Είμαι έγκυος τι μπορώ να φάω στο γιορτινό τραπέζι;

Η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια είναι η ομορφότερη περίοδος μιας γυναίκας! Τις γιορτινές μέρες πολλές απορίες έχουν οι εγκυούλες σχετικά με το τι κάνει να φάνε. Είμαι έγκυος τι μπορώ να φάω στο γιορτινό τραπέζι;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Οι γιορτές είναι για βόλτες, για συγκεντρώσεις και παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα! Μια ανάγκη ιδιαίτερα αυξημένη και στην έγκυο γυναίκα που ζει μια μαγική περίοδο της ζωής της και θέλει να την μοιραστεί με τους αγαπημένους της!

Η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια και δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε και ως ασθενή την έγκυο γυναίκα! Αφενός οι συνεχόμενες απαγορεύεις προκαλούν εκνευρισμό αλλά και αφετέρου προκαλούν φόβο… Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε υπερβολικοί. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε προσεκτικές…

Όσες επιθυμούν να νηστέψουν μπορούν να το κάνουν αφού πρώτα το συζητήσουν με τον γυναικολόγο τους. Συγκεκριμένα γυναίκες με αναιμία, χαμηλό αιματοκρίτη, προβλήματα ζαχαρώδη διαβήτη κλπ πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην διατροφή τους.

Η μαγειρίτσα και το κοκορέτσι φτιάχνονται από κατσικίσια συκωταριά και εντόσθια. Περιέχουν μεγάλη ποσότητα λίπους και δεν κάνουν καλό στον οργανισμό. Αναφορικά ένα πιάτο/μερίδα μαγειρίτσας περιέχει περίπου 500 θερμίδες και μία μερίδα κοκορέτσι περίπου 300 θερμίδες! Κακές θερμίδες χωρίς θρεπτική αξία.

Ανάμεσα από το αρνί ή το κατσίκι θα ήταν καλό να επιλέξετε το δεύτερο που έχει λιγότερο ποσοστό λίπους. Τυρί φέτα, τζατζίκι, πατάτες στο φούρνο ή πατατοσαλάτα, όπως και άφθονη σαλάτα ωμή ή βραστή η οποία περιέχει πολλές φυτικές ίνες, αρκετά θρεπτικά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες που κάνουν καλό τόσο σε εσάς όσο και το μωρό σας.

Με μέτρο πρέπει να γίνει και η κατανάλωση των αυγών και να θυμάστε ότι πρέπει να είναι πολύ καλά βρασμένα για να μην υπάρξει κίνδυνος σαλμονέλας.

Τσουρέκι και σοκολατένια αυγά θα πρέπει να καταναλωθούν με ακόμη περισσότερο μέτρο διότι προσφέρουν πολλές “κενές” θερμίδες χωρίς θρεπτικά στοιχεία και θα σας φορτώσουν γρήγορα με επιπλέον κιλά. Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι γνωστό ότι πρέπει να γίνεται με προσοχή η κατανάλωση όλων των γλυκών στο σύνολό τους αφού η ζάχαρη επηρεάζει αρνητικά τον γλυκαιμικό δείκτη.

Οι παραπάνω συμβουλές αφορούν τις έγκυες αλλά και όλους μας στο σύνολο. Όπως το Πάσχα έτσι και σε κάθε άλλη γιορτή με γιορτινά τραπέζια και πολλές λιχουδιές, δεν πρέπει να ξεχνάμε να έχουμε ένα μέτρο.

Να περάσετε όμορφα, χαλαρά και πάνω από όλα να γεμίσετε με υπέροχες αναμνήσεις! Διανύετε την ομορφότερη περίοδο της ζωής σας… ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ