαι! Ωραία κουπκατ αλλά δεν βλέπω να τα τιμώ ξανά στο μέλλον αχαχαχαχα! ΣΕ φιλώ και σε ευχαριστώ θερμότατα αγαπητή μου!

  8. Σε ευχαριστούμε γλυκιά μας effie effie! Αυτές τις ημέρες λόγω ίωσης της μικρής "κολλήσαμε" σπίτι μαμά και κόρη οπότε το ρίξαμε στο ζαχαροπλαστικοπαίχνιδο!Σε φιλώ!

  9. Εγώ προσωπικά δεν έχω τιμήσει αυτή την ζύμη γα να σου είμαι ειλικρινής. Στην προκειμένη περίπτωση η ζύμη ήταν έτοιμη, αλλά αρκετά δύσκολη στο να δουλευτεί! Οπότε προσωπικά με την μικρή εμπειρία που έχω θα πρότεινα παραδοσιακά μπισκοτάκια βουτύρου να είσαι και σίγουρη!

  10. Αγαπημένη μου Μαρίνα σε ευχαριστώ θερμά για το σχόλιό σου και εύχομαι να έχεις καλές γιορτές με Υγεία και Αγάπη. Κοντοζυγώνει και η ανάρτηση με το σπιτάκι μας. Σε φιλώ!

  11. Μαρία μου καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά!!! Χαίρομαι γιατί και αυτός είναι ο σκοπός: να εξυπηρετήσω τις fellow μανούλες που τρέχουν πανικόβλητες όπως εγώ!!! Και επίσης να σου πω ότι τώρα που τα θυμάμαι όντως φούσκωσαν τα μπισκοτάκια ελαφρώς !!! Πάντως όντως το αποτέλεσμα είναι φανταστικό οπότε χαλάλι ο κόπος σας!! Πολλά φιλιά και καλό ΣΚ!!!!

  12. Αγαπητή μου Αθηνά εγώ σε ευχαριστώ για τις περίφημες ιδέες που μου δίνεις μέσα από τις μοσχομυριστές αναρτήσεις σου! Σε φιλώ και εύχομαι καλές γιορτές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ