Ένα εξαιρετικό παιδικό βιβλίο για τον σχολικό εκφοβισμό!

Ο σχολικός εκφοβισμός, ή αλλιώς bullying είναι ένα συχνό φαινόμενο που προκαλεί μεγάλο άγχος… Ένα εξαιρετικό παιδικό βιβλίο για τον σχολικό εκφοβισμό!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Μεγάλο άγχος και στα παιδιά αλλά και στους γονείς που συχνά αντιμετωπίζουν την άρνηση του παιδιού τους να πάει στο σχολείο καθώς και αργότερα τις χαμηλές του επιδόσεις. Ένα θέμα που απασχολεί στο σύνολο το μεγαλύτερο ποσοστό των γονέων που πολλοί από αυτούς έχουν και από μία ιστορία με το παιδί τους να μας πουν.

Είναι γεγονός πως και εμείς, η κόρη μου δηλαδή, είχε αντιμετωπίσει μία τέτοια συμπεριφορά που ευτυχώς δεν κράτησε για πολύ. Ήταν όμως αρκετό, ώστε να κάνει το παιδί μου να φοβηθεί το σχολείο του. Επιμονή, υπομονή, συζήτηση και όσο το δυνατόν οι γονείς να γνωρίζουμε τις παρέες και τους προβληματισμούς των παιδιών μας.

Στα χέρια μου ήρθε πριν καιρό αυτό το εξαιρετικό παιδικό βιβλίο Λύκε Λύκε είσαι εδώ από την Ελληνοεκδοτική του Βασίλη Κουτσιαρή. Είναι εξαιρετικό διότι με πολύ όμορφο και παραστατικό τρόπο απεικονίζει ξεκάθαρα αυτήν ακριβώς την κατάσταση που βιώνει το παιδί όταν δέχεται bulling. Τα συναισθήματά του, τις σκέψεις του, τις αντιδράσεις του… Ταράχτηκα γιατί αμέσως μπήκα στην ψυχολογία αυτού του παιδιού το οποίο είναι ένα “γουρουνάκι” και το φοβίζουν οι “λύκοι”. Χρησιμοποιείται αριστουργηματικά η μεταφορική έννοια αυτών των ζώων και τον από την φύση εκφοβισμό του λύκου στο γουρουνάκι…

ena-ekseretiko-paidiko-vivlio-gia-ton-sxoliko-ekfovismo2

ena-ekseretiko-paidiko-vivlio-gia-ton-sxoliko-ekfovismo3

ena-ekseretiko-paidiko-vivlio-gia-ton-sxoliko-ekfovismo4

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική και μπορείς να το βρεις εδώ.

  • KATHΓΟΡΙΑ: Παιδικά & Εικονογραφημένα Βιβλία
  • ΤΥΠΟΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ: ΔΕΜΕΝΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
  • ΣΕΛΙΔΕΣ: 32
  • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 22 x 30
  • BARCODE: 9789605631147
  • ISBN: 978-960-5631-14-7

Λύκε, Λύκε, είσαι εδώ; – Βασίλης Κουτσιαρής – Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ